pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: Κλιμακώνεται η καταστολή – Νοσοκομεία στα όρια, δρόμοι γεμάτοι διαδηλωτές

Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς· αληθινά πυρά και μπλακ άουτ στην ενημέρωση – Παρά τη βία, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

10/01/2026 - 1:57μμ
Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)

Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τεχεράνη και Σιράζ βρίσκονται σε κατάσταση πίεσης καθώς χιλιάδες Ιρανοί συνεχίζουν να διαδηλώνουν –το θεοκρατικό καθεστώς βρίσκεται αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και χρόνια.

Παρά τη βίαιη καταστολή, τις συλλήψεις και τις απειλές περί θανατικής ποινής, οι δρόμοι παραμένουν γεμάτοι.

Τα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων λειτουργούν πλέον στα όρια. Γιατροί και διασώστες μιλούν για εικόνες κρίσης, με επείγοντα περιστατικά να συσσωρεύονται και τις δομές υγείας να αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε το BBC, το Farabi Hospital –το βασικό οφθαλμολογικό κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας– έχει τεθεί σε «καθεστώς κρίσης». Μη επείγουσες εισαγωγές και προγραμματισμένες επεμβάσεις έχουν ανασταλεί, ενώ επιπλέον προσωπικό κλήθηκε εσπευσμένα για να διαχειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό τραυματιών.

Ανάλογη εικόνα περιγράφεται και στη Σιράζ, όπου διασώστης κάνει λόγο για μαζική προσέλευση τραυματιών και έλλειψη χειρουργών. Πολλά περιστατικά αφορούν τραύματα από πυρά στο κεφάλι και στα μάτια, εντείνοντας τις ανησυχίες για χρήση πραγματικών πυρών.

Την ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώνει το σχεδόν καθολικό μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, το οποίο επιβλήθηκε από το βράδυ της Πέμπτης. Η πρόσβαση σε ανεξάρτητη ενημέρωση είναι περιορισμένη και η επαλήθευση στοιχείων για νεκρούς, τραυματίες και συλλήψεις γίνεται ολοένα δυσκολότερη.

Παρ’ όλα αυτά, βίντεο και μαρτυρίες συνεχίζουν να διαρρέουν, δείχνοντας πως οι διαδηλώσεις όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά εντείνονται.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για «εκατοντάδες νεκρούς», μεταξύ των οποίων και παιδιά, ενώ οι συλλήψεις υπολογίζονται σε χιλιάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 28 Δεκεμβρίου.

The actions of the Iranian anti-regime protesters in Iran’s 2nd-largest city Mashhad drive home just how large the protests are.

Well over 100 000 protesters were involved in blocking roads in and around the city. pic.twitter.com/d1jPAsqGQI

— Visegrád 24 (@visegrad24) January 10, 2026

Στο διεθνές πεδίο, οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ προσθέτουν πίεση, με προειδοποιήσεις ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε «μεγάλο μπελά» και απειλές για «σκληρά πλήγματα» εάν η καταστολή γίνει φονικότερη. Η ιρανική κυβέρνηση απαντά κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι υποκινεί «βίαιες υπονομευτικές ενέργειες».

Ο ΟΗΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούν σε σεβασμό του δικαιώματος ειρηνικής διαμαρτυρίας και αυτοσυγκράτηση από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται άμεση διέξοδος αποκλιμάκωσης.

Στο εσωτερικό, το καθεστώς δείχνει αμετακίνητο. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι η περιφρούρηση των «επιτευγμάτων της επανάστασης του 1979» και η ασφάλεια του Ιράν αποτελούν «κόκκινη γραμμή», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

An Iranian girl burns a picture of Ayatollah Khamenei and lights her cigarette, a new trend in Iran!

Young Iranian women are leading the revolution against the Islamic regime.

pic.twitter.com/UIFYHMPBGA

— Dr. Maalouf ‏ (@realMaalouf) January 10, 2026

Ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ εμφανίζεται επίσης αδιάλλακτος, δηλώνοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν θα υποχωρήσει», ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας προειδοποιεί για «καμία επιείκεια» απέναντι σε όσους χαρακτηρίζονται «ένοπλοι βάνδαλοι».


~Διαβάστε ακόμα~
Ιράν: Πόσο κινδυνεύει το καθεστώς;
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

27/04/2026 - 4:39μμ
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

27/04/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jose Luis Magana)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι περιέγραψε ο Τραμπ τα κρίσιμα λεπτά της ένοπλης επίθεσης στη Ουάσιγκτον – Το «μανιφέστο μίσους» του δράστη

27/04/2026 - 10:00πμ
Μπένετ και Λαπίντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου (πηγή: x.com/yairlapid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενώνει την αντιπολίτευση – Μπένετ και Λαπίντ ενώνουν δυνάμεις για τις επόμενες εκλογές

26/04/2026 - 10:15μμ
Πούτιν και Αραγτσί σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Kazakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

26/04/2026 - 8:43μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών: «Ήθελε να χτυπήσει αξιωματούχους» – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 31χρονο

26/04/2026 - 2:38μμ
Προσωπικό ασφαλείας σε κατάσταση συναγερμού μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, όπου παρίσταντο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ (φωτ.: EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δάσκαλος του μήνα» ο δράστης στο δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο – Τι ξέρουμε για τον Κόουλ Τόμας Άλεν

26/04/2026 - 11:31πμ
Ουκρανός, ντυμένος με τη στολή των εργαζομένων σε πυρηνικό σταθμό, κρατά κεριά σε τελετή μνήμης για τους «εκκαθαριστές» που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις καθαρισμού μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, στο Σλαβούτιτς της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/MAKSYM KISHKA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή που σημάδεψε την Ευρώπη

26/04/2026 - 10:34πμ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CBS News στον Λευκό Οίκο Γουέιτζια Τζανγκ, στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (φωτ.:  EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ουάσινγκτον: Ένοπλος πυροβόλησε στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – Φυγαδεύτηκαν οι Τραμπ

26/04/2026 - 8:25πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25/04/2026 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γρ. Τύπου ΓΑΔΑ)

ΕΛΑΣ: Χειροβομβίδα βρέθηκε κρυμμένη σε μπαλκόνι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

ΟΦΗ: Ξέφρενα γιόρτασε το Κύπελλο όλη η Κρήτη – Μεγάλη «παρέλαση» στο Ηράκλειο

1 ώρα πριν
Το πολυσύχναστο λιμάνι της Κερασούντας (τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα). Η παρουσία πολυάριθμων σκαφών και η επιβλητική προκυμαία επιβεβαιώνουν την ακμάζουσα ναυτιλιακή οικονομία, ενδεικτική της στρατηγικής σημασίας της Κερασούντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page)

Κερασούντα: Η «Μικρή Μασσαλία» του Πόντου – Η Λέσχη Φίλων ή Κύκλος της Κερασούντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Διεθνής ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Μια ενδεκάδα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

2 ώρες πριν
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε κοινωνικά δίκτυα

Κεφαλονιά: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign