pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λαχταριστά γλυκά με δύο μόνο υλικά

9/02/2014 - 11:30πμ
Λαχταριστά γλυκά με δύο μόνο υλικά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοκολατένια απόλαυση με τυρένια καρδιά!

Αυτά τα τρουφάκια θα κάνουν θραύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μπάρες σοκολάτας, από 120 γρ. η καθεμιά
  • 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σκόνη κακάο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε δύο μπάρες σοκολάτας σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μίξερ για να γίνει αφράτο και πιο κρεμώδες.
  3. Αναμιγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, αφού έχει κρυώσει αρκετά, και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, για περίπου 30΄.
  4. Πλάθουμε με τα χέρια περίπου 30-35 τρουφάκια και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα.
  5. Παράλληλα λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Με ένα πιρούνι βυθίζουμε
    ένα-ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε πάλι στη λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.
  6. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, πριν τα σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από σκόνη κακάο, για πιο ωραία γεύση.


Palmiers για το πρωινό

Με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη ζάχαρη το σπίτι μυρίζει φρέσκο, λαχταριστό πρωινό… 

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
  • Προαιρετικά: 2 κ.γ. κανέλλα
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, και αν θέλουμε αναμιγνύουμε με κανέλλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα σε μια επιφάνεια εργασίας και στρώνουμε από πάνω το φύλο σφολιάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και με ένα ρολό περνάμε την επιφάνεια πάνω από το φύλλο για να στερεωθεί η ζάχαρη και να ανοίξει το φύλλο, να γίνει ελαφρώς πιο λεπτό.
  4. Αρχίζοντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολάκι και από τις δύο άκρες, ώσπου να «ανταμώσουν» τα δύο ρολάκια στο κέντρο. Στηρίζουμε το ένα ρολάκι πάνω από το άλλο, πιέζοντας ελαφρά για να βεβαιωθούμε πως θα κρατήσουν το σχήμα τους. Τυλίγουμε τη ζύμη προσεκτικά σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φετούλες και στρώνουμε τα palmiers σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12΄, να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε τα palmiers από την άλλη μεριά για 6-7΄.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρουμε.

Μπισκοτένια σοκολάτα

Απλώς απολαυστική… Και δεν χρειάζεται παρά ένα πακέτο μπισκότα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
  • 18 μπισκότα γεμιστά με κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί με αλουμινόχαρτο.
  2. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
  3. Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει, αλλά να μην κάψει.
  4. Προσθέτουμε τα περισσότερα σπασμένα μπισκότα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, κρατώντας περίπου ½ φλιτζάνι για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μισή ώρα. Κόβουμε σε μπάρες αφού κρυώσει καλά.

Πηγή: tlife.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)

Μαρινέλλα: «Δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

7 ώρες πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

8 ώρες πριν

Ψηφιακή Σάντα ΑΜΚΕ: Γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μεγάλο ποντιακό γλέντι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

9 ώρες πριν
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign