pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο «χάρτη» του κορονοϊού

22/03/2020 - 12:47μμ
Κορονοϊός: Από σήμερα σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την Αττική
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον –με 530 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 21 Μαρτίου– στην 32η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 25ης που βρισκόταν πριν από δέκα μέρες, καθώς αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα σε χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από τη δική μας. Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά που προκύπτουν αν από τα συνολικά κρούσματα αφαιρεθούν οι θάνατοι και οι αναρρώσεις), η χώρα μας με 498 περιστατικά βρίσκεται στην 33η θέση.

Η Ελλάδα έχει εξάλλου περίπου 51 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 55η θέση παγκοσμίως.

Επίσης, η χώρα μας είναι στην 31η θέση, όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει (19 έως τώρα). Ακόμη, έχοντας 18 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση (διασωληνωμένοι), είναι 17η διεθνώς σε σοβαρά περιστατικά, τα οποία στη χώρα μας αποτελούν περίπου το 4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (δηλαδή το ένα στα 25). Η Ελλάδα, με 13 θανάτους, βρίσκεται στην 24η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής ένα θάνατο ανά 801.773 κατοίκους, εμφανίζοντας μικρότερο ποσοστό θνητότητας από πολλές άλλες χώρες σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Συγκριτικά, η Ιταλία έχει τη χειρότερη αναλογία διεθνώς με ένα θάνατο από κορονοϊό ανά 12.530 κατοίκους, η Ισπανία έχει ένα θάνατο ανά 33.855 κατοίκους, το Ιράν ένα θάνατο ανά 53.980 κατοίκους, η Ελβετία ένα θάνατο ανά 108.182 κατοίκους, η Γαλλία ένα θάνατο ανά 116.145 κατοίκους, η Ολλανδία ένα θάνατο ανά 125.991 κατοίκους, το Βέλγιο ένα θάνατο ανά 172.979 κατοίκους, η Βρετανία ένα θάνατο ανά 291.356, η Κίνα ένα θάνατο ανά 441.374 κατοίκους, η Δανία ένα θάνατο ανά 445.554 κατοίκους, η Ν. Κορέα ένα θάνατο ανά 492.972 κατοίκους, η Σουηδία ένα θάνατο ανά 504.963 κατοίκους και η Νορβηγία ένα θάνατο ανά 774.463 κατοίκους.

Αναλογία θανάτων – επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Αναφορικά με την αναλογία θανάτων προς επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην Ελλάδα υπάρχει έως τώρα ένας θάνατος για κάθε 41 κρούσματα περίπου. Τη χειρότερη αναλογία έχει η Ιταλία με ένα θάνατο ανά 11 κρούσματα και ακολουθούν (έχοντας χειρότερη αναλογία σε σχέση με την Ελλάδα) το Ιράν με ένα θάνατο ανά 13 κρούσματα, η Ισπανία με ένα θάνατο ανά 18 κρούσματα, η Βρετανία με ένα θάνατο ανά 21 κρούσματα, η Κίνα με ένα θάνατο ανά 25 κρούσματα, η Γαλλία με ένα θάνατο ανά 26 κρούσματα και η Ολλανδία με ένα θάνατο ανά 27 κρούσματα. Το Βέλγιο έχει περίπου την ίδια αναλογία με την Ελλάδα (ένας θάνατος ανά 42 κρούσματα), ενώ την καλύτερη αναλογία διεθνώς έχει η Γερμανία με μόλις ένα θάνατο για κάθε 266 κρούσματα. Η Ν. Κορέα έχει ένα θάνατο ανά 85 κρούσματα, ενώ οι ΗΠΑ ένα στα 77 μέχρι στιγμής.

Η Τουρκία
Ειδική αναφορά αξίζει στην Τουρκία, την τελευταία χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου που δήλωσε κρούσμα κορονοϊού, έχοντας με την καθυστέρησή της πυροδοτήσει απορίες, αν όχι υποψίες. Ήδη η γειτονική χώρα των περίπου 85 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει 947 κρούσματα και 21 θανάτους, γεγονός που την τοποθετεί στην 24η θέση σε αριθμό κρουσμάτων διεθνώς και στην 16η θέση σε αριθμό θυμάτων της νόσου. Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν η Κίνα (81.054), η Ιταλία (53.578), οι ΗΠΑ (26.867), η Ισπανία (25.496) και η Γερμανία (22.364).

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό είναι η Ιταλία (4.825), η Κίνα (3.261), το Ιράν (1.556), η Ισπανία (1.381) και η Γαλλία (562). Την πρώτη πεντάδα σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελούν η Ιταλία (2.857), η Κίνα (1.845), η Ισπανία (1.612), η Γαλλία (1.525) και οι ΗΠΑ (708).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)
ΥΓΕΙΑ

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

12/07/2025 - 5:33μμ
Εθελοντική αιμοδοσία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος κάθε χρόνο

12/07/2025 - 11:02πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Τα «dupes» καλλυντικά κρύβουν κινδύνους για την υγεία, προειδοποιούν ειδικοί

11/07/2025 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Gathany / Centers for Disease Control)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2025

9/07/2025 - 4:55μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΥΓΕΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ίσως να κόστισε τη ζωή σε 2.300 ανθρώπους

9/07/2025 - 3:57μμ
(Πηγή: iSea)
ΥΓΕΙΑ

iSea: Γνωρίζουμε στ’ αλήθεια τι τρώμε; – Είδη που κινδυνεύουν με αφανισμό, πωλούνται με… ψευδώνυμο

7/07/2025 - 1:18μμ
Αθηναίοι και τουρίστες προστατεύονται με όποιo τρόπο μπορούν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό κατά τον καύσωνα – Πρόληψη και αντιμετώπιση

6/07/2025 - 6:52μμ
Δείγμα του μύκητα Aspergillus flavus, στο εργαστήριο (φωτ.: Bella Ciervo)
ΥΓΕΙΑ

Τοξικός μύκητας της «κατάρας των Φαραώ» μετατρέπεται σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας

24/06/2025 - 4:29μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο

1/06/2025 - 6:17μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Τηλεφωνήστε στο 1135 – Πρεμιέρα κάνει η γραμμή υποστήριξης του ΕΟΔΥ

1/06/2025 - 12:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: Νικόλας Βουρβαχάκης)

Η ιερή «τρέλα» των Ποντίων και ο Πυρρίχιος χορός – Όταν οι Πόντιοι θελήσουν κάτι πολύ, «θεοί και δαίμονες» δεν μπορούν να τους σταματήσουν

4 λεπτά πριν
Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

32 λεπτά πριν
Κοντέινερ φορτωμένα σε πλοίο στο λιμάνι του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)

Δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα ανακοίνωσε ο Τραμπ – Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ένας TikToker με πλούσιο ποινικό μητρώο: Συνελήφθη ξανά ο αστέρας των social media

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Simon Lim)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οδηγός λεωφορείου καταδίωξε και παρέσυρε συνάδελφό του μετά από λογομαχία

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign