Οι πρόωρες εκλογές της Κυριακής δεν θα καθορίσουν μόνο το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα –θεωρητικά– τέσσερα χρόνια, αλλά θα σημάνει και την έναρξη μιας φοροκαταιγίδας άνευ προηγουμένου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, οι φορολογούμενοι μετά τις εκλογές θα λάβουν ηλεκτρονικά τα νέα εκκαθαριστικά τους αφού οι αυξήσεις στους φόρους αλλάζουν και τις οφειλές τους, τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλουν τους επόμενους μήνες μαζί με το φόρο εισοδήματος.
Το… μάρμαρο θα πληρώσουν κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες και αγρότες. Οι τελευταίοι καλούνται να καταβάλλουν την αύξηση της προκαταβολής του φόρου που από το 27% πήγε στο 55%, που σημαίνει ότι ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον οι αγρότες θα καταβάλλουν 1.000 ευρώ.
Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για Ε.Π.Ε και Α.Ε., ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στο λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών, αφού ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και άρα υπάρχει επιβάρυνση από 279 έως 1.146 ευρώ.