Έναν χρόνο μετά το επιτυχημένο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων, που πραγματοποιήθηκε στην Αλικαρνασσό της Κρήτης με τη συμμετοχή 60 συλλόγων από όλη τη χώρα, η σκυτάλη περνά στη Νέα Ιωνία Αττικής.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 20:30, το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας στην Καλογρέζα θα φιλοξενήσει την 7η γιορτή, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα συναπάντημα απογόνων των προσφύγων της Μικράς Ασίας.
Τη διοργάνωση ανέλαβαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας και η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία», οι οποίοι κατέθεσαν κοινή πρόταση φιλοξενίας της διοργάνωσης.
Η ανταπόκριση των σωματείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο Αντάμωμα θα συμμετάσχουν 63 σύλλογοι με τα χορευτικά τους τμήματα, ενώ ακόμη 14 σωματεία θα δώσουν το παρών με εκπροσώπους τους.

Περισσότερο όμως από έναν αριθμό συμμετοχών, το Αντάμωμα αποτελεί μια μεγάλη συνάντηση μνήμης και ταυτότητας. Μια ευκαιρία για τους απογόνους των προσφύγων να συναντηθούν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να τιμήσουν τις ρίζες τους, μεταφέροντας στις νεότερες γενιές την ιστορία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας.
Έτσι, το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, η Νέα Ιωνία –μια πόλη που γεννήθηκε από τον προσφυγικό ελληνισμό– θα πει το δικό της «Μικρασία Χαίρε», υποδεχόμενη εκατοντάδες χορευτές και χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
















