Στον ανακριτή απολογείται την Παρασκευή ο 59χρονος που συνελήφθη από τα Ανακριτικά Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την πρόκληση έξι πυρκαγιών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, με κίνδυνο σε ξένα πράγματα και άνθρωπο.
Στους πυροσβέστες ισχυρίστηκε αρχικά πως προέβαινε στις πράξεις αυτές επειδή «ήταν πιεσμένος και ξέδινε». Ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαλε τις φωτιές σε διάστημα τριών ημερών:
- Σάββατο 8 Αυγούστου: Εκδηλώθηκε μία εστία, η οποία κατέκαψε περίπου 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης.
- Κυριακή 9 Αυγούστου: Προκλήθηκε νέα εστία, καταστρέφοντας περίπου 15 στρέμματα.
- Δευτέρα 10 Αυγούστου: Έθεσε τέσσερις επιπλέον εστίες στην ίδια περιοχή.
Το βίντεο-ντοκουμέντο
Βίντεο-ντοκουμέντο από το Rthess καταγράφει τον 59χρονο να μετακινείται με το αυτοκίνητό του, να σταματά, να βάζει φωτιά σε χόρτα και στη συνέχεια να απομακρύνεται. Οι Αρχές διερευνούν τυχόν εμπλοκή του σε επιπλέον πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δέλτα.

















