pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

5η Κλήρωση Αγάπης – Ένας «Πόντος» για όλους: Άρχισε η δράση στήριξης για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς

19/12/2023 - 7:30μμ
(Πηγή: facebook.com/pontos1119)

(Πηγή: facebook.com/pontos1119)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από σήμερα και για 20 μέρες οι Πόντιοι ενώνουν τα χέρια και στέλνουν την αγάπη τους, με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και με όχημα την «5η Κλήρωση Αγάπης – Ένας Πόντος για όλους».

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 23:59.

Πολύτιμοι υποστηρικτές της 5ης Κλήρωσης Αγάπης είναι οι Σύλλογοι Ποντίων Νομού Ξάνθης, Ποντίων Λεβαίας Φλώρινας, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος», Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» και Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες» Καλαμάτας και συντονιστής ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Κοινός ο στόχος και κοινή η επιθυμία για μοίρασμα αγάπης

«Πόντος σημαίνει θάλασσα. Ας γίνουμε λοιπόν λαοθάλασσα και ας συμμετέχουμε στη φιλανθρωπική δράση “Ένας Πόντος για τη Φλόγα”.

Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα λιθαράκι αγάπης και αλληλεγγύης!

»Γι’ αυτό βοηθάμε, όλοι μαζί, το σύλλογο γονέων για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις “Φλόγα” παίρνοντας μέρος στην κλήρωση καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό», δήλωσε στο pontosnews.gr ο πρόεδρος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» Νίκος Καρυοφυλλίδης.

Από την πλευρά της η Γενική γραμματέας «Τραπεζούντας» Φυλής Κική Ξανθοπούλου, τόνισε πως «Ο Σύλλογος μας όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις να στηρίζει οικογένειες και ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Έτσι σε συνέχεια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, αυτήν τη φορά αγκαλιάζουμε, μαζί με άλλα σωματεία από διάφορα σημεία της χώρας και υπό τον συντονισμό του κύριου εμπνευστή Βασίλη Καρυοφυλλίδη, αυτήν την όμορφη δράση αγάπης. Για εμάς είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους κινήσεις που σκοπό έχουν τη συνεισφορά και τη στήριξη. Με τη βοήθεια, πάντα, των μελών μας έχουμε ξεκινήσει ήδη να βάζουμε έναν πόντο στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά».

Στη φετινή ομάδα των πολιτιστικών σωματείων που στηρίζουν τη φιλανθρωπική δράση βρίσκεται και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες» Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Φράγκος, ταμίας των «Κορυβάντων», μάς μετέφερε το γραπτό μήνυμα του ΔΣ του Συλλόγου για την 5η Κλήρωση Αγάπης.

«Για ακόμη μια φορά ο λαογραφικός μας σύλλογος “Κορύβαντες” Καλαμάτας λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας του πολιτισμού και της κοινωνικής προσπάθειας. Μέσα στα πλαίσια πολλών φιλανθρωπικών δράσεων, έτσι και αυτές τις άγιες και γιορτινές μέρες, ο σύλλογός μας γίνεται κοινωνός –για την πόλη της Καλαμάτας– μιας κοινωνικής δράσης, της 5ης Κλήρωσης Aγάπης –  Ένας Πόντος για όλους» με σκοπό μέσα από τη δική μας ενίσχυση να προσφέρουμε περισσότερα χαμόγελα και στιγμές θαλπωρής στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.

Η κοινωνία της Καλαμάτας εμπράκτως έχει αποδείξει την ευαισθητοποίησή της σε τέτοιου είδους δράσεις.

»Έτσι και τώρα, ευελπιστούμε, ως αρωγοί της λαογραφίας και συνεχιστές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να σάς παρακινήσουμε,προκειμένου όλοι μαζί να βάλουμε ένα “μικρό λιθαράκι” σε αυτήν την τόσο μοναδική δράση. Με σεβασμό το ΔΣ του Λαογραφικού Συλλόγου “Κορύβαντες”», αναφέρεται στο μήνυμα του πολιτιστικού Συλλόγου.

Στο pontosnews.gr μίλησε και ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης εμπνευστής της 1ης Κλήρωσης Αγάπης και συντονιστής όλων όσων έχουν ακολουθήσει έως τώρα.

«Ξεκίνησα δειλά το 2019 αυτήν τη δράση και αυτήν τη στιγμή την αγκαλιάζουν εκατοντάδες άνθρωποι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις να συμμετέχουν είτε ως δωρητές στη “Φλόγα” είτε ως χορηγοί.

Είναι ένα μοναδικό ντόμινο, που αυτό που μένει σε όλους είναι η χαρά, η αισιοδοξία.

»Πολλοί φίλοι μου μού αναφέρουν ότι ανυπομονούν κάθε φορά για την Κλήρωση Αγάπης. Πραγματικά είναι μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός και ο ένας προσφέρει χαμόγελο και χαρά στον άλλον», τόνισε μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί το διάστημα που διαρκεί η δράση αλλά και αργότερα όταν παραδίδει τα δώρα στους τυχερούς δωρητές αγάπης.

⇒ Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία συμμετοχής και τα πλούσια δώρα που θα κληρωθούν.
⇒ Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 6979495659, τη σελίδα του Facebook και το email.
⇒ Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της φιλανθρωπικής δράσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη «στέψη» στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης (φωτ.: Facebook / Γιώργος Γκουντινάκης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένας ποντιακός γάμος από τα παλιά στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης

16/06/2025 - 2:18μμ
Στιγμιότυπο από εκδήλωση της ΟΣΕΠΕ στο Βερολίνο (φωτ.: Facebook /
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η ΟΣΕΠΕ απαντά: Διαστρεβλώθηκε η δήλωση της Αναστασίας Ντικ, καμία συγγνώμη από τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

16/06/2025 - 11:15πμ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το παραθέρισμα στα Κοτύωρα – Το θέρετρο που διάλεγαν Έλληνες, Αρμένιοι και Τούρκοι

16/06/2025 - 10:16πμ
Εικόνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, έξω από χάνι του Γεσίρογλη ή Γεσίρογλου στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook.com/ groups/Zafer Duran/ TRABZONDAN ESİNTİLER)
ΠΟΝΤΟΣ

Η φιλοξενία στον Πόντο ήταν μοναδική και θύμιζε αρχαία Ελλάδα – Ένα βράδυ στα Αμπέλια Τραπεζούντας

15/06/2025 - 9:16μμ
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Νταχάου στο θερινό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο σύλλογος Bürgertreff-Ost (φωτ.: Facebook / Angeliki Koune)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Γερμανία: Ποντιακός ήχος και βήματα σε φεστιβάλ στην πόλη Νταχάου

15/06/2025 - 4:09μμ
Στιγμιότυπο από την 5η πατινάδα στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: Facebook / Βιβή Κουρτίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η 5η πατινάδα ξεσήκωσε τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, με 11 συλλόγους και πολλή… φασαρία

15/06/2025 - 1:56μμ
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του χορευτικού τμήματος της «Τερψιθέας» (φωτ.: YouTube)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Όλα τα βλέμματα στο χορευτικό τμήμα της «Τερψιθέας»

14/06/2025 - 9:56μμ
Στιγμιότυπο από το 1ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Καστοριά (πηγή: ΣΠοΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Καστοριά – Δείτε το live

14/06/2025 - 8:10μμ
(Φωτ.: facebook / ΠΜΣ Παλαγίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» Παλαγίας ταξίδεψε τον Πόντο στη Σαμοθράκη

14/06/2025 - 12:56μμ
Ο ποταμός Ίρις (Yeşilırmak) στην Αμάσεια (φωτ: Ahmet Keles /commons. wikimedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποτάμια και παραπόταμοι έδιναν ζωή στον Πόντο, ήταν τα φυσικά, πολιτικά αλλά και φυλετικά σύνορα

14/06/2025 - 9:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

38 δευτερόλεπτα πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

28 λεπτά πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

57 λεπτά πριν
Η Κλαυδία στον ημιτελικό της EUROVISION (φωτ.: EBU / Sarah Louise Bennett)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τιμά την Κλαυδία με μια μεγάλη εκδήλωση

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη «στέψη» στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης (φωτ.: Facebook / Γιώργος Γκουντινάκης)

Ένας ποντιακός γάμος από τα παλιά στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης

2 ώρες πριν
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign