- Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ.
- Την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 60΄). Τα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Λιώνουμε την πατάτα με την ειδική πρέσα ή με πιρούνι και την βάζουμε μαζί με τα πολτοποιημένα φασόλια σε λεκανίτσα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κ.σ. λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4΄. Τα βάζουμε στη λεκανίτσα με τα φασόλια και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το σουσάμι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ελέγχουμε αν πλάθονται οι κεφτέδες. Αν όχι, βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με άφθονο καυτό λάδι για 2-3΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελιές.
- Πηγή: gastronomos.gr.