pontosnews.gr
Σάββατο, 6/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άνγκελα Μέρκελ: Αντιδράσεις στη Γερμανία για τη βράβευσή της με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας

Μόνο δύο πρώην καγκελάριοι έχουν πάρει το βραβείο

17/04/2023 - 1:32μμ
(Φωτ. αρχείου: Phillip Singer / EPA)

(Φωτ. αρχείου: Phillip Singer / EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την υψηλότερη τιμή της Γερμανίας, το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, τιμάται σήμερα η τέως καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο η βράβευσή της από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Φαίη Καραβίτη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Ο γ.γ. των Φιλελευθέρων (FDP) Βιτζάν Ντζιρ-Σαράι δήλωσε στο δίκτυο RND, ότι στο τέλος της θητείας της Άνγκελα Μέρκελ η χώρα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι «το ιστορικό μεγαλείο στην πολιτική μπορεί να αναγνωριστεί μόνο με σημαντική χρονική καθυστέρηση».

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Όμνιντ Νουριπούρ μιλώντας, στο ίδιο δίκτυο, είπε πως η πρώην καγκελάριος καθόρισε τη Γερμανία όσο λίγοι και «δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με όλο το έργο της προκειμένου να αναγνωρίσει τα μεγάλα πλεονεκτήματά της».

(Πηγή: en.wikipedia.org/wiki)

Από την πλευρά του ο συμπρόεδρος της Αριστεράς Μάρτιν Σίρντεβαν χαρακτήρισε το βραβείο «λείψανο από την αυτοκρατορική εποχή» και σημείωσε ότι η πρώην καγκελάριος είχε αμφιλεγόμενο ρόλο, για τον οποίο απαιτείται μάλλον κριτική παρά έπαινος.

«Η Μέρκελ κατέστρεψε τη Γερμανία και την άφησε ερειπωμένη», δήλωσε στο RND ο Στέφαν Μπράντνερ, αντιπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτικής για τη Γερμανία. 

«Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε λόγο για τη μοίρα της χώρας μας από την κορυφή και βίωσε όλες τις κακουχίες της πολιτικής», δήλωσε η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν στο ίδιο δίκτυο. «Εδώ και 16 χρόνια, πολλοί σκέφτηκαν συχνά, “γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της”. Αυτό που την ωθούσε ήταν η βαθιά σοβαρότητα και το μεγάλο αίσθημα καθήκοντος με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και διέπρεψε στις πολλές κρίσεις της θητείας της με αίσθημα ισορροπίας», πρόσθεσε η Έσκεν και αναφέρθηκε στην ακεραιότητα και την αίσθηση του χιούμορ της πρώην καγκελαρίου, η οποία «αντιμετώπιζε έτσι όλες τις επιθέσεις που συχνά τροφοδοτούνταν από την περιφρόνηση και το μίσος για τις ισχυρές γυναίκες». Η αρχηγός του SPD, η οποία συνεργάστηκε με την κυρία Μέρκελ στην τελευταία κυβέρνησή της, ανέφερε ακόμη ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις διπλωματικές ικανότητές της, «τη σοφία και την ενσυναίσθησή της, χαρακτηριστικά με τα οποία είχε επανειλημμένα καταφέρει να δημιουργήσει βιώσιμους συνασπισμούς –ιδιότητες ανεκτίμητες στους προβληματικούς και γεμάτους κρίσεις καιρούς μας».

Ο καθηγητής Ιστορίας Αντρέας Ρέντερ, με άρθρο του στην εφημερίδα Tagesspiegel, επισημαίνει ότι με την απόφασή του ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ «βλάπτει τη δημοκρατία και την αξιοπιστία της», ενώ με το βραβείο «επαινεί όχι μόνο το πρώην αφεντικό του, αλλά και την προβληματική κληρονομιά των τελευταίων ετών – και τον ίδιο τον εαυτό του». Ο σημερινός ομοσπονδιακός πρόεδρος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών υπό την κυρία Μέρκελ και θεωρείται εκ των εμπνευστών της προσέγγισης με τη Ρωσία.

Δύο πρώην καγκελάριοι, ο Κόνραντ Αντενάουερ και ο Χέλμουτ Κολ –και οι δύο Χριστιανοδημοκράτες (CDU)–είναι οι μόνοι που έχουν λάβει το συγκεκριμένο βραβείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε (και) η αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ

5/09/2025 - 5:10μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Πούτιν: «Θεμιτός στόχος» για τον ρωσικό στρατό οποιαδήποτε Δυτική δύναμη στην Ουκρανία

5/09/2025 - 11:48πμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για μια ακόμη φορά (φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το 40% της πόλης της Γάζας ελέγχει ο στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF

4/09/2025 - 11:20μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς στο Paris Match: Όλοι έκαναν λάθος με τον Πούτιν

4/09/2025 - 10:49μμ
Συνάντηση του πάπα Λέοντος ΙΔ' με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ (φωτ.: EPA/Vatican Media)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας σε πρόεδρο του Ισραήλ: Μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα με λύση δύο κρατών

4/09/2025 - 6:56μμ
(Φωτ.: facebook.com/GiorgioArmani)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι

4/09/2025 - 5:50μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο

4/09/2025 - 3:09μμ
Εμπειρογνώμονες στο σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EPA / Tiago Petinga)
ΚΟΣΜΟΣ

Λισαβόνα: Πώς έγινε το δυστύχημα με το ιστορικό τελεφερίκ – Στους 17 οι νεκροί

4/09/2025 - 1:14μμ
Ουκρανός πυροσβέστης επιχειρεί κατά φωτιάς σε οίκημα μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κουπιάνσκ (φωτ.: ΕΡΑ/Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία λέει πως έχει κυριεύσει «περίπου τη μισή» Κούπιανσκ, διαψεύδει το Κίεβο

4/09/2025 - 10:57πμ
Αστυνομικός στέκεται στη σκηνή του δυστυχήματος με το κατεστραμμένο βαγόνι όπου βρήκαν το θάνατο 15 άνθρωποι (φωτ.: EPA/Miguel A. Lopes)
ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικό πένθος στην Πορτογαλία για τους 15 νεκρούς από τον εκτροχιασμό του τελεφερίκ

4/09/2025 - 9:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Εθνική πέντε… αστέρων – Ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

4 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Πιλοτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε 20 λύκεια – «Τεράστια πρόκληση αλλά και ευκαιρία»

5 ώρες πριν
O γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νικόλαος Παπαδάκης (φωτ.: facebook/Kyriakos Pierakkakis)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Ν. Παπαδάκης

5 ώρες πριν
Έλληνες στο Τσανάκκαλε (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Β', εφ. «Καθημερινή»)

1922 – Μαρτυρία Κυριάκου Κουκουλήθρα: Οι άλλοι που ήταν εξορία γύρισαν αποδεκατισμένοι· πέθαναν πολλοί εκεί

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων: Φουλ για μετάλλιο η Εθνική

6 ώρες πριν
Ο όχλος λεηλατεί κατάστημα στο Πέρα (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)

Κωνσταντινούπολη: Σε εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign