pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μπλίνκεν-Λαβρόφ αλληλοκατηγορήθηκαν αφού συναντήθηκαν

Για υποκρισία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο Ρώσος ΥΠΕΞ απαντώντας στη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του ότι δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη η Ρωσία

3/03/2023 - 7:47μμ
Μπλίνκεν και Λαβρόφ φωτογραφίζονται (ξεχωριστά) στο Νέο Δελχί με τον Ινδό ομόλογό τους: (Φωτ.: EPA / Indian Ministry of External Affairs & EPA / Russian Foreign Ministry Press Service)

Μπλίνκεν και Λαβρόφ φωτογραφίζονται (ξεχωριστά) στο Νέο Δελχί με τον Ινδό ομόλογό τους: (Φωτ.: EPA / Indian Ministry of External Affairs & EPA / Russian Foreign Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για υποκρισία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πως δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να διεξάγει ατιμωρητί πόλεμο στην Ουκρανία, στη διάρκεια ενός φόρουμ για την ασφάλεια στο οποίο συμμετείχαν σήμερα στο Νέο Δελχί.

Οι κορυφαίοι διπλωμάτες της Μόσχας και της Ουάσινγκτον συμμετείχαν αμφότεροι στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην ινδική πρωτεύουσα και συναντήθηκαν διά ζώσης για πρώτη φορά αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, πριν από ένα χρόνο.

«Αν επιτρέψουμε στη Ρωσία να κάνει ατιμωρητί αυτό που κάνει στην Ουκρανία, τότε αυτό θα είναι ένα μήνυμα για όποιους φιλοδοξούν να επιτεθούν αλλού, ότι μπορούν να το κάνουν και να γλιτώσουν κι αυτοί επίσης», δήλωσε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο φόρουμ στρατηγικών υποθέσεων Διάλογος του Raisina.

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ στρατηγικών υποθέσεων μετά τον Μπλίνκεν, ο Λαβρόφ δήλωσε πως αποτελεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» το να κατακρίνει κάποιος τη δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν οι ΗΠΑ έχουν επικαλεσθεί «απειλή στα εθνικά συμφέροντά τους» για να δικαιολογήσουν στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, περιλαμβανομένων του πολέμου στο Ιράκ, των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη και του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κόσοβο το 1999.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης πως το ζήτημα του πότε η Ρωσία θα διαπραγματευθεί για τον τερματισμό του πολέμου θα πρέπει να τεθεί στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Όλοι ρωτούν πότε θα διαπραγματευθεί η Ρωσία … η Δύση λέει συνεχώς πως δεν είναι ακόμα η ώρα για διαπραγμάτευση επειδή η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει στο πεδίο της μάχης πριν από οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις», δήλωσε. «Και τον ίδιο τον Ζελένσκι, κανένας δεν καλεί τον Ζελένσκι να τον ρωτήσει πότε θα διαπραγματευθεί. Όμως θα έπρεπε να ξέρετε, προετοιμάζοντας το θέμα αυτό σ’ αυτή τη συνάντηση, πως πέρυσι το Σεπτέμβριο ο Ζελένσκι υπέγραψε ένα διάταγμα, καθιστώντας ποινικό αδίκημα τη διαπραγμάτευση με τη Ρωσία όσο πρόεδρος είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Έτσι μπορείτε να του απευθύνετε αυτό το θέμα, μπορείτε να τον ρωτήσετε τι κάνει».

Στη G20, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάλεσαν τις χώρες μέλη να συνεχίσουν να πιέζουν τη Ρωσία για να τερματίσει τη σύγκρουση, όμως η G20 δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση για τον πόλεμο λόγω της αντίθεσης της Κίνας και της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός συνέχισε κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι «προσπαθεί να στρατιωτικοποιήσει» τον Τετραμερή Διάλογο για την Ασφάλεια, μια σύμπραξη μεταξύ των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας που επικεντρώνει σε στρατηγικά ζητήματα στην περιφέρεια Ινδίας-Ειρηνικού.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους ομολόγους του του Quad, όπως αποκαλείται ανεπισήμως η εν λόγω σύμπραξη, και εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία αναφέρουν πως «η χρήση ή η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισραηλινή στρατιωτικός μπροστά από τεθωρακισμένο του Ισραήλ το οποίο είναι σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα χτυπήματα στη Γάζα το Ισραήλ «επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός»

19/10/2025 - 10:48μμ
O Τουφάν Ερχιουρμάν με την γυναίκα ψηφίζουν στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα (φωτ.: EPA/Birol Bebek)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: Πάει σπίτι του ο εκλεκτός του Ερντογάν – Συντριπτική νίκη του Ερχιουρμάν και εκλογή από τον Α΄ γύρο

19/10/2025 - 9:10μμ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα (φωτ. αρχείου: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ξαναχτυπά τη Γάζα και διακόπτει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

19/10/2025 - 8:38μμ
Η πρόσοψη του (κλειστού) μουσείου (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Λούβρο: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας – Ένα από τα αντικείμενα που εκλάπησαν το πρωί

19/10/2025 - 5:20μμ
Μία από τις αίθουσες του Λούβρου (φωτ. αρχείου: Fred Romero / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Κλειστό το εμβληματικό Μουσείο του Λούβρου μετά από ληστεία – Εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας

19/10/2025 - 1:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί παραβίασης της εκεχειρίας

19/10/2025 - 11:59πμ
Το «Harry S. Truman Building», τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Mike Theiler)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έχουμε πληροφορίες ότι η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα

19/10/2025 - 8:37πμ
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα, ανάμεσα σε Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας

18/10/2025 - 9:14μμ
Πολίτες διαδηλώνουν στη λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσινγκτον DC (φωτ.:  EPA/LUKE JOHNSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι Αμερικανοί: Διαδηλώνουν κατά του αυταρχισμού του Ντόναλντ Τραμπ

18/10/2025 - 8:02μμ
Νέοι ψηφίζουν στα Σκόπια για τις βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δημοτικές εκλογές αύριο με φαβορί τους υποψήφιους του VMRO

18/10/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΟΞ)

Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης: «Χάλκινη» η Γεωργιάδου στην Κωνσταντινούπολη

6 ώρες πριν
Από τις εγκαταστάσεις της σπείρας (φωτ.: astynomia.gr)

Απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν αν και τα αρνήθηκαν όλα οι δύο αδελφοί από τη Συρία

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

6 ώρες πριν
Ισραηλινή στρατιωτικός μπροστά από τεθωρακισμένο του Ισραήλ το οποίο είναι σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

Μετά τα χτυπήματα στη Γάζα το Ισραήλ «επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Στο 1-1 Άρης και Παναθηναϊκός – Νίκη για Βόλο, ισοπαλία στην Τρίπολη

8 ώρες πριν
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: Ικανοποίηση για την νίκη Ερχιουρμάν – Σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατόν» προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign