pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Τα μέτρα για την πανδημία και η ακρίβεια φουντώνουν το «Κονβόι της Ελευθερίας»

Οι οδηγοί δίνουν ραντεβού στο Παρίσι, παρά τις απαγορεύσεις από την Αστυνομία

11/02/2022 - 4:01μμ
(Φωτ.: EPA / Sebastien Nogier)

(Φωτ.: EPA / Sebastien Nogier)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα μεγάλο σχέδιο που περιλαμβάνει χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο και τα περίχωρα του Παρισιού αλλά και μπλόκα σε σταθμούς διοδίων έθεσαν σε εφαρμογή οι Αρχές προκειμένου να… σαμποτάρουν το «Κονβόι της Ελευθερίας».

Παρά την εντολή να μην εισέλθουν στο Παρίσι, αυτοκινητιστές που διαμαρτύρονται κατά των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19 κατευθύνονται στην πρωτεύουσα από διάφορες πόλεις της Γαλλίας έχοντας ως έμπνευση τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Καναδά.

Ωστόσο, η γαλλική εκδοχή φαίνεται ότι συγκεντρώνει ένα ετερόκλιτο πλήθος που διαμαρτύρεται για τις πολιτικές του Εμανουέλ Μακρόν, με μέλη και από τα «Κίτρινα γιλέκα» αλλά και από την ακροδεξιά. Επίσης, δεν συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες οδηγοί αλλά και οργισμένοι πολίτες που ταξιδεύουν με τα ΙΧ, τα βαν ή τα τροχόσπιτά τους.

Δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αυτή είναι η συνέχεια του κύματος διαμαρτυρίας που ξεκίνησε με το νόμο για το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, δηλαδή την είσοδο μόνο εμβολιασμένων σε μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους.

Προς το παρόν το «Κονβόι της Ελευθερίας» δεν φαίνεται να έχει ένα σαφές πλάνο. Οι συμμετέχοντες οδηγοί ελπίζουν να συγκεντρωθούν σήμερα το βράδυ κοντά στο Παρίσι και αύριο να λάβουν μέρος σε διάφορες διαδηλώσεις. Εκτός από τα θέματα περιορισμού των ελευθεριών λόγω της πανδημίας, σημαντικό σημείο της διαμαρτυρίας είναι και ο πληθωρισμός και η άνοδος στην τιμή των καυσίμων.

Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν πορεία προς τις Βρυξέλλες για την «ευρωπαϊκή συγκέντρωση» που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα. Όμως οι βελγικές Αρχές έχουν ήδη αποφασίσει να τους απαγορεύσουν την είσοδο στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι η εξέγερση των «Κίτρινων Γιλέκων» συντάραξε την προεδρία Μακρόν για πολλούς μήνες, αποκαλύπτοντας μια βαθιά ριζωμένη οργή για το υψηλό κόστος διαβίωσης και την αστική ελίτ που θεωρείται ότι είναι αποκομμένη από τις καθημερινές δυσκολίες των απλών ανθρώπων.

Με το σπιράλ των ενεργειακών τιμών και την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη να οδηγούν στα ύψη τον πληθωρισμό, τα νοικοκυριά νιώθουν και πάλι οι προϋπολογισμοί τους να συμπιέζονται, με την κυβέρνηση να λαμβάνει αποσπασματικά μέτρα για να περιορίσει την απογοήτευση των ψηφοφόρων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να «εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν» ενόψει συνομιλιών υψηλού ρίσκου στο Ομάν

6/02/2026 - 10:00πμ
Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ κατά Ελλάδας: Η Αθήνα διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Μόσχα

5/02/2026 - 12:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παλαιότερες πλημμύρες στο νομό Έβρου, με το νερό του Άρδα να έχει καλύψει τα πάντα (φωτ.: EUROKINISSI)

Αυξημένη επιφυλακή στην Ορεστιάδα για τον Άρδα και τον Έβρο – Αναμένεται μεγάλος όγκος υδάτων

8 λεπτά πριν
Συμμαχική στρατιωτική άσκηση «Ramstein Flag 24» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Υπόθεση κατασκοπείας με σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας: Υψηλή τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και ΝΑΤΟ

31 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση των «Ιώνων» (φωτ.: Facebook / Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Nέας Ιωνίας Μαγνησίας)

Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

55 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: The Greek Herald/Tom Skolarikis)

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Κολέγιο Αγίου Σπυρίδωνα στο Σίδνεϊ με αγιασμό από τον επίσκοπο Κερασούντος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay)

Η «αθώα» απάτη περί δήθεν επιστροφής χρημάτων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign