pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το σοκαριστικό ατύχημα Έλληνα τουρίστα στο Περθ και το συγκινητικό «κύμα» στήριξης από την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας

Ο Γιάννης Βιδινιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στην παραλία Cottesloe την παραμονή Πρωτοχρονιάς – Υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ενώ συγκεντρώθηκαν πάνω από 250.000 δολάρια για τη νοσηλεία και την αποκατάστασή του

17/01/2026 - 9:00μμ
Ο Γιάννης Βιδινιώτης δέχεται τη φροντίδα της ξαδέλφης του, Αριστέας στο νοσοκομείο (φωτ.: glomex)

Ο Γιάννης Βιδινιώτης δέχεται τη φροντίδα της ξαδέλφης του, Αριστέας στο νοσοκομείο (φωτ.: glomex)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα τραγικό ατύχημα στην πιο εμβληματική παραλία του Περθ έχει μετατρέψει τις διακοπές ενός νεαρού Έλληνα σε εφιάλτη, συγκλονίζοντας τόσο την οικογένειά του όσο και την τοπική κοινωνία. Ο Ιωάννης (Γιάννης) Βιδινιώτης, που ταξίδεψε από την Αθήνα στη δυτική Αυστραλία για διακοπές και μάλιστα βρέθηκε στη μακρινή ήπειρο για πρώτη φορά, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ κολυμπούσε στην παραλία Cottesloe την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Είχε φτάσει εκεί, μόλις δύο μέρες πριν.

Εκείνη την ημέρα, ο Ινδικός Ωκεανός έμοιαζε απόλυτα ήρεμος. Δεν φυσούσε, το νερό ήταν καθαρό και, όπως περιγράφει η ξαδέλφη του, Αριστέα Καζαντζίδου, «έμοιαζε σαν πισίνα». Μάλιστα, ο Γιάννης ένιωσε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια όταν είδε το δίχτυ προστασίας από καρχαρίες και ανυπομονούσε να μπει στη θάλασσα. Η ίδια πίστευε πως το Cottesloe ήταν το πιο ασφαλές σημείο για κάποιον που μόλις είχε φτάσει στην Αυστραλία και δεν γνώριζε τις ιδιαιτερότητες των ακτών.

Λίγα λεπτά μετά τη βουτιά, όμως, όλα άλλαξαν δραματικά. Ο Γιάννης, αν και έμπειρος κολυμβητής, χτύπησε το κεφάλι του σε αμμόλοφο και βρέθηκε αναίσθητος να επιπλέει στο νερό. Από την πρόσκρουση υπέστη κάταγμα κλείδας και εκτεταμένες κακώσεις στη σπονδυλική στήλη.

Η ξαδέλφη του, Αριστέα τον ανέσυρε αμέσως από τη θάλασσα και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ, με τη βοήθεια ενός αναισθησιολόγου, του Λόιντ, ο οποίος επίσης απολάμβανε τις βουτιές του στην παραλία. Κράτησε σταθερό το κεφάλι του τραυματία μέχρι να φτάσουν οι ναυαγοσώστες αλλά και το ασθενοφόρο με τους διασώστες. Η άμεση κινητοποίηση όλων αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Ο Γιάννης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Royal Perth, όπου υποβλήθηκε σε πεντάωρη επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένειά του ότι οι πιθανότητες να μπορέσει να περπατήσει ξανά είναι μικρότερες από 5%. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, θα ακολουθήσει μια εξαιρετικά απαιτητική αποκατάσταση διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών στο νοσοκομείο Fiona Stanley, με εντατική φυσικοθεραπεία και νευρολογική υποστήριξη.

H μητέρα και ο αδελφός του Γιάννη μίλησαν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, αποκαλύπτοντας πως ο 28χρονος έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να καταφέρει να δει κάποια βελτίωση στην υγεία του.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μια μικρή αχτίδα ελπίδας ήρθε όταν τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ένας νεαρός άνδρας από το Περθ, ο οποίος είχε υποστεί παρόμοιο ατύχημα σε άλλη παραλία της περιοχής και, κόντρα στις προβλέψεις, κατάφερε τελικά να ξαναπερπατήσει.

Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινότητας υπήρξε συγκινητική καθώς δημιούργησε καμπάνια GoFundMe για να καλυφθούν τα τεράστια έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και μακροχρόνιας φροντίδας. Μέχρι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ξεπερνούσε τα 250.000 δολάρια, αποδεικνύοντας το «κύμα» αλληλεγγύης προς τον Γιάννη και την οικογένειά του. Παράλληλα, η μητέρα του αναμένεται να φτάσει από την Ελλάδα αύριο, Κυριακή 18 Ιανουαρίου για να βρεθεί στο πλευρό του στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια επιθυμεί, πέρα από τη στήριξη, να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον κίνδυνο των αμμόλοφων, ακόμη και σε φαινομενικά ήρεμες θάλασσες. Όπως έχει τονίσει η Αριστέα, πρόκειται για μια σκληρή υπενθύμιση ότι παραλίες όπως αυτή του Περθ μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του δήμου Cottesloe, Μαρκ Νιούμαν, ανέφερε ότι η παραλία διαθέτει επαρκή σήμανση προειδοποίησης για τους κινδύνους του ωκεανού, επισημαίνοντας πως, παρά τα μέτρα, τέτοια ατυχήματα αποτελούν τραγικές και απρόβλεπτες περιπτώσεις.

Ο Γιάννης Βιδινιώτης συνεχίζει να δίνει τη μάχη του, έχοντας στο πλευρό του όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και μια ολόκληρη κοινότητα που ελπίζει σε ένα θαύμα και δεν σταματά να στηρίζει τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασής του.

•Με πληροφορίες από το The Greek Herald και abc.net.au.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: The greek herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από το Σίδνεϊ στην Αδελαΐδα: Έλληνες της διασποράς στο Φεστιβάλ Hellenika

19/04/2026 - 3:42μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει μέλη της Αγαθοεργού Αδελφότητας Αφθόνης (Προποντίδας) και είναι δωρεά του δρ Τζιμ Δημητρίου στο Ottoman Greeks of the US Digital History Project. Τόπος της φωτογραφίας είναι το Elysian Park, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το 1928 (πηγή: facebook.com/ogus0424)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους Έλληνες της Ανατολής και της Προποντίδας – Αναζητούνται απόγονοί τους

18/04/2026 - 4:11μμ
Μετά το τέλος της παράστασης, η Ιρίνα Μπόικο με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νο 94 «Ελλάδα» (φωτ.: Facebook / Енотіта/Ενότητα/Еnоtіtа)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κίεβο: Η Οδύσσεια στο Γυμνάσιο «Ελλάδα» – Τα παιδιά βρήκαν τη δική τους «Ιθάκη» μέσα στον πόλεμο

18/04/2026 - 1:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Σαμαράς / anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια στη Νέα Υόρκη τίμησε με συγκίνηση και περηφάνια την εκδήλωση «Σθένος του 1821»

16/04/2026 - 4:04μμ
(Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλίας Μακάριος: «Οι Ακολουθίες να γίνονται στα Ελληνικά – Δεν ξεχνούμε την ταυτότητά μας»

16/04/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: Από την αφίσα της ταινίας Καποδίστριας του Γιάννη Σμαραγδή)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή κατακτά τον κόσμο

15/04/2026 - 10:59μμ
Πορτρέτο του Ιβάν Ευσταφίεβιτς Βλάσοφ διά χειρός Γκριγκόρι Αντόλσκι, το 1695 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/ File:Grigoriy_Adolsky_)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιβάν Βλάσοφ: Ο Έλληνας πρέσβης της Ρωσίας στην Κίνα – Ο πρώτος βοεβόδας της βόρειας Σιβηρίας

15/04/2026 - 9:12μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Τα Καβαφικά»: Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Καβάφη ζωντανεύει στο Νεοχώρι της Κωνσταντινούπολης

15/04/2026 - 2:37μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νορβηγία: Το ελληνικό Πάσχα στο Όσλο, μια κοινότητα που κρατά ζωντανά τα έθιμα στη βόρεια Ευρώπη

15/04/2026 - 12:47μμ
(Φωτ.: the greek herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης γιόρτασαν το Πάσχα μέσα από βιωματικές και καλλιτεχνικές δράσεις

15/04/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σχολείο όπου φοιτά η 13χρονη είναι το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.  Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χαϊδάρι: Στη μάχη για τη ζωή η 13χρονη μετά την πτώση από μπαλκόνι σχολείου – Επείγουσα χειρουργική επέμβαση

19 λεπτά πριν
(Φωτ.:  ΓΑΚ Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας)

Το πρωτόκολλο ίδρυσης του ΠΑΟΚ από το ΓΑΚ Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας

42 λεπτά πριν
Μετρητά που κατασχέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση της ΔΑΟΕ,  Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

Τσιγαράδες με… περιουσία δισεκατομμυρίων: Βίλες, τάνκερ και «μαύρο» χρήμα, με αρχηγούς τον «Πούτιν» και τον «Πρόεδρο»

1 ώρα πριν
H Γεωργία Καλτσή στο Game On, το vidcast με οικοδέσποινα την Ντορέττα Παπαδημητρίου και χορηγό την Allwyn

Γεωργία Καλτσή στο Game On: Το ατύχημα, ο ρόλος της ως εκπαιδεύτριας ατόμων με αναπηρία και η εμπειρία της τηλεόρασης

1 ώρα πριν
Κυριακή του Θωμά 2026 στα Σούρμενα (φωτ.: Φάνης Ζώης)

Σούρμενα: «Άψιμον» στο πανοΰρ – Σέρρα και Λάζος Τερζάς «έβαλαν φωτιά»

2 ώρες πριν
Τρύπα από τη σφαίρα που καρφώθηκε σε αυτοκίνητο, στην επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη. Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί σε επιχείρηση πολυτελών αυτοκινήτων – Σύνδεση με υπόθεση εκβιασμού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign