pontosnews.gr
Τρίτη, 24/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρχίζει την Παρασκευή το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

30/10/2012 - 10:34πμ
Αρχίζει την Παρασκευή το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ζουμ» στον άνθρωπο, στη μοναδικότητα, τη μοναξιά και την πολυπλοκότητά του όπως αυτή διαμορφώνεται και επαναπροσδιορίζεται υπό τις νέες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες ανά τον κόσμο κάνουν οι 149 ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή την 53η του διοργάνωση.

Ιστορίες, εκατοντάδες ιστορίες ζωής, εθνών, ερώτων, οικονομικής κρίσης, θανάτου, αλλά κυρίως ιστορίες ανθρώπων διηγούνται σε εκατομμύρια μέτρα σελιλόιντ οι ταινίες του Φεστιβάλ.

Το «στίγμα» δίνουν οι ταινίες έναρξης και λήξης: «Holy Motors» του Γάλλου Λεό Καράξ (η σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού) και η ταινία του Κορεάτη Χονγκ Σάνγκ Σού «Στη χώρα των άλλων» (εδώ, η Ιζαμπέλ Ιπερ υποδύεται τρείς γυναίκες με το ίδιο όνομα), που θα προβληθούν το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, 2 Νοεμβρίο,υ και του επόμενου Σαββάτου, 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ και της φετινής «σοδιάς» του έγινε στη Θεσσαλονίκη χωρίς την παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη που απουσίασε λόγω ασθένειας.

Στο πάνελ των παρουσιαστών βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της διοργάνωσης, την αδυναμία για οικονομική αυτοδυναμία του φεστιβάλ, τη μη συμμετοχή στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης από πλευράς Δήμου αλλά και στο ότι δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο στόχος να μεταφερθούν όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν φέτος 15 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας (μεταξύ των οποίων δυο ελληνικές).

Τα βραβεία που θα δοθούν θα είναι μόνο «ηθικά» καθώς από φέτος καταργούνται εντελώς τα χρηματικά έπαθλα.

Πηγή: nooz.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»: Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνεύουν στη Βέροια η Σόνια Θεοδωρίδου και η «Πολύμνια»

23/03/2026 - 11:33πμ
(Φωτ.: facebook/BPAN Heroes)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοζάνη: «Ύμνοι Ελπίδας», μια φιλανθρωπική συναυλία για τα παιδιά με τη νόσο BPAN

22/03/2026 - 3:25μμ
Σκηνή από την ταινία «Τελευταία Κλήση» σε σκηνοθεσία Sherif Francis
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αληθινές ιστορίες που συντάραξαν την Ελλάδα και έγιναν ταινίες

21/03/2026 - 5:30μμ
(Φωτ.: EPA / Marton Monus)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τσακ Νόρις: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον αήττητο ήρωα των ταινιών δράσης

21/03/2026 - 3:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

18/03/2026 - 11:56μμ
Μικρές Λαζαρίνες με τα ανθοστόλιστα καλάθια τους (φωτ.: Δήμος Τρικκαίων)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Λαζαρίνες θα αναβιώσουν και φέτος στο δήμο Τρικκαίων – Το έθιμο που προϋπαντεί το Πάσχα

18/03/2026 - 7:17μμ
«Nα σκάσουν οι ζηλιάρηδες» στα νέα ελληνικά, σε ψηφιδωτό στην είσοδο οικίας στην αρχαία πόλη της Σύεδρας (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψηφιδωτό 1.500 ετών με ελληνική επιγραφή-έκπληξη βρέθηκε στην Τουρκία

17/03/2026 - 5:34μμ
O Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος στο εξώφυλλο του δίσκου «Στου αιώνα την παράγκα» (φωτ.: Minos-EMI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η απίθανη… μεταφυσική ιστορία της θρυλικής «Ρόζας» του Μητροπάνου, που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος

16/03/2026 - 12:35μμ
Οι συντελεστές της ταινίας «One Battle After Another» που απέσπασε 6 χρυσά αγαλματίδια (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για την ταινία «Η μια μάχη μετά την άλλη» – Η ελληνική νίκη της λαμπερής βραδιάς

16/03/2026 - 9:10πμ
Ο εμβληματικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου (φωτ.: Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνηση στο Μεσολόγγι: Ο πίνακας του Ντελακρουά επέστρεψε στον τόπο που τον ενέπνευσε

15/03/2026 - 1:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

37 λεπτά πριν
Ο Τάκης Βαμβακίδης με τη Σοφία Παπάζογλου μετά την παράσταση (πηγή: facebook.com/sofia.papazoglou27)

Σοφία Παπάζογλου: Όλοι οι Πόντιοι κάθε ηλικίας οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δουν το «Ροδάφ’νον»

8 ώρες πριν
Ο ιερός ναός Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: facebook/Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου)

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12,5 ετών στον αρχιμανδρίτη που μάζεψε δωρεές 1,5 εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι θα γινόταν μητροπολίτης

8 ώρες πριν
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)

Χορός και γλέντι μέχρι… τελικής πτώσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου–Κορδελιού

9 ώρες πριν
Το Λαμασσού (ταύρος με φτερά και ανθρώπινο κεφάλι) τοποθετούταν ως φύλακας στις εισόδους των βασιλικών ανακτόρων των Ασσυρίων (πηγή: assyrians.gr)

Οι Ασσύριοι ετοιμάζονται για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς τους

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign