Η Κρήτη όπως επίσης και η Κορσική δεν περιλαμβάνονται πλέον στις περιοχές υψηλού κινδύνου για κορονοϊό από την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαιρεί τα νησιά της Κρήτης και της Κορσικής, τα οποία είναι δημοφιλή στους παραθεριστές, από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για κορονοϊό από αυτήν την Κυριακή. Έτσι η Ελλάδα βγαίνει εντελώς από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου.
Στη Γαλλία, μόνο η περιοχή Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής και ορισμένα υπερπόντια εδάφη παραμένουν στη λίστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου (RKI).

![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-360x180.jpg)










![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-120x86.jpg)



