pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξυπνάτε, Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ

27/12/2015 - 2:22μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπεύθυνη για το νεοτουρκικό τέρας που σχεδίασε και εκτέλεσε τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής είναι η Γερμανία, το Βερολίνο και οι Γερμανοί, που συνεργάστηκαν μαζί τους και με την αιμοσταγή τριανδρία των Ενβέρ-Ταλαάτ-Τζεμάλ, στέλνοντας στα κρεματόρια της ιερής μικρασιατικής, θρακικής και ποντιακής γης εκατομμύρια ανθρώπους. Σε εκείνο το έγκλημα υπήρχε ένας παρατηρητής, ο εβραϊκός παράγοντας, και οι λεγόμενοι Τουρκοεβραίοι που εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν από τη σφαγή των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού το κενό που άφησαν στην οικονομία οι γενοκτονηθέντες το κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό εκείνοι.

Το μετεξελιγμένο τέρας των Νεοτούρκων στήριξαν για δικούς γεωπολιτικούς λόγους και συμφέροντα πρώτα οι Μπολσεβίκοι και μετά οι Άγγλοι, με το Λονδίνο να παίζει επιτελικό και καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα εθνοκάθαρση των Κούρδων και των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον κρατούσαν σαφείς αποστάσεις από τους γενοκτόνους κεμαλιστές και από την Τουρκία – όσο τέλος πάντων επηρέαζε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο ιδεαλισμός του Γούντροου Ουίλσον.

Οι ΗΠΑ έγιναν συνένοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον των λαών της Ανατολής και των γειτονικών χωρών μετά το πέρας του Β΄ ΠΠ, όταν παρέλαβαν τη σκυτάλη της παγκόσμιας ηγεμονίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τους Άγγλους.

Αυτό το σοβινιστικό τέρας, το τουρκικό κεμαλικό κράτος που συνέχιζε να κατακρεουργεί εθνικές και θρησκευτικές ομάδες σε ολόκληρο το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, τη ανοχή της Ουάσινγκτον, του ΝΑΤΟ και του εβραϊκού παράγοντα –ο οποίος έπαιζε καθοριστικό ρόλο στα εσωτερικά πράγματα της Τουρκίας μέσω των Εβραίων, των κρυπτοεβραίων και των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ με την Τουρκία–, από τις αρχές του 21ου αιώνα άρχισε να μετατρέπεται σε ισλαμικό-ισλαμιστικό σφαγείο, το οποίο αποτέλεσε και τον βασικό υποστηρικτή αλλά και πρότυπο των τζιχαντιστών του ΙΚ και της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, που συνεχίζουν τις γενοκτονίες των χριστιανών και των Κούρδων γεζιντί της Μεσοποταμίας, των πιο ιστορικών λαών και πραγματικών ιδιοκτητών της περιοχής.

Αυτό το σοβινιστικό και τζιχαντιστικό τέρας, αφού το ίδιο έχει εισβάλει και κρατά αιχμάλωτη την Κύπρο, κατέχοντας το 40% του εδάφους της, αφού έχει εξοπλίσει δεκάδες χιλιάδες Τουρκομάνους και τζιχαντιστές οι οποίοι δρουν αποσταθεροποιητικά στο Ιράκ και τη Συρία, αφού το ίδιο έχει στείλει αυτοβούλως, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, 25 άρματα μάχης και 1.200 στρατιώτες στο έδαφος του Ιράκ χωρίς την άδεια της Βαγδάτης, αφού έχει στείλει εκατομμύρια μουσουλμάνους και χιλιάδες τζιχαντιστές ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, συνεχίζει το… έργο του στις περιοχές του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, όπου εκατοντάδες άρματα και πυροβόλα του τουρκικού στρατού και δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν περικυκλώσει πόλεις και κωμοπόλεις, σκοτώνοντας Κούρδους αγωνιστές της ελευθερίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, άναυδος ο ελληνισμός και οι κυβερνήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα παρατηρούν τη σπουδή της Ουάσινγκτον και του Ισραήλ, αφού… αδειάσουν Κύπρο και Ελλάδα, να ξαναθωώσουν το ισλαμιστικό αιμοβόρο τέρας, στέλνοντας τον αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία, με θύμα και πάλι την Κύπρο και το Αιγαίο.

Μπορεί να υπάρχουν σοβαροί γεωπολιτικοί και γεωοικονομικοί λόγοι που να επιβάλουν κάτι τέτοιο, μπορεί Ουάσινγκτον και Ισραήλ να θέλουν να στηρίξουν την Άγκυρα ενόψει της αναβάθμισης του Ιράν και του σιιτικού παράγοντα στην περιοχή, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο τα ηνία της εξουσίας έχει στα χέρια του ένα εγκληματικό, ισλαμιστικό και αιμοβόρο καθεστώς.

Αν θέλουν να στηρίξουν την Τουρκία, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να την υποχρεώσουν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής, να αποχωρήσει από την Κύπρο, να πάψει να απειλεί την Ελλάδα, να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Κούρδων και των άλλων εθνικών και θρησκευτικών ομάδων, να γίνει ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου και μετά να επενδύσουν πολιτικά και γεωπολιτικά πάνω σ’ αυτήν. Αν δεν το κάνουν, το φίδι που τρέφουν στον κόρφο τους κάποια στιγμή θα φάει και τους ίδιους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Το καλώδιο της Κάσου κάποιον θα «πνίξει»

13/09/2026 - 3:40μμ
Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Μας οδηγούν σε «τεχνητή κρίση»;

12/09/2026 - 9:14πμ
Η Αγία Ελένη, έργο του Τσίμα ντα Κονελιάνο, 1495 (πηγή: artrenewal.org / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Δ’)

8/09/2026 - 3:57μμ
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία (φωτ.: EUROKINISSI / Θωμαή Αντωνιάδου)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί δεν κάνουν τη Θεσσαλονίκη δεύτερο εθνικό πόλο;

5/09/2026 - 9:50πμ
Πεζοναύτες πραγματοποιούν αμφίβια απόβαση κατά την άσκηση «Efes-2026», στις 3 Μαΐου 2026 (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΓΝΩΜΕΣ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

4/09/2026 - 3:56μμ
(Φωτ.: kalhh / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Γ’)

1/09/2026 - 9:31πμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Το  «κουρδικό στοίχημα» Ερντογάν-Μπαχστελί

30/08/2026 - 3:49μμ
Ο σταθμός «Νομαρχία» του μετρό Θεσσαλονίκης, ένας από τους πέντε νέους στην επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά (φωτ.:  Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ήρθε ο βασιλιάς στο χωριό

29/08/2026 - 9:49πμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Κινήσεις στη σφαίρα του παραλόγου

28/08/2026 - 4:35μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι «Ακρίτες» από το Πολύκαστρο στη Θεσσαλονίκη, στην 90ή ΔΕΘ (φωτ.: Facebook / Δημοσίευση του χρήστη Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

90ή ΔΕΘ: Οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου χόρεψαν στο πρώτο περίπτερο της ΠΟΕ

6 λεπτά πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Πύργος: Επίθεση με ρόπαλα σε 36χρονη και τον πατέρα της – Αναζητούνται δύο 26χρονοι

6 λεπτά πριν
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Υποσχέσεις «αντιγήρανσης» και απινιδωτής στο κουτί

30 λεπτά πριν
Δρομείς συμμετέχουν στον 11ο Δρόμο Μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο», στη Νέα Κίο Αργολίδας. Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Νέα Κίος: Έτρεξαν για τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής – Μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή

54 λεπτά πριν
Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)

Το καλώδιο της Κάσου κάποιον θα «πνίξει»

1 ώρα πριν
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας καταθέτει στεφάνι για τα θύματα σε Βιάννο και Ιεράπετρα, 83 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την καταστροφή των χωριών. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Τασούλας: Απαράγραπτες οι ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV