pontosnews.gr
Σάββατο, 27/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μια 17χρονη Κύπρια πιανίστρια στην κορυφή του κόσμου – Χαλαρώνει με… ποδόσφαιρο

Κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου στις ΗΠΑ

30/07/2025 - 2:59μμ
Η Άννα Αβραμίδου στο αγαπημένο της πιάνο (φωτ.: like.philenews.com/Δημήτρης Βαττής)

Η Άννα Αβραμίδου στο αγαπημένο της πιάνο (φωτ.: like.philenews.com/Δημήτρης Βαττής)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου The Thomas & Evon Cooper International Competition 2025 κατάφερε να κερδίσει η 17χρονη Κύπρια πιανίστρια Άννα Αβραμίδου, ανάμεσα σε συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Oberlin Conservatory of Music στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, η νεαρή πιανίστρια ερμήνευσε το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 του Τσαϊκόφσκι, συνοδευόμενη από την The Cleveland Orchestra, μία από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες διεθνώς, υπό τη διεύθυνση του Samy Rachid.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 δολαρίων και ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους θεσμούς για νέους μουσικούς με εξαιρετικό ταλέντο, προσφέροντας στους νικητές σημαντικές ευκαιρίες καριέρας και διεθνούς αναγνώρισης.

Κι αν το όνειρο της, όπως έχει αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξή της, είναι να να γίνει μια σπουδαία πιανίστρια και να παίξει στα μεγαλύτερα και ιστορικά θέατρα του κόσμου, όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, αυτό που τη χαλαρώνει είναι η «στρογγυλή θεά». «Όταν θέλω να ξεσκάσω και να τονωθώ, μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο!» δηλώνει γελώντας.

Ποια είναι

Γεννημένη το 2008 στην Κύπρο, η Άννα Αβραμίδου αναγνωρίσθηκε από μικρή ηλικία για το θαυμάσιο πιανιστικό της ταλέντο, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη τεχνική δεινότητα και μουσική ευαισθησία πέρα από την ηλικία της.

Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ πιάνου σε ηλικία μόλις εννέα ετών, κι ένα χρόνο αργότερα, έκανε το ντεμπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και την Ορχήστρα Δωματίου «Ορφέας» της Βιέννης. Τον Μάρτιο του 2020, σε ηλικία 12 ετών, έκανε το ντεμπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Έκτοτε, έχει δώσει αμέτρητα ρεσιτάλ σε Κύπρο και εξωτερικό, ενώ προσκλήθηκε εκ νέου από τη ΣΟΝΚ για να ερμηνεύσει τον «Καρυοθραύστη» σε μια συμπαραγωγή με το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Τo 2021, συμμετείχε στη συναυλία των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμού «Euplayy» στην Αυλή του Αναβρυτηρίου του Ανακτόρου του Μονάχου (Brunnenhof Residenz), όπου κέρδισε και το πρώτο βραβείο.

Η Άννα Αβραμίδου κέρδισε ευρεία διεθνή αναγνώριση τον Νοέμβριο του 2023, έπειτα από τον θρίαμβό της στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Φραντς Λιστ για Νέους Πιανίστες στη Βαϊμάρη, όπου όχι μόνο κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην Κατηγορία ΙΙ, αλλά απέσπασε παράλληλα το Γκραν Πρι για την εξαίρετη ερμηνεία της καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, το Βραβείο Λιστ, το Βραβείο Κλασικής Σονάτας, το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Μουσικών Διαγωνισμών για Νέους, και το Βραβείο της Νεαρής Επιτροπής.

Η Άννα ήταν η νεότερη φιναλίστ στην κατηγορία της, και η κριτική επιτροπή, μεταξύ άλλων σχολίων, ανέφερε ότι η ερμηνεία της ανέβασε συνολικά το επίπεδο του διαγωνισμού.

Σε αναγνώριση της επιτυχίας της, η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργάνωσε προς τιμήν της ένα ρεσιτάλ πιάνου τον Φεβρουάριου του 2024 στο Σπίτι της Κύπρου στο Λονδίνο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, φοιτά στην περίφημη Σχολή Περσέλ για Νέους Μουσικούς στο Λονδίνο,  υπό την καθοδήγηση της Tessa Nicholson.

• Πηγές: like.philenews.com, pharosartsfoundation.org

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε χειραψία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: . EPA/Dimitar Dilkoff/Pool)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας η Στρατηγική Κοινή Δήλωση

15/12/2025 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις

11/12/2025 - 4:28μμ
Σκάφος και ελικόπτερο του Κυπριακού Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (φωτ.: Facebook / JRCC Larnaca - ΚΣΕΔ Λάρνακας)
ΚΥΠΡΟΣ

Μυστηριώδης εξαφάνιση γιοτ από το Ισραήλ: «Χάθηκε» ανοιχτά της Κύπρου

10/12/2025 - 5:30μμ
Κολάζ από κυπριακά ψηφιδωτά (φωτ.: mosaic.tuc.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Ημερίδα για τα ψηφιδωτά της Κύπρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Η συμβολή του έργου MOSAIC

8/12/2025 - 4:42μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

5/12/2025 - 10:54μμ
(Πηγή: youtube.com/@clarahaskilpianocompetitio1971)
ΚΥΠΡΟΣ

Άννα Αβραμίδου: Η 17χρονη πιανίστρια επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

30/11/2025 - 11:38πμ
Τουφάν Ερχιουρμάν και Νίκος Χριστοδουλίδης, και στη μέση ο Χασίμ Ντιάν, 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / UN Cyprus / Peter Šulgan)
ΚΥΠΡΟΣ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν

20/11/2025 - 3:32μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

17/11/2025 - 11:24πμ
Η προκλητική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείο Άμυνας (φωτ.: x.com / tcsavunma)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: F-16 πέταξαν πάνω από την «Πράσινη Γραμμή»

16/11/2025 - 8:18μμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 42 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του ψευδοκράτους

15/11/2025 - 11:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πτολεμαΐδας γιορτάζουν στην «Αυλή του Αϊ-Βασίλη»

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένες τοπικές βροχές

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Απέδρασε με το «διπλό» από την Μπολόνια ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
Η σημαία της Σομαλιλάνδης (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Somaliland.svg?uselang=en#Licensing)

Το Ισραήλ αναγνώρισε το κράτος της Σομαλιλάνδης – Σφοδρή αντίδραση από Σομαλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Τζιμπουτί

10 ώρες πριν
Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο άνδρες από το διαμέρισμα στην Καλλιθέα (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Νεκροί δύο άνδρες σε φωτιά στην Καλλιθέα

10 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/Folk Dances)

Φλώρινα: 26 προπαγανδιστικά και αλυτρωτικά τραγούδια που ακούγονται σε πανηγύρια της κεντροδυτικής Μακεδονίας

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign