pontosnews.gr
Τρίτη, 16/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δώστε προοπτική στους πολίτες

20/09/2015 - 10:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η χώρα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται από αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, με την οικονομία και την κατάσταση γενικώς της χώρας να επιδεινώνεται. Και όλα αυτά γιατί κόμματα, πολιτικοί και πολίτες σ’ αυτή τη χώρα έχουμε μια ροπή προς το λαϊκισμό.

Όμως, παρά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, ίσως επειδή τελικώς πολίτες και πολιτικοί είδαν τον πραγματικό πάτο και τρόμαξαν, η εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οι βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, είναι δυνατόν να αποδειχτούν πραγματικά ιστορικής σημασίας για την πατρίδα μας.

Κι αυτό γιατί ίσως οι πολίτες να αποδείξουν ότι στρέφουν επιτέλους την πλάτη τους στους λαϊκιστές και ότι η συντριπτική πλειοψηφία τελικώς τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα, αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ που έχει τη δική του ξεκάθαρη ιδεολογία εδώ και δεκαετίες, τα άλλα κόμματα που τάσσονται εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας –κόμματα που αποτελούν προϊόν της πενταετούς κρίσης η οποία στην κυριολεξία διαλύει την κοινωνία– δεν πρόκειται αθροιστικά να συγκεντρώσουν ποσοστό που να ξεπερνά το 12-14% του συνόλου του εκλογικού σώματος.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 80% των πολιτών που θα προστρέξουν στις κάλπες, θα δώσουν ξεκάθαρη εντολή προς τα κόμματα της ευρωπαϊκής προοπτικής: «Ανεξαρτήτως του κυβερνητικού σχήματος που θα προκύψει την επομένη των εκλογών, είστε υποχρεωμένοι να βρείτε τρόπο να κινηθείτε πολιτικά με τέτοιο τρόπο, που να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου κυβερνητικού προγράμματος, που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια το συντομότερο δυνατό, με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευνοϊκές προοπτικές για την πατρίδα μας».

Με άλλα λόγια, εν αντιθέσει με άλλες χώρες της ΕΕ, θα έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να αποδυναμωθούν ή να βάλουν μιαλό και να… αποκτήσουν εμπειρία οι κάθε είδους λαϊκιστές, για να δημιουργηθεί ένα σχετικά σταθερό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο και να μπορέσει στη συνέχεια η χώρα να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα –να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς ένα νεολογισμό– αν και οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί, έτοιμοι να παίξουν και πάλι παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών και της πολιτικής σταθερότητας!

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έλειπε κυρίως από την ούτως ή άλλως κολοβή από κάθε άποψη προεκλογική εκστρατεία, ήταν το γεγονός ότι τα κόμματα εξουσίας δεν έδωσαν προοπτική στους πολίτες.

Ο πολιτικός λόγος που εξεφέρθη μπορεί να μην έδινε υποσχέσεις που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, όμως ταυτόχρονα δεν έδινε και προοπτικές στους ψηφοφόρους. Όλοι γνωρίζουμε ότι την επομένη των εκλογών σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών θα κληθούμε να ανεβούμε ένα Γολγοθά και εννοούμε τα σκληρά μέτρα, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η φορολογία που θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Θα είναι μια εξαιρετικά σκληρή δοκιμασία για τους πολίτες. Όμως, για να μπορέσει να αντέξει ο λαός, θα πρέπει το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, αλλά και η αντιπολίτευση με την υπεύθυνη στάση της, να δώσουν στους πολίτες την προοπτική ότι οι θυσίες τη φορά αυτή θα πιάσουν τόπο και ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει σταδιακά το κύρος και την υπόληψή της, που έχει τρωθεί διεθνώς από την ανεύθυνη στάση των λαϊκιστών και την αδυναμία των κομμάτων και των πολιτικών να οδηγήσουν επιτέλους τη χώρα σε ήρεμα νερά.

Ο ελληνικός λαός έχει φιλότιμο και έναι έτοιμος να βάλει πλάτη, για να βγάλουμε το «κάρο από το βούρκο που έχει βουλιάξει».

Αρκεί οι ηγέτες να μας οδηγούν σωστά και να μην μας χώσουν ακόμα πιο βαθιά με την απρονοησία και την ανευθυνότητά τους. Δεν έχουμε αλλαπεριθώρια και η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν τους όλοι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απεικόνιση της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Β’)

16/12/2025 - 9:56πμ
Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shemetov)
ΓΝΩΜΕΣ

Αιχμάλωτοι του Σινιρλίογλου

14/12/2025 - 4:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Olivier Hoslet)
ΓΝΩΜΕΣ

Πολιτισμικός πόλεμος Ευρώπης-Αμερικής

13/12/2025 - 9:46πμ
Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

9/12/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέα Οθωμανία;

7/12/2025 - 3:38μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dji-agras-12491421/)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο νέος φεουδάρχης

6/12/2025 - 9:45πμ
(Πηγή: imgflip.com/memetemplate/390114597/Clown-Erdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού οδηγούνται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας;

5/12/2025 - 4:22μμ
Η παραβολή των παρθένων από τους Pieter Brueghel (πρεσβ.) / Philip Galle / Hieronymus Cock (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Ε’)

2/12/2025 - 9:47πμ
Αντιμέτωπο με νέα διλήμματα το κυβερνητικό δίδυμο Μπαχτσελί-Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε κρίσιμη καμπή το Κουρδικό

30/11/2025 - 5:27μμ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια της Βιθυνίας, στο χώρο των ερειπίων της βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alessandro di Meo)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα μηνύματα από την επίσκεψη του Πάπα στη Νίκαια

29/11/2025 - 10:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Θριαμβευτική πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη»

21 λεπτά πριν
(Φωτ.:EUROKINISSI)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα – Κλειστές εθνικές οδοί και τελωνεία

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας U20: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική ομάδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)

Βίντεο-σοκ από το Μπόνταϊ: Η πρώτη προσπάθεια πολίτη να αφοπλίσει τον μακελάρη, όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: flickr / hitchster)

Αιτωλοακαρνανία: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Τριχωνίδα

2 ώρες πριν
Απεικόνιση της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Β’)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign