pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Nations League: Άντεξε την πίεση και παρέμεινε αήττητη η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Γερμανία

5/10/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αλύγιστη η Εθνική Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες να μη δεχθεί γκολ από τη Γερμανία και, παράλληλα, να παραμείνει αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο Group 2 της League A του UEFA Nations League. Το 0-0 στην Τούμπα ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα, ωστόσο ήταν το επιστέγασμα μιας άκρως συγκινητικής εμφάνισης των διεθνών μας.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος οι Έλληνες παίκτες κατάφεραν, να κοιτάξουν στα μάτια τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους.

Πλέον, η «γαλανόλευκη» κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης, έχοντας υπέρ της την ισοβαθμία με τα «πάντσερ», ενώ μετά το αποψινό αποτέλεσμα «κλείδωσε» την τρίτη θέση του γκρουπ. Θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 2-2 με την Ολλανδία – τρεις από την πλευρά του είχε ο Γιούργκεν Κλοπ, συγκριτικά με το 2-0 επί της Σερβίας.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στα 65 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς: ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, μα ο Ούρμπιγκ με τρομερά ρεφλέξ έδιωξε μακριά. Από εκεί και μετά, το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τη «νατσιονάλμανσαφτ» να κατασκηνώνει γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και να απειλεί, έχοντας για κορυφαίους τους Σέρχαντ και Βιρτς.

Το φαλτσαριστό σουτ του Σέρχαντ στο 23΄, το δυνατό βολέ του Ράουμ στο 25΄, η βολίδα του Σέρχαντ στο 43΄ και το πλασέ του Βιρτς στο 45+3΄ ήταν οι σημαντικότερες ευκαιρίες για την Γερμανία. Που, ενδιάμεσα, είχε και ακυρωθέν γκολ, έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ο Σέρχαντ από τα αριστερά έκανε την κούρσα και το παράλληλο γύρισμα, με τον Μπούρκχαρντ να σκοράρει από κοντά. Στο ξεκίνημα της φάσης, πάντως, όπως αποφάνθηκε κι ο Κλεμάν Τουρπέν μετά από on field review, ο Μπίσχοφ είχε πάρει την μπάλα με το χέρι στη μεσαία γραμμή.

Με 1-15 τελικές προσπάθειες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και το 0-0 να φαντάζει… κολακευτικό για την Ελλάδα. Βλέποντας τα ζόρια, ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, αλλάζοντας το 4-4-2 σε 4-3-3. Κι όντως, η εικόνα της Εθνικής μας βελτιώθηκε. Όχι δραματικά, αλλά αρκετά ώστε να «αναγκαστεί» κι ο Κλοπ να κάνει σχετικά νωρίς διπλή αλλαγή, με τη Γερμανία να αναζητά το γκολ.

Ο ωραίος συνδυασμός των φιλοξενούμενων έφερε το διαγώνιο, άστοχο σουτ (πάλι) από τον Σέρχαρντ στο 65΄, ενώ ο Μασούρας στο 76΄ θα μπορούσε να βάλει καλύτερα το κεφάλι του στη – δυνατή είναι η αλήθεια – σέντρα του Μουζακίτη. Οι διεθνείς μας, με σαφώς περισσότερο θάρρος, κράτησαν σαφώς πιο εύκολα τους Γερμανούς μακριά από την περιοχή του Τζολάκη, παίζοντας και με τον χρόνο.

Στο 86΄, από σέντρα του Ράουμ, στο πίσω δοκάρι ο αφύλακτος Τρόι πλάσαρε ψηλά, με τους Έλληνες που γέμισαν την Τούμπα να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο στα τελευταία λεπτά εμψυχώνοντας τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Οι οποίοι κράτησαν το 0-0 μέχρι το τέλος.

Πλέον, με 8 βαθμούς, η Εθνική μας χρειάζεται τρεις βαθμούς στα δυο ματς του Νοεμβρίου, με Ολλανδία (13/11) εκτός και Σερβία (16/11) εντός, ώστε να βρεθεί στα προημιτελικά του UEFA Nations League. Στους 8 βαθμούς ανέβηκε κι η Ολλανδία μετά το 2-1 επί της Σερβίας – που έμεινε κολλημένη στο 0 – ενώ τα «πάντσερ» έχουν 5 βαθμούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

4/10/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας U17: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

4/10/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: ΣΚΟΕ / Δ. Κόντος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής: Χάλκινο στο σόλο σκητ ο Νικολαντωνάκης

4/10/2026 - 6:07μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης U14: Δύο χρυσά μετάλλια με Αναστασίου και Ντίβη

4/10/2026 - 3:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν ξεχνά τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα ο ΠΑΟΚ – 27 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

4/10/2026 - 2:25μμ
(Φωτ. ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U17: Επτά μετάλλια η Ελλάδα

4/10/2026 - 1:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Νίκες στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Την έκπληξη η Καρδίτσα

3/10/2026 - 8:25μμ
(Φωτ.: Singapore Tennis Open)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

China Open: Εξαιρετική η Σάκκαρη, πέρασε στις «32»

3/10/2026 - 10:43πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Σκόρπισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός στο T-Center

2/10/2026 - 11:12μμ
(Φωτ.: EPA / Brian Hirschfeld)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Japan Open: Αποκλείστηκε από τον Βασερό ο Τσιτσιπάς

2/10/2026 - 11:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Nations League: Άντεξε την πίεση και παρέμεινε αήττητη η Ελλάδα

9 δευτερόλεπτα πριν
Παλαιότερη εικόνα από το λιμάνι του Άντεν (φωτ. αρχείου: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Υεμένη: Νέες εκρήξεις κοντά σε δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Aldo Ciarrocchi/greenparty.org.uk/)

Πολιτικός σάλος στη Βρετανία: «Ο σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού» αποφαίνονται οι Πράσινοι

43 λεπτά πριν
Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas?locale=el_GR)

Καβάλα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941 στους Φιλίππους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ArgonautesKilkis?locale=el_GR)

Ποντιακό θέατρο και γέλιο στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς από τους «Αργοναύτες»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV