pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

11/10/2016 - 12:14πμ
Ο Τσίπρας συναντά πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, όπως είχε διαφανεί άλλωστε και από τις πρώτες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. «Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη συζήτηση. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από την πρώτη στιγμή συμμάχησε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου για να ρίξει εκλεγμένη κυβέρνηση.

«Εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρά μόνο αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής. Αλλά εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε αρραγείς και ενωμένοι στα δύσκολα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφερθεί στο σκάνδαλο Siemens, αλλά και στα θαλασσοδάνεια της ΝΔ, σημειώνοντας ότι αντ’ αυτών «φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων».

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» και τον κατηγόρησε ότι απλά αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από τις ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους.

Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. «Δεν άκουσα κουβέντα από την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό», είπε.

Η απάντηση Μητσοτάκη
«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος πρωθυπουργός», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βήμα της Βουλής. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens, καλώντας την κυβέρνηση «αν δεν της αρέσει ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαία» την αντιπολίτευση Τσίπρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ενώ όταν ο Πρωθυπουργός τον διέκοψε, του απάντησε: «Τον ενικό να τον χρησιμοποιείτε στους υπουργούς σας, όχι ψευτομαγκιές σε εμένα».

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του Αλέξη Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις».

«Μας ενδιαφέρει πώς θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της πατρίδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές.

Η αντιπαράθεση για το Eurogroup
Το Eurogroup, ισχυρίσθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήμερα δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα. Και ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά. Τα λέει διότι δεν τον ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία που την έχει υπερφορολογήσει. Έχει θράσος. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση».

«Μην παίζεται με την οικονομία», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Ντέισελμπλουμ και τις ανακοινώσεις. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρουν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Για να δοθούν τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα πρέπει να υπάρξει πλήρης αναφορά για την ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα τεχνικό θέμα. Θα δοθεί σε μία τυπική συνεδρίαση του EuroworkingGroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου, όχι ότι δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

21/05/2026 - 10:30μμ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Καιρίδης στη Βουλή, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων» – Σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Καιρίδη στη Βουλή

21/05/2026 - 5:28μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στο Συλλείτουργο στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στη Μαλακοπή της Καππαδοκίας. Διακρίνεται να αναγινώσκει το Σύμβολο της Πίστεως. Δίπλα του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε πρώτο πλάνο ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική επίθεση στον Ανδρουλάκη για την Καππαδοκία – Στο προσκήνιο το think tank της «Γαλάζιας Πατρίδας»

20/05/2026 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19/05/2026 - 5:12μμ
Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Γιάννης Παναγόπουλος /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Θεσμών ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

18/05/2026 - 3:03μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πολιτική σελίδα για τον Αλέξη Τσίπρα – Στις 26 Μαΐου η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματός του

18/05/2026 - 9:32πμ
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

17/05/2026 - 3:49μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινη κάρτα» στην πώληση προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

16/05/2026 - 11:30μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από το Συνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις διαμορφώνει

16/05/2026 - 7:26μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

16/05/2026 - 7:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

3 ώρες πριν
(Επεξεργασία εικόνας: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρτυρία Κλεάνθη Δεληγιαννίδη: Μόλις είδαμε τον καπνό καταπράσινο, καταλάβαμε ότι τους κάψανε ζωντανούς

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Φρέντυ Γερμανός)

Φρέντυ Γερμανός: Ο άνθρωπος που δίδαξε την ευγένεια και το πνεύμα στην τηλεόραση και στον γραπτό λόγο

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/nickype-10327513/)

ΕΟΦ: Νέο «μπλόκο» στη λιανική πώληση ξηρού άνθους κάνναβης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super League – Play Out: Αυλαία με 6άρα ο Ατρόμητος – Νίκες για Κηφισιά, Αστέρα

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign