pontosnews.gr
Κυριακή, 19/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Κίνηση ματ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την έγκριση πακέτου βοήθειας 61 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα καταστραφεί περαιτέρω, προέβλεψε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

21/04/2024 - 12:15πμ
Υποστηρικτές της Ουκρανίας κυματίζουν αμερικανικές και ουκρανικές σημαίες έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, μετά την έγκριση των τεσσάρων πακέτων βοήθειας (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Υποστηρικτές της Ουκρανίας κυματίζουν αμερικανικές και ουκρανικές σημαίες έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, μετά την έγκριση των τεσσάρων πακέτων βοήθειας (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πακέτο νομοσχεδίων που χορηγεί βοήθεια μαμούθ ύψους 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν ενέκρινε το Σάββατο η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, έπειτα από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπολίτευσης.

Το ασυνήθιστο πακέτο τεσσάρων νομοσχεδίων περιλαμβάνει επίσης τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και ένα μέτρο που περιλαμβάνει κυρώσεις και μέτρα κατά της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok και πιθανή μεταφορά κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προς την Ουκρανία. Το νομοσχέδιο που επιβάλλει τους νέους περιορισμούς στο TikTok ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που ψηφίστηκε.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τι κάνει το Κογκρέσο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή. «Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας σε μια κομβική περίοδο. Η κυβέρνηση προτρέπει και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να ψηφίσουν και να στείλουν γρήγορα αυτό το συμπληρωματικό πακέτο χρηματοδότησης στο γραφείο του προέδρου». «Δεν είναι η τέλεια νομοθεσία, δεν είναι η νομοθεσία που θα γράφαμε αν οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν τον έλεγχο εκτός της της Βουλής, της Γερουσίας και του Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Τζόνσον χθες σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να καταλήξουμε υπό αυτές τις συνθήκες για να φροντίσουμε αυτές τις πραγματικά σημαντικές υποχρεώσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο νομοσχεδίων, ώστε μετά την έγκρισή του να μεταβεί προς επικύρωση από τον πρόεδρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ζελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου βοήθειας προς τη χώρα του στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας.

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο (σ.σ. της Βουλής) Μάικ Τζόνσον για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα μεταβεί προς ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Θετικές οι αντιδράσεις στην Ευρώπη

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Η Ουκρανία αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορεί να λάβει ενάντια στη Ρωσία. Τώρα, ζητάμε από τη Γερουσία των ΗΠΑ να ψηφίσει το συντομότερο δυνατό (σ.σ. το νομοσχέδιο) καθώς διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναι ενωμένοι για την υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας», τόνισε με ανάρτησή της στο Χ.

Για μια «ημέρα εμπιστοσύνης στην Ουκρανία και στην ασφάλεια της Ευρώπης», έκανε λόγο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ. 

«Ένα μεγάλο εμπόδιο για την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία ξεπεράστηκε», τόνισε σε ανάρτησή της αργά σήμερα η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. «Οι καρδιές των πιο σημαντικών υποστηρικτών της Ουκρανίας χτυπούν σαν μία».

Πεσκόφ: Η Ουκρανία θα καταστραφεί περαιτέρω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ψήφιση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενός νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία θα «καταστρέψει περαιτέρω» την Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια διάταξη στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ.

Η Μόσχα, συνέχισε, θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε, από την πλευρά της, ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεξαμενόπλοιο περιμένει αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή «έσβησαν» 50 δισ. δολάρια – Ιστορικό σοκ στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

19/04/2026 - 12:28μμ
Γυναίκα περνά μπροστά από προεκλογική αφίσα του κόμματος «Προοδευτική Βουλγαρία» στη Σόφια (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στις κάλπες για 8η φορά σε 5 χρόνια – Φαβορί ο φιλορώσος Ράντεφ εν μέσω πολιτικής κόπωσης

19/04/2026 - 10:06πμ
Ιρανές συμμετέχουν στη συγκέντρωση «Sacrificed Girls» στην Τεχεράνη, αποτίοντας φόρο τιμής σε γυναίκες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Σε τροχιά νέας έκρηξης – Τα 3 «αγκάθια» που μπλοκάρουν τη συμφωνία και το επικίνδυνο ρήγμα στο Ιράν

19/04/2026 - 9:18πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο/EPA/RONDA CHURCHILL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Στο «κόκκινο» η κρίση – O Τραμπ προειδοποιεί, το Ιράν σκληραίνει τη στάση του

18/04/2026 - 10:10μμ
Το σημείο όπου δέχθηκε επίθεση το πετρελαιοφόρο, από ιρανικά ταχύπλοα. 18 Απριλίου 2026 (πηγή: UKMTO)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Ιρανικά ταχύπλοα άνοιξαν πυρ σε πετρελαιοφόρο – Νέα κλιμάκωση μετά την ανάκληση του «ανοίγματος»

18/04/2026 - 3:34μμ
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Νέο μπρος-πίσω από το Ιράν – Ανακαλεί το άνοιγμα και επαναφέρει «αυστηρό έλεγχο»

18/04/2026 - 12:36μμ
Ιρανές συμμετέχουν στη συγκέντρωση «Sacrificed Girls» στην Τεχεράνη, αποτίοντας φόρο τιμής σε γυναίκες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ, αλλά οι απειλές επιστρέφουν – Εύθραυστη εκεχειρία και σκληρό παζάρι

18/04/2026 - 11:45πμ
Εκφόρτωση καυσίμων στο Navigator Terminal στο Grays της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Επανεκκίνηση με όρους – Ανοίγει η ναυσιπλοΐα, αλλά με αυστηρό έλεγχο και υψηλό ρίσκο

18/04/2026 - 8:34πμ
Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

17/04/2026 - 11:38μμ
Εκτοπισμένοι πανηγυρίζουν μέσα στα οχήματά τους καθώς περιμένουν στην ουρά στη γέφυρα Κασμίγια, επιστρέφοντας στα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής κοντά στην Τύρο, σήμερα, στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Οι πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα ισοπεδωμένα σπίτια τους

17/04/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεξαμενόπλοιο περιμένει αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Πετρέλαιο: 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή «έσβησαν» 50 δισ. δολάρια – Ιστορικό σοκ στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

5 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: «Δεν θα σιωπήσω στην τοξικότητα» – Αιχμές για «δολοφονία χαρακτήρων» και μήνυμα για ΟΠΕΚΕΠΕ

29 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση των «Αργοναυτών-Κομνηνών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Μέγαρο Μουσικής: Οι «Αργοναύτες-Κομνηνοί» έκλεψαν την παράσταση στη Magna Arcadia

52 λεπτά πριν
Άδεια βιτρίνα στο τμήμα κρεοπωλείου σε σουπερμάρκετ της Μυτιλήνης (φωτ.: stonisi.gr)

Μυτιλήνη: Στον «πάγο» η τροφοδοσία για 6η ημέρα – Μπλόκο κτηνοτρόφων, άδεια ράφια και εμπορεύματα εγκλωβισμένα

1 ώρα πριν
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε κοινωνικά δίκτυα

Κεφαλονιά: Νέα τροπή στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς – Στο «κάδρο» ο 66χρονος, ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

2 ώρες πριν
Απαγγελία ελληνικής ποίησης από Κινέζα φοιτήτρια, στην εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Southwest. Σάββατο 18 Απριλίου 2026 (φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα)

Κίνα: Η ελληνική γλώσσα ως «κλειδί» κατανόησης της Δύσης – Μεγάλη συμμετοχή σε επετειακή εκδήλωση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign