pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βίντεο-σοκ από το Μπόνταϊ: Η πρώτη προσπάθεια πολίτη να αφοπλίσει τον μακελάρη, όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Συγκλονιστικές εικόνες από κάμερα αυτοκινήτου αποκαλύπτουν μία πράξη αυτοθυσίας, ενώ νέα στοιχεία φωτίζουν το εξτρεμιστικό υπόβαθρο των δραστών και ταξίδι τους στις Φιλιππίνες πριν τη σφαγή της Χανουκά

16/12/2025 - 10:25πμ
(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)

(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα ανατριχιαστικό βίντεο από κάμερα αυτοκινήτου, το οποίο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές ενός ηλικιωμένου άνδρα που επιχείρησε να σταματήσει τον τρομοκράτη της παραλίας Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ, Σατζίντ Άκραμ, λίγο πριν εκείνος σκοτωθεί από πυρά.

Στο υλικό, που αναρτήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, σε κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας άνδρας με μωβ πουκάμισο να ορμά προς τον ένοπλο και να παλεύει μαζί του δίπλα σε γέφυρα, προσπαθώντας να του αποσπάσει το κυνηγετικό όπλο. Ο Άκραμ φαίνεται να πέφτει στο έδαφος, ενώ ο ηλικιωμένος ξαπλώνει δίπλα του, κρατώντας σφιχτά το όπλο, την ώρα που μια γυναίκα παρακολουθεί σοκαρισμένη τη σκηνή.

Παρά την ηρωική αυτή προσπάθεια, ο τρομοκράτης εθεάθη λίγο αργότερα να συνεχίζει το φονικό αμόκ μαζί με τον 24χρονο γιο του, Ναβίντ, με τις επιθέσεις να εξελίσσονται σε μια από τις πιο αιματηρές στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας.

Μετά τις επιθέσεις, πλάνα από drone έδειξαν έναν άνδρα με μωβ ρούχα να κείτεται ακίνητος δίπλα σε αυτοκίνητο Hyundai. Σε άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η γυναίκα που είχε καταγραφεί νωρίτερα φαίνεται να αγκαλιάζει το σώμα του, σκηνή που αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας.

«Η κάμερα του αυτοκινήτου μου κατέγραψε απροσδόκητα όλο αυτό το σοκαριστικό γεγονός», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο. «Αντί να τρέξει μακριά, ο ηλικιωμένος άνδρας έτρεξε προς τον κίνδυνο και πάλεψε απεγνωσμένα να αφοπλίσει τον τρομοκράτη. Το να τον βλέπεις να δέχεται πυρά και να καταρρέει, είναι σπαρακτικό».

Οι ταυτότητες τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ιδεολογικό υπόβαθρο των δραστών. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, ο Ναβίντ Άκραμ φέρεται να είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, μέσω επαφών με τον ριζοσπαστικό τζιχαντιστή ιεροκήρυκα Γουίσαμ Χαντάντ, γνωστό για τη δράση του στο Κέντρο Αλ Μαντίνα Ντάουα στο προάστιο Μπάνκσταουν του Σίδνεϊ. Ο Ναβίντ είχε εμφανιστεί ήδη από το 2019 σε βίντεο προσηλυτισμού, μοιράζοντας φυλλάδια του κινήματος Street Dawah.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι πατέρας και γιος είχαν ταξιδέψει στις Φιλιππίνες τον Νοέμβριο, παραμένοντας στη χώρα από την 1η έως τις 28 του μήνα. Ο Σατζίντ Άκραμ, 50 ετών, ταξίδεψε με ινδικό διαβατήριο, ενώ ο Ναβίντ με αυστραλιανό, δηλώνοντας ως προορισμό την πόλη Νταβάο στο νησί Μιντανάο – περιοχή όπου δρουν ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες.

Οι Αρχές στις Φιλιππίνες, πάντως, δηλώνουν πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αναφορές περί στρατιωτικής εκπαίδευσης των δύο ανδρών κατά την παραμονή τους στη χώρα.

Ο Ναβίντ Άκραμ, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την αυστραλιανή υπηρεσία πληροφοριών ASIO ήδη από το 2019, στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε φερόμενες διασυνδέσεις με πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους.

Η πράξη του άγνωστου ηλικιωμένου πολίτη, που επιχείρησε να σταματήσει τον τρόμο με γυμνά χέρια, έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση, με πολλούς να μιλούν για μια ηρωική αυτοθυσία που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

“Image of two people who attempted to disarm one of the Bondi gunmen at the start of the attack. Picture

“One of the new images shows Akram knocked to the ground, with the man in the purple shirt lying next to him and holding the terrorist’s gun, (new heroes) pic.twitter.com/uomWzKkMgq

— ✝️Iraqi assassin (@assassin54107) December 16, 2025

•Με πληροφορίες από το newsbomb.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επισκέπτες περνούν μπροστά από το λογότυπο του Bitcoin στην έκθεση και το φόρουμ Crypto Summit 2026, στη Μόσχα, στις 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Πώς ο «στρατός» του Κιμ φτάνει στα χρήματά μας

6/11/2026 - 4:08μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, στο Άνκορατζ της Αλάσκας, για τις συνομιλίες τους στις 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EPA / Gavriil Grigorov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Τραμπ υπόσχεται «μεγάλο deal» με τη Ρωσία – Η Ευρώπη φοβάται το τίμημα

6/11/2026 - 2:57μμ
Airbus A320 της Aer Lingus στη στρατιωτική αεροπορική βάση Εβρέ της Γαλλίας, όπου προσγειώθηκε μετά την εκτροπή της πτήσης Δουβλίνο-Ρώμη λόγω απειλής για βόμβα. Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη σε συναγερμό: Μπαράζ απειλών για βόμβες σε πτήσεις και ΜΜΕ

6/11/2026 - 2:01μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αριστερά) συνομιλεί με την πρώην υπουργό Οικογένειας της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά (δεξιά), το 2018, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα ωραία και καλά, στην τελετή εγκαινίων του Αιγυπτιακού Παζαριού (Mısır Çarşısı) στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε η πρώην υπουργός Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά για το σκάνδαλο επενδυτικών κεφαλαίων

6/11/2026 - 12:57μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο  Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη Συμφωνία Κοινής Άμυνας στη Μέκκα, στις 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Τουρκική προεδρία / Διεύθυνση Επικοινωνίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Πράσινο φως» στη Συμφωνία της Μέκκας – Πώς αφορά την Ελλάδα

6/11/2026 - 11:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκο Ρούμπιο: Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης από την κυβέρνηση Τραμπ

6/11/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Ο κυβερνήτης της πολιτείας μετατρέπει 548 θανατικές ποινές σε ισόβια χωρίς αποφυλάκιση

5/11/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Νετανιάχου – Κρίσιμος ο ρόλος των θρησκευτικών κομμάτων

5/11/2026 - 11:19μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η ρωσική οργάνωση «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους» πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις

5/11/2026 - 10:27μμ
(Φωτ.: x.com/İhlas Haber Ajansı)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οκτώ νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στο Αφιόν Καραχισάρ – Συνελήφθη ο δράστης

5/11/2026 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πάτρα: Στις 12 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Ειρήνης Μουρτζούκου – Η συνάντηση με τη μητέρα της και η ρήξη με τον πατέρα της

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: gastronomos. gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)

Μουχλαμάς: Η λαχταριστή ποντιακή «στραπατσάδα» με κιμά, και πλούσιο άρωμα βουτύρου

35 λεπτά πριν
Επισκέπτες περνούν μπροστά από το λογότυπο του Bitcoin στην έκθεση και το φόρουμ Crypto Summit 2026, στη Μόσχα, στις 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Βόρεια Κορέα: Πώς ο «στρατός» του Κιμ φτάνει στα χρήματά μας

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στις «4» του τουρνουά του Χονγκ Κονγκ η Σάκκαρη

1 ώρα πριν
Η είσοδος στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Μύκονος: Η «δίκη των 25» για προστασία και ναρκωτικά – Απών ο «Mr Χωριάτικο»

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, στο Άνκορατζ της Αλάσκας, για τις συνομιλίες τους στις 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EPA / Gavriil Grigorov / Sputnik / Kremlin Pool)

Ουκρανία: Ο Τραμπ υπόσχεται «μεγάλο deal» με τη Ρωσία – Η Ευρώπη φοβάται το τίμημα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV