pontosnews.gr
Σάββατο, 25/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου

3/11/2012 - 8:25πμ
Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

“Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες” έκλεισαν χθες βράδυ και επίσημα οι εκατοντάδες λάτρεις του κινηματογράφου στη διάρκεια της λιτότερης τελετής έναρξης του φεστιβάλ κινηματογράφου,  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα 53 χρόνια του θεσμού.

«Ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες προβολών» έδωσαν ο διευθυντής του φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίδης αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης κλείνοντας τους ολιγόλεπτους εισαγωγικούς χαιρετισμούς τους.

Τη μουσική νότα στη βραδιά έδωσε εισαγωγικά το μουσικό σχήμα Milky Lady & The Cookies σε ρυθμούς σουίνγκ ρυθμούς ενώ συνόδευσε χορευτικά η χορευτική ομάδα Jitterbugs.

«Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε το φεστιβάλ κινηματογράφου και η τέχνη γενικότερα μας δείχνει το τον τρόπο να υπερβούμε την κρίση. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία . Η τέχνη δεν μιλά με οικονομικές αξίες αλλά με αισθητικές» τόνιζε στον χαιρετισμό του που αναγνώστηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος δεν κατάφερε να είναι παρών στην τελετή.

«Το 70% του προϋπολογισμού του φεστιβάλ προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας» τόνισε στη δική του εισαγωγική ομιλία ο διευθυντής και «ψυχή» του Φεστιβαλ κ. Δημήτρης Ειπίδης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις 150 ταινίες της φετινής 53ης διοργάνωσης οι οποίες προέρχονται από 54 χώρες του κόσμου.

«Ο πολιτισμός είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο μας» τόνιζε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην εξωστρέφεια της πόλης αλλά και την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αυτονομία του Φεστιβάλ το οποίο πρέπει να γίνει κομμάτι της πόλης – απόλυτα συνυφασμένο με τη λειτουργία της .

Στους ρυθμούς της κρίσης και των περικοπών κινείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που άνοιξε απόψε τις πύλες της 53ης του διοργάνωσης στην ιστορική έδρα του θεσμού, τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους.

Της ολιγόλεπτης τελετής έναρξης, την οποία παρών ήταν και ο Έλληνας κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς , ακολούθησε η προβολή της ταινία έναρξης με τίτλο «Holy Motors» του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται κανονικά αύριο με τις προβολές ταινιών στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού αλλά και στον κινηματόγραφο «Ολύμπιον» όπου θα προβληθεί σε πανελλήνια πρώτη αύριο το βράδυ η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο «The Capital”.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν, παρουσία του διεθνούς σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, τα εγκαίνια της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης – μιας προσφοράς του Φεστιβάλ στην πόλη που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ένταξη της στο ελληνικό κράτος.

Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

Πηγή: enikos.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: NDP PHOTO / Θωμάς Δασκαλάκης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζητείται ψεύτης» για …καλό σκοπό – Μια μεγάλη βραδιά θεάτρου και κοινωνικού έργου για παιδιά

23/10/2025 - 10:45μμ
Το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2026 αφιερωματικό έτος «Μάνος Χατζιδάκις»

23/10/2025 - 6:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

22/10/2025 - 1:05μμ
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από το Δήμο Θεσσαλονίκης, 2024  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο μεγάλος τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα

21/10/2025 - 9:45μμ
Αρχαιολόγοι στη βυθισμένη βασιλική στη Νίκαια της Βιθυνίας (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικός «πυρετός» στη Νίκαια της Βιθυνίας, για την επέτειο από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο

21/10/2025 - 8:37μμ
Ο Θοδωρής Κουμαρτζής επί το έργον (φωτ.: Αρχείο οικογένειας Κουμαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τον Ευρωπό του Κιλκίς σε όλον τον κόσμο: Η οικογένεια Κουμαρτζή με τις μικρασιατικές ρίζες ζωντανεύει την αρχαιοελληνική λύρα

21/10/2025 - 9:49πμ
Ροζ χλιδή με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλυπτά Παρθενώνα: Νέο ελληνοβρετανικό πόλεμο πυροδότησε το «ροζ» γκαλά μπροστά στα ελληνικά αγάλματα

20/10/2025 - 9:50μμ
(Φωτ.: laskaridisfoundation.org)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σανγκάη: Ο ελληνικός πολιτισμός απέκτησε στέγη, χάρη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

20/10/2025 - 8:05μμ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Διονύση Σαββόπουλου

20/10/2025 - 11:34πμ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

17/10/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές Αρχές

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Μουσική παιδεία του Πόντου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: Instagram / tenniseuropejuniortour)

Master στο Μόντε Κάρλο ο Παγώνης!

1 ώρα πριν
Φωτογραφία από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου στις αρχές της δεκαετίας του 1920. (φωτ.: Κ. Γαβρόγλου, Ευ. Καραμανωλάκης, Χ. Μπάρκουλα, (2014) «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών [1837-1937 και η Ιστορία του», Ηράκλειο: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)

Ο γρίφος της χρονομέτρησης: Όταν οι ωρολογοποιοί πήγαιναν στο Αστεροσκοπείο για τον καθορισμό της ώρας

2 ώρες πριν
Μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Γεωργίας με την πρόεδρο Ευγενία Κοτανίδη (τρίτη από δεξιά) σε εκδήλωση στην Τιφλίδα (φωτ.: facebook/Union of Greek Communities of Georgia)

Διάλεξη για τις ελληνικές κοινότητες της Γεωργίας στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Δημήτριος Κυριακίδης)

Κρούσια: Η ποντιακή αντίσταση κατά των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και το ολοκαύτωμα των χωριών του Κιλκίς (1941)

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign