pontosnews.gr
Τρίτη, 15/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών και της καραντίνας

Συμβουλές για το τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν αρχίζουμε διατροφή

10/01/2021 - 2:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com / vickybhargava)

(Φωτ.: pixabay.com / vickybhargava)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συμβουλές για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών και εν μέσω lockdown έδωσε η ψυχολόγος- κλινική διατροφολόγος- διαιτολόγος Αλεξάνδρα Λιτσαρδοπούλου μιλώντας στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή «104,9 Μυστικά Υγείας».

To άγχος οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και λανθασμένους τρόπους απώλειας βάρους. Δίαιτες αποτοξίνωσης, αποκλεισμού τροφών πρέπει να αποκλειστούν, τονίζει η ειδικός στην Τάνια Η. Μαντουβάλου.

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Το πρώτο και πάρα πολύ βασικό είναι να εξαφανίσουμε τα γλυκά που έχουν μείνει στο σπίτι και να τα προσφέρουμε σε αδύνατους φίλους, συγγενείς κτλ.
  • Προγραμματίζουμε από το Σαββατοκύριακο το εβδομαδιαίο πλάνο, στο οποίο πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι ομάδες τροφίμων. Μία με δύο φορές την εβδομάδα όσπρια και λαδερό, μία φορά τη βδομάδα κρέας με συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες, μία φορά κοτόπουλο, μία φορά μακαρόνια και μία φορά ψάρι.
  • Τα γεύματα πρέπει να είναι πέντε ημερησίως, ανά τρεις ώρες. Όποιο γεύμα παραλείπουμε θα φάμε το διπλάσιο στο επόμενο.
  • Ο ύπνος επίσης είναι πολύ βασικό. Θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα. Όσο περισσότερο κοιμόμαστε, τόσο λιγότερο πεινάμε και πηγαίνουμε λιγότερο στο ψυγείο.
  • Τα ψώνια μας πρέπει να γίνονται πάντα με γεμάτο στομάχι. Δεν πάμε ποτέ σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικο, περίπτερο όταν πεινάμε.
  • Εξίσου σημαντικό και αυτονόητο να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και να σηκωθούμε από τον καναπέ με τη μετάβαση 6, τους καιρούς που διανύουμε.
  • Αλλά και το νερό είναι πολύ σημαντικό που δυστυχώς πολύς κόσμος δεν πίνει. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που μας το θυμίζουν, και μπορούμε να τις εγκαταστήσουμε στο κινητό μας».

Ποιες ανάγκες καλύπτουμε μέσα από το φαγητό

Όσον αφορά την πολυφαγία του lockdown και την ικανοποίηση που κάποιοι νιώθουν για συγκεκριμένες τροφές και δη υδατάνθρακες η Αλεξάνδρας Λιτσαρδοπούλου εξηγεί ότι πρόκειται για συναισθηματική υπερφαγία.

«Βουλιμικά επεισόδια αυτού του τύπου προκύπτουν λόγω άσχημων συναισθηματικών καταστάσεων, που μας οδηγούν στην κατανάλωση υδατανθράκων μεγάλης θερμιδικής αξίας και σταματάμε όχι όταν χορτάσουμε, αλλά όταν πονάει η κοιλιά μας, ή όταν θα πρέπει να πάμε για ύπνο. Άρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην ποσότητα».

Και το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι τι κάνουμε τη στιγμή που νιώθουμε μία ακατανίκητη επιθυμία να φάμε «σα να μην υπάρχει αύριο», παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα έχουμε ξεκινήσει δίαιτα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας ανάγκες. Και να σκεφτούμε ποιες ανάγκες καλύπτουμε μέσα από το φαγητό, απαντά η ειδικός, αναφερόμενη στα καταπιεσμένα συναισθήματα που ο περισσότερος κόσμος έχει αυτή την περίοδο της καραντίνας.

Κλειδί που πρέπει να πετάξουμε το… άγχος

«Παρατηρούμε αν πραγματικά πεινάμε. Και αν έχουμε γευματίσει πριν από μία ώρα, πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Είναι σημαντικό να γεμίζουμε την ημέρα μας, για να μην βαριόμαστε. Είτε να δουλέψουμε, είτε να συναντάμε φίλους έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες, στο skype, στα παγκάκια, στη θάλασσα, στις βόλτες, στην άσκηση. Να ανακαλύψουμε καινούργια ενδιαφέροντα, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μία ταινία. Και θα αναφερθώ πάλι στον επαρκή ύπνο, γιατί μας χαρίζει ευεξία και μειώνει την καταθλιπτική διάθεση, η οποία δυστυχώς υπάρχει γύρω μας κατά πολύ. Επίσης να αποφεύγουμε ανθρώπους που μας δημιουργούν στρες γιατί υπάρχει ήδη αρκετό στην ατμόσφαιρα, το οποίο επιτείνεται και όταν βλέπουμε πολλά δελτία ειδήσεων, που μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις για τον κορονοϊό και μας αγχώνουν περισσότερο, μας στεναχωρούν και προκαλούν έκπτωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μέτρον άριστον, όχι μόνο στην τροφή, αλλά και στην ενημέρωση. Και βέβαια θα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Ούτε οι πρώτοι είμαστε, ούτε οι τελευταίοι που πήραμε βάρος αυτή την περίοδο. Χωρίς άγχος θα χάσουμε τα κιλά εν καιρώ», τόνισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/pasja1000-6355831)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Τα νέα δεδομένα για τη διάγνωση και τα 19 περιστατικά την ημέρα στην Ελλάδα

15/09/2026 - 5:02μμ
Δείγματα αίματος στο Κλινικό Κέντρο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ – Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: National Cancer Institute / Daniel Sone)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος και θρόμβωση: Αρτηριακά επεισόδια στο 8% των ασθενών διεθνούς μελέτης

13/09/2026 - 6:23μμ
Μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε κέντρο αιμοδοσίας (φωτ.: Wikimedia Commons)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Πότε γίνεται και ποιοι είναι οι κίνδυνοι – Τι λέει η Α’ Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ

12/09/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: Pixabay / Steve Buissinne)
ΥΓΕΙΑ

Φως τη νύχτα: Οι αλλαγές που προκαλεί στην καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη

11/09/2026 - 2:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι η θεραπεία που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

10/09/2026 - 11:18πμ
Έναρξη σχολικής χρονιάς στο 33ο Δημοτικό Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Σχολική τσάντα: Πόσο πρέπει να ζυγίζει – Πέντε συμβουλές για παιδιά και γονείς

9/09/2026 - 8:26μμ
Μια γυναίκα ελέγχει το κινητό της δίπλα σε οθόνη που προβάλλει εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΥΓΕΙΑ

Social media με προειδοποίηση κινδύνου; Τι έδειξε δοκιμή σε νέους

6/09/2026 - 6:19μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΥΓΕΙΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους 24 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Συναγερμός σε 69 δήμους

3/09/2026 - 12:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/maleni_ferrari-6847801/)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του μαστού: Η τεχνητή νοημοσύνη τον εντοπίζει έως και 10 χρόνια πριν από τη διάγνωση

23/08/2026 - 10:45πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΥΓΕΙΑ

Καύσωνας ενόψει: Γιατί η υπερβολική ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι πιστεύαμε για τους 60+

21/08/2026 - 10:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Στους «8» του προκριματικού τουρνουά ο Προμηθέας

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/pasja1000-6355831)

Καρκίνος του προστάτη: Τα νέα δεδομένα για τη διάγνωση και τα 19 περιστατικά την ημέρα στην Ελλάδα

50 λεπτά πριν
Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την αναγνώριση σορού άνδρα που βρέθηκε στον Θερμαϊκό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»/Facebook)

Μεταμόρφωση: Το ποντιακό αντάμωμα του «Εύξεινου Πόντου» κράτησε το γλέντι μέχρι το πρωί

2 ώρες πριν
Άποψη του Συνεδριακού Κέντρου Λάρισας όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το κινητό του σταθμάρχη – Τι κατέθεσε ο Παύλος Ασλανίδης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV