pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι ΗΠΑ θέλουν αποδείξεις για την εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν σε εγκλήματα πολέμου στην Αρμενία

Τι ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας από την υποψήφια πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αρμενία

2/12/2022 - 7:58μμ
Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στις υποψήφιες πρέσβεις όσον αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στάθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. ΑΠΕ/Al Drago)

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στις υποψήφιες πρέσβεις όσον αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στάθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. ΑΠΕ/Al Drago)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη σημασία του να καταστήσουν οι ΗΠΑ υπεύθυνο το Αζερμπαϊτζάν και να το αναγκάσουν να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου, καθώς και να καταδικάσουν ξεκάθαρα την επιθετικότητά του κατά των Αρμενίων τόνισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλεν. Σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), κατά τη διάρκεια της ακρόασης, από την αμερικανική Γερουσία, των υποψηφίων της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αρμενία και τη Ρωσία, οι δύο γερουσιαστές ζήτησαν από τις υποψήφιες πρέσβεις να μεριμνήσουν προσωπικά για την άμεση τεκμηρίωση της αλήθειας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ειδικότερα, σε ερώτηση προς την πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρμενία Λιν Τρέισι, η οποία έχει προταθεί για τη θέση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο πρόεδρος Μενέντεζ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγαν πρόσφατα έρευνες σχετικά με βίντεο που απεικονίζουν τη δολοφονία και τον ακρωτηριασμό Αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια όσων περιέγραψε ως «μια από τις πιο απογοητευτικές ακροάσεις που έχω πραγματοποιήσει ποτέ». Απαντώντας στην αναφορά της Λιν Τρέισι για επικοινωνία με τον διαμεσολαβητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας σχετικά με τη διερεύνηση των βίντεο, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ζήτησε περισσότερα.

«Χρειαζόμαστε τους πρεσβευτές μας, ιδιαίτερα σε μέρη όπου σημειώνονται συγκρούσεις, να είναι σε θέση να ερευνήσουν ποια είναι η αλήθεια, έτσι ώστε εμείς, ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε για αυτήν την αλήθεια», δήλωσε ο γερουσιαστής.

Αργότερα, όταν η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ στην Αρμενία Κριστίνα Κβίεν, υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τους Αρμένιους με όποια αιτήματα έχουν να τεκμηριώσουν τις φρικαλεότητες που απεικονίζονται σε αυτά τα βίντεο, ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν ανένδοτος.

«Δεν θέλω αιτήματα από Αρμένιους. Θέλω να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε», δήλωσε ο Μενέντεζ, εξηγώντας ότι οι γερουσιαστές χρειάζονται τα γεγονότα για τα εγκλήματα πολέμου και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν όταν αποφασίζουν την επιβολή των περιορισμών του Άρθρου 907 στη βοήθεια των ΗΠΑ προς τη χώρα αυτή.

«Θέλω έναν πρεσβευτή που θα μας βοηθήσει ενεργά να προσδιορίσουμε εάν οι εκτελέσεις, αν αυτοί οι ακρωτηριασμοί, αν αυτές οι άλλες δραστηριότητες είναι αληθινές ή όχι […] ώστε εμείς ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να πάρουμε μια απόφαση. Μπορώ να βασιστώ σε σένα για να το κάνεις αυτό;» ρώτησε ο πρόεδρος Μενέντεζ.

«Χωρίς λογοδοσία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Η λογοδοσία για εγκλήματα αυτής της φύσης είναι πολύ σημαντική για μένα, και θα εργαστώ για να βεβαιωθώ ότι υπάρχει επίσης ευθύνη», δήλωσε η υποψήφιος πρέσβειρα και ο γερουσιαστής συμπλήρωσε ότι «Χωρίς λογοδοσία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη».

Βασιζόμενος στην τελευταία αυτή δήλωση, ο Κρις βαν Χόλεν τόνισε τη σημασία της λογοδοσίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την άρνηση του Αζερμπαϊτζάν ότι έδρασε ως επιτιθέμενο, κατά την κατάθεση στην ακροαματική διαδικασία της 16ης Νοεμβρίου. «Ανεξάρτητες πηγές του Τύπου τον Σεπτέμβριο τεκμηρίωσαν πολύ καλά ότι το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε επιθέσεις και ενεπλάκη σε διαφορετικούς τύπους φρικαλεοτήτων», δήλωσε ο γερουσιαστής.

«Κατανοώ τη σημασία του να είσαι διαμεσολαβητής, αλλά για να είσαι αξιόπιστος μεσολαβητής, κατά την άποψή μου, πρέπει τουλάχιστον να ξεκινήσεις με τα γεγονότα και να είσαι πρόθυμος να τα δηλώσεις δημόσια».

Σχετικά με τη βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ο πρόεδρος Μενέντεζ σημείωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα που ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε η USAID έχουν παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στους 100.000 εκτοπισμένους από τον πόλεμο του Αρτσάχ του 2020 ή σε όσους εξακολουθούν να διαμένουν στο η περιοχή». Ο γερουσιαστής θέλησε να εξασφαλίσει μια δημόσια δέσμευση από την ορισθείσα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρμενία Κβίεν ότι θα υποστηρίξει μια εκτίμηση ανθρωπιστικών αναγκών από τις ΗΠΑ για τα θύματα της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την Αρμενία.

Σχετικά με τη σωστή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρόεδρος Μενέντεζ δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω έναν υποψήφιο που όντως αποκαλεί τη Γενοκτονία των Αρμενίων «γενοκτονία»», σημειώνοντας ότι στο παρελθόν είχε σταματήσει υποψηφίους που αρνήθηκαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων στις απαντήσεις τους σε έρευνες της Γερουσίας.

Οι γερουσιαστές έχουν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα για να υποβάλουν πρόσθετες ερωτήσεις στους υποψήφιους πρέσβεις, μετά την οποία η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αργότερα η ολομέλεια της Γερουσίας θα έχουν την ευκαιρία να τους επιβεβαιώσουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ANCA μοιράστηκε μια σειρά από προτεινόμενες προτεραιότητες πολιτικής που πρέπει να εξεταστούν κατά τη διαδικασία επιβεβαίωσης της Γερουσίας του επόμενο Αμερικανού πρέσβη στην Αρμενία. Τα θέματα περιελάμβαναν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Αρμενίας, τον έλεγχο της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν, την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των Αρμενίων αιχμαλώτων, τη διευκόλυνση της αμερικανικής βοήθειας στο Αρτσάχ και την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

  • Με πληροφορίες από το armenianweekly.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θρήνος στα συντρίμμια στο Κίεβο (φωτ.: radiosvoboda.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

17/06/2025 - 10:14πμ
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

17/06/2025 - 9:11πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

16/06/2025 - 11:57μμ
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

16/06/2025 - 10:49μμ
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

16/06/2025 - 10:15μμ
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κίνηση Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα: «Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης»

2 λεπτά πριν
Θρήνος στα συντρίμμια στο Κίεβο (φωτ.: radiosvoboda.org)

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

25 λεπτά πριν
Μέλη των μονάδων Kuva-yı Milliye στο Αϊδίνι, περίπου το 1919. Ήταν παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών που οργανώθηκαν για να αντισταθούν, μεταξύ άλλων, στον Ελληνικό Στρατό που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη (πηγή: gurkantuna.com)

17 Ιουνίου 1919: Ο Ελληνικός Στρατός παραδίδει το Αϊδίνι στη μανία των τσετών – Η σφαγή κράτησε δύο μέρες

50 λεπτά πριν
«Ο Χριστός ομιλών τη Σαμαρέιτιδι», έργο του Χανιώτη αγιογράφου Νικόλαου Βλαχάκη, 1900 (πηγή: facebook / Ιωάννης Παπαδάκης)

Στη Σαμαρείτιδα (Μέρος Δ’)

1 ώρα πριν
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

1 ώρα πριν

Προ των πυλών το 2ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign