pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσοουκρανική «μάχη» και στο επικοινωνιακό πεδίο για την κατάληψη της πόλης Σολεντάρ

Αντικρουόμενες ανακοινώσεις από τις δυο πλευρές – Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέλαβε την πόλη και το Κίεβο ότι οι μάχες συνεχίζονται

14/01/2023 - 9:31πμ
Ρωσικό άρμα βάλει κατά ουκρανικών στόχων σε περιοχή του Ντονέτσκ (Φωτ.: EPA/Russian Defence Ministry Press Service)

Ρωσικό άρμα βάλει κατά ουκρανικών στόχων σε περιοχή του Ντονέτσκ (Φωτ.: EPA/Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αντικρουόμενες ανακοινώσεις από τις δυο πλευρές με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι κατέλαβε την πόλη και το Κίεβο ότι οι μάχες συνεχίζονται

Αντικρούοντας τις ανακοινώσεις της Μόσχας περί νίκης των ρωσικών δυνάμεων και ολοσχερή κατάληψη της μικρής πόλης Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του πως οι μάχες στην πόλη κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει.

«Ο σκληρός αγώνας για το Ντονέτσκ συνεχίζεται», είπε ο κ. Ζελένσκι. «Η μάχη για την Μπαχμούτ και τη Σολεντάρ, για την Κρεμνίνα, για άλλες πόλεις και χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας μας συνεχίζεται».

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν τη ρωσική ανακοίνωση χθες το πρωί πως η Σολεντάρ καταλήφθηκε, έπειτα από εβδομάδες σφοδρών εχθροπραξιών, μαχών από σπίτι σε σπίτι. Αν η ανακοίνωση αληθεύει, πρόκειται για την πρώτη κατάληψη από τον ρωσικό στρατό ουκρανικής πόλης από τον Ιούλιο, όταν κατέλαβε τη Λισιτσάνσκ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ έκανε λόγο για «σημαντική» εξέλιξη για τη συνέχεια της «επιτυχημένης επιθετικής επιχείρησης» στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κατάληψη της Σολεντάρ επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να περικυκλώσει την Μπαχμούτ, περίπου 10 χιλιόμετρα από εκεί. Ο κ. Κονασένκοφ είπε πως περίπου 700 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, χωρίς να δώσει στοιχεία για τις ρωσικές απώλειες.

Παρατηρητές θεωρούν ότι η εξέλιξη θα τονώσει κυρίως το ηθικό των ανδρών του ρωσικού στρατού, που είχε μειωθεί κατ’ αυτούς έπειτα από σειρά υποχωρήσεων και ηττών. Οι δυνάμεις της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν νέο διοικητή από την Τετάρτη, τον στρατηγό Βάλερι Γκεράσιμοφ.

Παρότι αναλυτές όπως αυτοί του αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War, ISW) επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για καμπή στον πόλεμο, ολόκληρη η ουκρανική αμυντική γραμμή από τη Σίβερσκ ως τη Μπαχμούτ τελεί πλέον υπό πίεση.

Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτήρισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα «προπαγάνδα» τις πληροφορίες για την κατάληψη της Σολεντάρ από τις ρωσικές δυνάμεις, κρίνοντας πως το «κράτος τρομοκράτης» προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες του για να «υποστηρίξουν την επιστράτευση».

Τόσο η ρωσική στρατιωτική ηγεσία, όσο και η εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ ανακοίνωσαν πως έχουν πλέον τον έλεγχο της πόλης. Ο κ. Ζελένσκι σχολίασε πως οι στρατηγοί και η εταιρεία μισθοφόρων διαγκωνίζονται για το ποιος πρέπει να πιστωθεί την «επιτυχία» στο πεδίο, συμπληρώνοντας πως αυτή είναι ήδη «σαφής ένδειξη της αποτυχίας» τους.

Ήδη την Τετάρτη, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της Βάγκνερ, ανακοίνωνε πως η Σολεντάρ βρισκόταν ολόκληρη υπό ρωσικό έλεγχο και έμενε να «εκκαθαριστεί» από υπολειμματικές ουκρανικές δυνάμεις.

Κατά δημοσιεύματα στον δυτικό Τύπο, ο κ. Πριγκόζιν εποφθαλμιά τα αλατωρυχεία της πόλης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε δημόσια —πράγμα σπάνιο— το γεγονός ότι η Βάγκνερ επιχείρησε στη Σολεντάρ, εξαίροντας το «θάρρος» και την «αυτοθυσία» των «εθελοντών» της που συμμετείχαν στις εφόδους.

Η μάχη στη Σολεντάρ χαρακτηρίζεται η πιο πολυαίμακτη του πολέμου που ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

Ουκρανικές πηγές δήλωναν την Τετάρτη πως στη μικρή, σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη πόλη, που είχε 10.000 κατοίκους πριν αρχίσει η σύρραξη, απέμεναν 559 πολίτες. Η ρωσική πλευρά λέει πως όλοι οι άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: TRT HABER/X.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φονικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε το θάνατο – Τέσσερις εργάτες νεκροί, πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

27/10/2026 - 12:21μμ
Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Βομβαρδισμοί στη Συρία ως αντίποινα για την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία

27/10/2026 - 10:12πμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι σε εκλογική αναμέτρηση με αβέβαιο αποτέλεσμα

27/10/2026 - 8:51πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε γκολ σε κανέναν» – Αιχμές στην ΕΕ για το τουρκολιβυκό

26/10/2026 - 11:42μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Buholzer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον Ρήνο – Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η αστυνομία

26/10/2026 - 11:19μμ
Με κάθε τρόπο πανηγύριζαν όλη νύχτα οι οπαδοί της «Φοιτητικής Λίστας» (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Διεθνείς αντιδράσεις και μηνύματα προς τη νέα πολιτική ηγεσία της χώρας

26/10/2026 - 6:42μμ
(Φωτ.: EPA/ISAAC FONTANA)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ο Λούλα επανεκλέγεται για τέταρτη θητεία – Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί το αποτέλεσμα

26/10/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: EPA/ANDREJ CUKIC)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Εκλογικός θρίαμβος της «Φοιτητικής Λίστας» – Παραδέχτηκε την ήττα του ο Βούτσιτς

26/10/2026 - 8:50πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Γιότοβα και Γκιούροφ διεκδικούν την προεδρία στον δεύτερο γύρο – Στο 20% η συμμετοχή στις εκλογές

25/10/2026 - 11:05μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Στοίχημα για τον Τραμπ η οικονομία και οι απώλειες στο Κογκρέσο

25/10/2026 - 8:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας, καταιγίδα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καιρός: Στο «κόκκινο» η 28η Οκτωβρίου για τέσσερις περιοχές – Πότε επηρεάζεται η Αττική

17 λεπτά πριν
Το μνημείο στα Σούρμενα, αφιερωμένο στους ανθρώπους που χάθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές της περιόδου 1941-1944 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Σούρμενα: Τίμησαν τους νεκρούς των βομβαρδισμών – Η ιστορία μιας Πόντιας πίσω από το μνημείο

40 λεπτά πριν
Μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Μαθητές 22 σχολείων τίμησαν το «ΟΧΙ» στην Τσιμισκή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ: 28ης Οκτωβρίου/Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος, Γρηγόρης Χαλκιόπουλος και Ελ Αλαμέιν/ Νέο Φως Καΐρου)

28η Οκτωβρίου: Η προσφορά των Αιγυπτιωτών στον πόλεμο και η ζωντανή μνήμη του ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο

1 ώρα πριν
Ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας «Χωριάτικο» (φωτ.:   EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Χωριάτικο»: Ακόμη και νεκρός στα εταιρικά χαρτιά – Η διαδρομή των εκατομμυρίων

2 ώρες πριν
Πλήθος περιμένει την έναρξη της πώλησης νάιλον καλτσών, στις 15 Μαΐου 1940 (φωτ.: Hagley Museum and Library / DuPont Company External Affairs Department)

Νάιλον: Το υλικό που προκάλεσε ουρές, για ένα ζευγάρι κάλτσες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV