pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρία στοιχήματα του Τσίπρα μέχρι το τέλος του χρόνου

29/09/2016 - 10:59πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε φανέλα του Αντετοκούνμπο και έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του σχεδιάζει ο πρωθυπουργός. Τρία είναι τα κομβικά σημεία των κινήσεων με τις οποίες θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, και να γυρίσει το… παιχνίδι.

Σημείο πρώτο: Το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανάψουν πράσινο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα στα 2,8 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο της δόσης. 

Κάτι τέτοιο, εκτιμούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θα δώσει από τη μια επικοινωνιακή ανάσα στην κυβέρνηση, και από την άλλη θα ρίξει χρήμα στην αγορά μια και ένα σημαντικό ποσό πρέπει να επιστρέψει από το Δημόσιο σε όσους χρωστάει.

Σημείο δεύτερο: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται κομβικό όχι μόνο για την εικόνα του κυβερνητικού κόμματος και για τη διεύρυνση που σχεδιάζει, αλλά γιατί θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης του ανασχηματισμού. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Οκτωβρίου.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι στον ανασχηματισμό να απαλλαγεί από τα βαρίδια, αλλά και να φρεσκάρει την κυβέρνησή του με πρόσωπα που θα προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Σημείο τρίτο: Το θέμα του χρέους. Για τον πρωθυπουργό αυτό αποτελεί τη μητέρα των μαχών, μια και πιστεύει ότι εάν το πάρει θα μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση και να στριμώξει τη ΝΔ. Για την ώρα στο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους για το θέμα, αν και πιστεύουν ότι λόγω πιέσεων του ΔΝΤ θα καταφέρουν να πάρουν το χρονοδιάγραμμα που ζητούν ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια δειλά-δειλά να βγουν και στις αγορές.

Από την άλλη, βέβαια, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί και την πραγματική οικονομία,  μια και μέχρι το τέλος του χρόνου οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων θα αρχίσουν να πέφτουν σαν το… χαλάζι, με ΕΝΦΙΑ, τέλη ΙΧ και φυσικά την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

30 δευτερόλεπτα πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Το «ΝΑΤΟ της Μέκκας» οραματίζεται ο Ερντογάν – Θέλει μέσα την Αίγυπτο, αλλά το Κάιρο διστάζει

25 λεπτά πριν
Ο Τάσος Χαλκιάς στο εξώφυλλο του δίσκου  «Ο Τάσος Χαλκιάς και το κλαρίνο του», που κυκλοφόρησε το 1984 (πηγή: Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)

Τάσος Χαλκιάς: Ο μουσικός που άλλαξε την ελληνική παράδοση και την έβγαλε εκτός συνόρων

49 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

1 ώρα πριν
Ολική έκλειψη Ηλίου, με το ηλιακό στέμμα να διακρίνεται γύρω από τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης (φωτ. αρχείου: NASA / Gopalswamy)

Ο ουρανός έχει διπλή παράσταση απόψε: Έκλειψη Ηλίου και Περσείδες – Οι ώρες για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign