Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του Διοικητή της ΤτΕ και μέλους της κυβέρνησης ξέσπασε σήμερα. Με τη λακωνική φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή ότι η σιωπή είναι καλύτερη από τα πολλά λόγια, απάντησαν κύκλοι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.
Πηγές της ΤτΕ πρόσθεταν πως ο Χ. Σπίρτζης ήταν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου όταν η Attica Bank «μοίραζε» δάνεια. Να θυμίσουμε, έλεγαν, πως ένας από τους βασικούς μετόχους της τράπεζας είναι το ΤΣΜΕΔΕ, τη διοίκηση του οποίου ορίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο.
Ο Χ. Σπίρτζης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στον Στουρνάρα σημείωσε ότι ως υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και αργότερα ως διοικητής της ΤτΕ πέτυχε να μην είναι υπό δημόσιο έλεγχο το 98% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωσή του σε τέσσερις συστημικές τράπεζες και ότι τώρα επιδιώκει συστηματικά είτε την πώληση είτε τον έλεγχο και της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank), που ελέγχει 1,5% με 2% της αγοράς, με σειρά τοποθετήσεων δικών του προσώπων στη διοίκησή της. Πρόσθεσε ότι οι κινήσεις αυτές συνδέονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.