pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μελομακάρονα… επαγγελματικά!

17/12/2017 - 12:35μμ
Μελομακάρονα... επαγγελματικά!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Αφού το απορροφήσει ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα χυμό-νερό. Το μίγμα χυμός-νερό το ρίχνουμε με ιδιαίτερη προσοχή, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην έχουμε εμφανή διαχωρισμό υγρών-λιπαρών.
  3. Αφού τελειώσουμε και με τα υγρά, κοσκινίζουμε: σόδα, αμμωνία, κανέλλα και γαρίφαλο στο μίγμα και ξανά ανακατεύουμε για 10΄.
  4. Αμέσως ρίχνουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι κοσκινισμένα και ζυμώνουμε με τον εξής τρόπο: Τοποθετούμε τις παλάμες μας αντίκρυ μέσα στο λεκανάκι, βυθισμένες στο μίγμα μας (υγρά και αλεύρι) και τις ενώνουμε αργά (σαν να χτυπάμε παλαμάκια) και τα περνάμε στα απέναντι άκρα. Κάνουμε την ίδια κίνηση σαν να ενώνουμε σε ένα μεγάλο ρολόι το 12 με το 6, το 3 με το 9, το 1 με το 7 κ.ο.κ. Σταματάμε αμέσως το ζύμωμα, όταν απορροφηθούν τα υγρά από το αλεύρι. Το μελομακάρονο δεν θέλει ζύμωμα.
  5. Πλάθουμε οβάλ τεμάχια, βάρους 20-25 γρ., και τα περνάμε από ένα σύρμα καρέ ή τρίφτη. Ψήνουμε στους 180οC για 25΄ περίπου (ανάλογα τον φούρνο) και πάντα υπό την επίβλεψή μας.
  6. Όταν είναι έτοιμα, σιροπιάζουμε: καυτά μελομακάρονα – κρύο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου).
  7. Μετά από 30΄ δοκιμάζουμε ένα για να δούμε αν έχει «τραβήξει» σιρόπι και τα βγάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν.
  8. Τοποθετούμε σε λαμαρινάκι και ρίχνουμε από πάνω μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.

⇔
► Το σιρόπι το φτιάχνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες νωρίτερα, ώστε να έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου.
► Το σιρόπι που περιέχει μέλι ενδέχεται μετά από 3-4 μέρες να ξινίσει, οπότε δεν επαναχρησιμοποιείται.
► Προαιρετικά, τρίβουμε και μοσχοκάρυδο.

Ιωάννης Γκούμας
Αρτοποιός

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιον Όρος, όπως τον έφτιαχνε ο μοναχός Επιφάνιος

14/03/2025 - 12:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη παθολόγου για το θάνατο 17χρονου

20 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Μεγαλόπολη: 40χρονος είναι ταμπουρωμένος στο σπίτι του με καραμπίνα

48 λεπτά πριν
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν τα σπασμένα – Το πρόστιμο «ροκανίζει» και το καλάθι των παροχών

59 λεπτά πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι είναι το κλαίος; – Παροιμίες και τραγούδια έχουν γραφτεί γι’ αυτό

1 ώρα πριν
Τούρκος τουρίστας κρατά το διαβατήριό του μόλις έχει φθάσει στη Λέσβο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Πάνω από 1,2 εκατ. Τούρκοι τουρίστες το 2024 στην Ελλάδα – Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων φέτος

2 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι ερευνούν στα συντρίμμια του παραθαλάσσιου καφέ στη Γάζα μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, με απολογισμό τουλάχιστον 24 νεκρούς (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Ντ. Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε σε εκεχειρία δύο μηνών στη Γάζα

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign