pontosnews.gr
Σάββατο, 7/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζελένσκι στον ΟΗΕ: Ο Πούτιν είναι ο «ασθενής μηδέν» του πολέμου

Κάλεσε τους συμμάχους να διατηρήσουν την οικονομική πίεση στη Μόσχα, επέκρινε τη Γαλλία για την υπόθεση Ουσμάνοφ και προειδοποίησε ότι η Ρωσία στρατολογεί πολίτες από 47 χώρες

23/09/2026 - 11:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σφοδρή επίθεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο «ασθενή μηδέν» του πολέμου και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να μην επιτρέψει την περαιτέρω εξάπλωσή του.

Αφού χαρακτήρισε «παραφροσύνη» την πολιτική της Μόσχας, υποστήριξε ότι όσο ο Πούτιν μπορεί να συνεχίζει τον πόλεμο τόσο μεγαλύτερη καταστροφή θα αφήνει πίσω του.

Ακόμα, κατήγγειλε ότι η Ρωσία στρατολογεί πολίτες από 47 διαφορετικές χώρες, επιχειρώντας να μετατρέψει την εισβολή στην Ουκρανία σε μια σύγκρουση με ολοένα ευρύτερη διεθνή εμπλοκή.

Κάλεσε τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών να εμποδίσουν τους πολίτες τους να καταλήξουν στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή βορειοκορεατικών δυνάμεων στο πλευρό της Μόσχας.

«Όταν η Ρωσία έχει χρήματα, λέει όχι στη διπλωματία»

Κεντρικό μέρος της ομιλίας του αφιερώθηκε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η οικονομική πίεση αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο για να περιοριστεί η δυνατότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτεί και να παρατείνει τον πόλεμο.

«Όταν η Ρωσία έχει χρήματα, λέει πάντα “όχι” στη διπλωματία», τόνισε, παρουσιάζοντας τα ρωσικά έσοδα ως ένα είδος βέτο απέναντι στην προοπτική ειρήνευσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε ευθέως τη Γαλλία για τις πιέσεις που άσκησε προκειμένου να αφαιρεθεί από τον ευρωπαϊκό κατάλογο κυρώσεων ο Ρωσοουζμπέκος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τελικά να άρει τις κυρώσεις σε βάρος του Ουσμάνοφ και του Μιχαήλ Φρίντμαν, στο πλαίσιο συμβιβασμού για την παράταση των μέτρων εναντίον περίπου 3.000 ακόμη προσώπων και οργανισμών που συνδέονται με τη ρωσική πολεμική προσπάθεια.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι κάθε χαλάρωση των περιορισμών μπορεί να κάνει ευκολότερη τη ζωή ορισμένων Ρώσων δισεκατομμυριούχων, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει «περισσότερο χρόνο στον Πούτιν».

Η παρέμβασή του έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν βήματα αποκλιμάκωσης με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη διπλωματία πριν από τον χειμώνα. Η θέση του Κιέβου, ωστόσο, παραμένει ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόνο εάν συνοδεύονται από ισχυρή οικονομική πίεση στη Μόσχα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντ. Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (φωτ.: EPA / Bonnie Cash)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Το Ισραήλ και ολόκληρη η Μέση Ανατολή δεν θα υπήρχαν σήμερα χωρίς την παρέμβασή μου»

6/11/2026 - 9:45μμ
Επισκέπτες περνούν μπροστά από το λογότυπο του Bitcoin στην έκθεση και το φόρουμ Crypto Summit 2026, στη Μόσχα, στις 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Πώς ο «στρατός» του Κιμ φτάνει στα χρήματά μας

6/11/2026 - 4:08μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, στο Άνκορατζ της Αλάσκας, για τις συνομιλίες τους στις 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EPA / Gavriil Grigorov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Τραμπ υπόσχεται «μεγάλο deal» με τη Ρωσία – Η Ευρώπη φοβάται το τίμημα

6/11/2026 - 2:57μμ
Airbus A320 της Aer Lingus στη στρατιωτική αεροπορική βάση Εβρέ της Γαλλίας, όπου προσγειώθηκε μετά την εκτροπή της πτήσης Δουβλίνο-Ρώμη λόγω απειλής για βόμβα. Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη σε συναγερμό: Μπαράζ απειλών για βόμβες σε πτήσεις και ΜΜΕ

6/11/2026 - 2:01μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αριστερά) συνομιλεί με την πρώην υπουργό Οικογένειας της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά (δεξιά), το 2018, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα ωραία και καλά, στην τελετή εγκαινίων του Αιγυπτιακού Παζαριού (Mısır Çarşısı) στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε η πρώην υπουργός Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά για το σκάνδαλο επενδυτικών κεφαλαίων

6/11/2026 - 12:57μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο  Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη Συμφωνία Κοινής Άμυνας στη Μέκκα, στις 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Τουρκική προεδρία / Διεύθυνση Επικοινωνίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Πράσινο φως» στη Συμφωνία της Μέκκας – Πώς αφορά την Ελλάδα

6/11/2026 - 11:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκο Ρούμπιο: Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης από την κυβέρνηση Τραμπ

6/11/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Ο κυβερνήτης της πολιτείας μετατρέπει 548 θανατικές ποινές σε ισόβια χωρίς αποφυλάκιση

5/11/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Νετανιάχου – Κρίσιμος ο ρόλος των θρησκευτικών κομμάτων

5/11/2026 - 11:19μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η ρωσική οργάνωση «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους» πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις

5/11/2026 - 10:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε αρκετές περιοχές – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου)

Υποθαλάσσιο καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Τουρκικές αντιδράσεις για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Επιμένει στην απαίτηση έγκρισης η Άγκυρα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: greekcommunity.com.au)

Μεγάλη επένδυση, ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων, στην ιστορία και τη μελέτη της ελληνικής διασποράς στην Αυστραλία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Κακή εμφάνιση και τρίτη ήττα για τον Ολυμπιακό

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Τραυματίστηκε 36χρονος – Δύο προσαγωγές από την αστυνομία

9 ώρες πριν
Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)

Κατερίνη: Στη φυλακή ο διευθυντής και δύο υπάλληλοι της Πολεοδομίας για το κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV