pontosnews.gr
Κυριακή, 5/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κατασκευάζουν κινητά από φελλό και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας!

30/03/2018 - 10:45πμ
Κατασκευάζουν κινητά από φελλό και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια μοναδική καινοτομία προχωρά η πορτογαλική εταιρεία ΙΚΙ Mobile, καθώς είναι έτοιμη να θέσει στην κυκλοφορία κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας και οικολογικά, από φελλό! Στην πόλη Κορουσέ της πορτογαλικής επαρχίας, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως η «παγκόσμια πρωτεύουσα του φελλού», κατασκευάστηκε το πρώτο εργοστάσιο κινητών τηλεφώνων της ιβηρικής χερσονήσου.

Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας κατασκευάζεται από οικολογικό φελλό.

Το 2018 ο επικεφαλής της ΙΚΙ Mobile Τίτο Καρντόζο φιλοδοξεί να πουλήσει συνολικά 400.000 «ευρωπαϊκά κινητά». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φελλός είναι ένα εξαιρετικό προϊόν αφού προστατεύει τη μπαταρία και τους επεξεργαστές από τις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίας, προστατεύει τους χρήστες από την ακτινοβολία και παρά ταύτα δεν εμποδίζει την ασύρματη φόρτιση της συσκευής. Ο φελλός είναι ως γνωστόν ένα απολύτως φυσικό και ανανεώσιμο οικολογικό υλικό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για το μάρκετινγκ του προϊόντος. Εξίσου αν όχι σημαντικότερο κριτήριο όμως και η τιμή του που κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 300 ευρώ.

Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας
Στο νέο εργοστάσιο εργάζονται σήμερα 35 άτομα ενώ σύντομα ο αριθμός τους θα φτάσει τους 100. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 έμμεσες θέσεις εργασίας, μια ιδιαίτερα θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη για την αδύναμη οικονομικά περιοχή που παραδοσιακά είχε μόνον αγροτική παραγωγή.

Μέχρι πρότινος η ΙΚΙ Mobile κατασκεύαζε τα κινητά της στην Κίνα και τα πουλούσε κυρίως στην Αφρική και το Ανατολικό Τιμόρ. «Τελευταία γίνονταν όμως όλο και πιο σαφές ότι χρειαζόμαστε δικές μας μονάδες παραγωγής», τόνισε ο υπερδραστήριος 40χρονος Τίτο Καρντόζο. Αυτές η μονάδες θα πρέπει να είναι στην Ευρώπη, στην Πορτογαλία, διότι τα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι πιο δημοφιλή και ποιοτικά καλύτερα από τα ασιατικά, όπως επισήμανε.

«Ευρωπαϊκά» κινητά
Γι’ αυτό και στόχος είναι τα κινητά από φελλό να είναι όσο το δυνατόν πιο «ευρωπαϊκά», σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας. «Ο κανόνας μας είναι απλός: προσπαθούμε καταρχήν να αγοράζουμε τα υλικά στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε κοιτάμε να αγοράσουμε όσο πιο κοντά στην Ευρώπη γίνεται». Από την Ασία προέρχονται πλέον μόνον οι επεξεργαστές και οι μπαταρίες. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν είναι μόνον ευρωπαϊκά, αλλά ει δυνατόν, και οικολογικά. «Συνεργαζόμαστε με ένα Πανεπιστήμιο γιατί θέλουμε να αντικαταστήσουμε ακόμη και το πλαστικό κάτω από την θήκη από φελλό με βιοδιασπώμενο υλικό».

Παράλληλα με τα smartphone η ΙΚΙ Mobile θέλει να διευρύνει και την παραγωγή των απλών και οικονομικών συσκευών με τις οποίες εξυπηρετείται κυρίως η αφρικανική αγορά. Γι’ αυτό το σκοπό κατασκευάζεται δεύτερο εργοστάσιο στην Αγκόλα, όπου θα γίνεται η συναρμολόγηση των προκατασκευασμένων στην Πορτογαλία εξαρτημάτων. Τα κινητά από φελλό όμως θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Πορτογαλία.

  • ΠΗΓΗ: Deutsche Welle.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πίνακας στην ICEYE με παράδειγμα δορυφορικών δεδομένων από πυρκαγιά στις ΗΠΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα: Μέσα στον Νοέμβριο η εκτόξευση επιχειρησιακών δορυφόρων και μικροδορυφόρων

4/10/2025 - 1:31μμ
Η Τζέιν Γκούντολ με τον χιμπατζή Pureri στον ζωωολογικό κήπο του Περθ, στην Αυστραλία, το 2008 (φωτ.: EPA / Jo Prichard)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τζέιν Γκούντολ: Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών η διάσημη πρωτευοντολόγος και ακτιβίστρια

1/10/2025 - 11:39μμ
Απεικόνιση του γαλαξιακού κύματος αστεριών (φωτ.: ESA/Gaia/DPAC, S. Payne-Wardenaar, E. Poggio et al)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Το τηλεσκόπιο «Γαία» εντόπισε κύμα που μετακινεί τα άστρα του γαλαξία μας

1/10/2025 - 10:36μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Protecting Children in the Digital Age» (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μητσοτάκης: Από 16 ετών και πάνω τα social media – Θα εξετάσουμε το μέτρο

24/09/2025 - 6:37μμ
(Καλλιτεχνική απεικόνιση του άγνωστου φυτοφάγου δεινόσαυρου: Victor Feijó de Carvalho)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πορτογαλία: Ανακαλύφθηκε χαμένος κρίκος φυτοφάγων δεινοσαύρων

23/09/2025 - 3:53μμ
Τεράστια κύματα σαρώνουν ακτή της Ταϊβάν (φωτ.: αρχείο EPA / Daniel Ceng)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υπερτυφώνας απειλεί Φιλιππίνες, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ – Το πιο ισχυρό καιρικό φαινόμενο στη Γη

22/09/2025 - 12:12μμ
Σε έναν συρμό με εσωτερικό όγκο 90 κυβικά μέτρα και γεμάτο με κόσμο, η συσκευή μείωσε το μικροβιακό φορτίο κατά 90% μέσα σε μόλις 15 λεπτά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Εξολοθρευτή» μικροβίων δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τι έδειξε το πείραμα σε βαγόνι του μετρό

9/09/2025 - 5:34μμ
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

7/09/2025 - 10:59μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: Με τη βοήθειά της, ακόμα και το πένθος έγινε προσοδοφόρο!

14/08/2025 - 4:41μμ
Mικρή και απατηλά χαριτωμένη, αλλά σίγουρα όχι ακίνδυνη η προϊστορική φάλαινα (εικ.: Museums Victoria / Ruairidh Duncan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην Αυστραλία ανακαλύφθηκε προϊστορική φάλαινα – Τρομερός θηρευτής που ζούσε πριν από 26 εκατ. χρόνια

13/08/2025 - 12:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)

Ο Νετανιάχου εμφανίζεται νικητής: Και εμείς στη Γάζα και οι όμηροι σύντομα σπίτια τους

7 ώρες πριν
Διαδηλωτής στο Καράτσι του Πακιστάν κρατά φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Καταγγελία για κακοποίησή της από Ισραηλινούς – «Την ανάγκασαν να φιλήσει την ισραηλινή σημαία»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Ο ΟΦΗ σόκαρε τον Άρη – Θρίαμβος Βόλου στη Λάρισα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπετούλας)

Greek Basketball League: Στο φινάλε επικράτησε η ΑΕΚ – Νίκες για Καρδίτσα, Ηρακλή, Περιστέρι

9 ώρες πριν
Ο Αντρέι Μπάμπις λίγο προτού εκφωνήσει τον νικητήριο λόγο του, σε συγκέντρωση του ΑΝΟ στην Πράγα (φωτ.: EPA / Martin Divisek)

Ο «Τραμπ της Τσεχίας» νικητής των βουλευτικών εκλογών

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο απ' όσα έγιναν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη (φωτ.: happytv.gr)

Ασλανίδου, Παπαδοπούλου, Παπά: Τρεις Πόντιες έκαναν… χαμό στην Κυψέλη – Στη λύρα ο Αγέρης

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign