Μια συνταγή τέλειος μεζές, ιδανική για όλο το χρόνο, αγαπητή στη Θράκη αλλά και στην Ανατολική Ρωμυλία.
Τους καλοκαιρινούς μήνες συνοδεύεται ιδανικά με γιαούρτι, κρύο αριάνι ή κεφίρ. Τους κρύους μήνες προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά και συνοδεύστε με τσίπουρο.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» του pontosnews.gr παρουσιάζουν αυτό το σιγομαγειρεμένο λουκάνικο με άσπρο λάχανο και πάπρικα:
| ½ κιλό άσπρο λάχανο | 
| 450 γρ. λουκάνικο | 
| 1 μεγάλο κρεμμύδι | 
| 2 σκελίδες σκόρδο | 
| ½ ματσάκι μαϊντανό | 
| Από 2 κ.γ. αλάτι, πάπρικα γλυκιά και πάπρικα καπνιστή | 
| 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο | 
| 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας | 
| ½ λίτρο νερό | 
| ½ κούπα ελαιόλαδο | 
- Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
 - Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάχανο κομμένο σε κύβους.
 - Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το μαϊντανό και μετά το νερό και σιγοβράζουμε με καπάκι, σε μεσαία φωτιά.
 
Σάββας Καρίπογλου
			















