pontosnews.gr
Τρίτη, 22/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο πλέον αφερέγγυος ΠτΔ – Ο Αντώνης Σιβιτανίδης για το Κυπριακό

6/09/2017 - 2:06μμ
Ο Αναστασιάδης επιμένει για τις κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η πολιτική ανικανότητα του Δημήτρη Χριστόφια μας έφερε το Μαρί (που τρομάρα να του έρθει δεν γνώριζε κατά πού πέφτει) και την τρόικα. Άφησε τον ELA ανοικτό λόγο εκλογών με τα γνωστά συνεπακόλουθα, έσυρε πρώτος το χορό των μνημονιακών νομοθετημάτων και κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα, φορτώνοντας τη ζημιά στις κυπριακές τράπεζες.

Στο Κυπριακό μάς άφησε την εκ περιτροπής προεδρία, τους εποίκους, την αριθμητική ισότητα, και άλλα πολλά που με τόση παρρησία ο Νίκος Αναστασιάδης «δεσμεύτηκε» ότι θα αποσύρει.

Όσο φερέγγυος ήταν στη δέσμευσή του να μην μας κουρέψει, άλλο τόσο ήταν και με τη δέσμευσή του να αποσύρει τις υποχωρήσεις Χριστόφια. Και μας κούρεψε και μας ξεπούλησε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Το ότι το ποσό του κυπριακού κουρέματος καταθέσεων ισούται με το ποσό του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων και του ξεπουλήματος των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου συμπτωματικό.

Σήμερα, ο πλέον αφερέγγυος ΠτΔ, ο αθετήσας τες πλείστες των προεκλογικών και μετεκλογικών του δεσμεύσεων, ο αποκόψας τον ομφάλιον λώρον από τη Μητέρα Ελλάδα, ο υποστέλλων τη σημαία και αποκαθηλώσας το θυρεό της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταβεί για «χαϊ-χούθκια» με τον Ακιντζί στα Κατεχόμενα, και εσχάτως απαρνηθείς το ενωτικό δημοψήφισμα, σήμερα λοιπόν αυτός ο πρόεδρος, χωρίς ντροπή, φορά τη φουστανέλα, μοιράζει εκατομμύρια υποσχέσεις σε δήμους και κοινότητες και μας ξανατάζει «φούρνους ποξιμάθκια» στο Κυπριακό.

Στον απόηχο του σκανδάλου της διαρροής των απόρρητων εγγράφων των συνομιλιών από τον ΠτΔ στους «απ’έσσω» του Προεδρικού δημοσιογράφους, και όχι μόνο, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι: οι κατά καιρούς διαρροές στον Τύπο παρόμοιων εγγράφων, οι οποίες φορτώνονταν στην αντιπολίτευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από προβοκάτσια του Προεδρικού για να επιβάλει συσκότιση και να διαπραγματεύεται το Κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν.

Και ήταν απόρρητα τα έγγραφα. Έτσι τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο ΠτΔ. Εάν δεν ήταν γιατί δεν τα κοινοποίησε σε όλο τον κυπριακό λαό; Οι δικαιολογίες ότι τον κατηγορούσαν για τους χειρισμούς του είναι φαιδρές.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι μέσα από τα έγγραφα επιβεβαιώνεται ότι οι υποχωρήσεις που τάχα έκανε για να ξεσκεπάσει την Τουρκία στο Κραν Μοντανά, και που τάχα δεν είναι πλέον στο τραπέζι όπως τον κατηγορούσαμε, είναι στο τραπέζι. Το λέει ξεκάθαρα. Ότι όταν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, θα αρχίσουμε από εκεί που μείναμε. Δηλαδή από την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, την αριθμητική ισότητα, τα δικαιώματα των καταχραστών, τις τέσσερις ελευθερίες των 80 εκατ. Τούρκων πολιτών.

Ακριβώς όπως κάναμε στο Κραν Μοντανά. Συνεχίσαμε από εκεί που μείναμε στο Μοντ Πελεράν. Όπως ακριβώς κάναμε όταν ανέλαβε την προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης. Συνεχίσαμε από εκεί που έμεινε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Και ακολουθώντας την ίδια κατρακύλα, για να αναγκάσει την Τουρκία να διαπραγματευτεί, θα δώσει και την παρουσία κατοχικού στρατού και τα επεμβατικά δικαιώματα. Αυτό επιβάλει η πολιτική του κατευνασμού της Μεγάλης Τουρκίας. Της Τουρκίας που θέλει τη λύση στην οποία αντιστεκόμαστε εμείς οι μαξιμαλιστές, εθνικιστές, απορριπτικοί, λυσοφοβικοί Ελληνοκύπριοι.

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.
Εκπρόσωπος Τύπου ΕΕ ΔΗΚΟ Πάφου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook.com/gtsalouchidis)
PONTOS BLOG

Γεώργιος Τσαλουχίδης: Ανοιχτή επιστολή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Τι ζητάει ο πτέραρχος ε.α. από τον Τούρκο πρόεδρο

21/07/2025 - 6:43μμ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

«Ο ήχος που βγάζει η λύρα, θυμίζει αυτό που κουβαλάει η ψυχή»

10/06/2025 - 6:23μμ
(Φωτ.: Ζανίν Λουλούδη)
PONTOS BLOG

Γιατί πρέπει όλοι να επισκεφτούμε το νέο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα

17/05/2025 - 2:49μμ
(Φωτ.: EBU / Corinne Cumming)
PONTOS BLOG

Eurovision 2025: Όταν η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας εμπνέει…

17/05/2025 - 9:08πμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Με αφορμή μια φωτογραφία του Αχιλλέα Βασιλειάδη

12/04/2025 - 1:17μμ
Ο Γιώργος Μαυρόπουλος τον Οκτώβριο του 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών, για τις ανάγκες συνέντευξης στο Pontos News (φωτ.: pontosnews.gr / Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

Μνήμη Γιώργου Μαυρόπουλου: Τραπεζούντα-Κοζάνη-Σικάγο

31/10/2024 - 5:13μμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκαμε το χρέος του – Τώρα είναι η σειρά μας

29/09/2024 - 4:25μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Να στηρίξουν το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούνται οι σύλλογοι Ποντίων φοιτητών

18/09/2024 - 12:57μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Επιστολή προς ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στην ποντιακή λογοτεχνία

14/09/2024 - 5:21μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Ιστορικό ορόσημο οι μεταπτυχιακές σπουδές «Ιστορία και συγγραφή της ποντιακής λογοτεχνίας» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

7/09/2024 - 4:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ξεσπά σε κλάματα μπροστά από το μνημείο που δημιουργήθηκε για την κόρη της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου έπεσε νεκρή (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Ψέματα» τα κενά μνήμης του 40χρονου δολοφόνου

17 λεπτά πριν
Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο του Φενεού (φωτ.: facebook/Εποχικοί Πυροσβέστες)

«Πολύ δύσκολη φωτιά» στον Φενεό Κορινθίας – Εκκενώνονται οικισμοί και επιχειρούν 20 αεροσκάφη κι ελικόπτερα

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Κοιλάδας-Κίσσας)

Ποντιακή βραδιά στην Κοιλάδα από τον «Ακρίτα»

1 ώρα πριν
Πλήθος κόσμου στη διάρκεια πεζοπορίας σε προηγούμενη επέτειο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)

Εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

2 ώρες πριν
Σκεπασμένα με την ελληνική και την κυπριακή σημαία και τις φωτογραφίες των ηρώων τα κυτία με τα οστά τους (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Επέστρεψαν στην Ελλάδα τα οστά των έξι πεσόντων οπλιτών της ΕΔΛΥΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Ilialive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Επεκτείνεται η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign