Σπιρτάδα και ποντιακό χιούμορ απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν, χθες, στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς. Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» παρουσίασε την κωμική παράσταση Σύρον Σιμοίρα την τρα’ς, καθηλώνοντας τους θεατές που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης.
Η θεατρική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ποταμιάς. Τα μέλη των «Αργοναυτών» ανταποκρίθηκαν με θέρμη, μεταφέροντας στη σκηνή τον πλούτο, τις ιδιομορφίες και την αυθεντική εκφραστικότητα της θεατρικής παράδοσης του Πόντου.
Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Παναγιώτη Δαμιανίδη, οι ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα πλέον κολακευτικά σχόλια των παρευρισκόμενων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες των συλλόγων της περιοχής.
Μετά το πέρας της παράστασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ποταμιάς για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία, αλλά και προς τον κόσμο που αγκάλιασε το θεατρικό εγχείρημα με έκδηλη αγάπη.

















