Η γειτονιά της Αγίας Μαρίνας Παιανίας «φόρεσε τα καλά της» προς τιμή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, με τον Εξωραϊστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παιανίας να διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις στη χάρη Της, και την αναβίωση του εθίμου του στιφάδου για όγδοη χρονιά. Οι εκδηλώσεις είχαν άρωμα ποντιακό, καθώς ανήμερα της μεγάλης εορτής συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
Οι χορευτές του ποντιακού συλλόγου έλαβαν μέρος στην περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια παρουσίασαν χορούς και τραγούδια του Πόντου δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αναπολήσουν την αλησμόνητη πατρίδα.
Τους χορευτές συνόδευσαν μουσικά οι καλλιτέχνες Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι), Γιώργος Κυριακίδης (λύρα) και Νικηφόρος Ιωαννίδης (νταούλι), κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους παρευρισκομένους.
Η προσπάθεια του ΔΣ του διοργανωτή συλλόγου, για όγδοη χρονιά, επικεντρώθηκε στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου του στιφάδου που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι διοργανωτές πήραν συγχαρητήρια από όλους και έδωσαν την υπόσχεση του χρόνου να επαναληφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
![]()
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές των εκδηλώσεων ήταν όταν ο Σύλλογος «Φάρος» Τυφλών Ελλάδος, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην διοργάνωση, ζήτησαν από τη χοροδιδασκάλισσα και πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου Σοφία Σαββίδου να διοργανώσουν μια κοινή πρόβα ώστε να νιώσουν με την ψυχή τους το συναίσθημα των ποντιακών χορών. Η απάντηση φυσικά ήταν θετική και το ραντεβού κανονίστηκε.
- Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
















