pontosnews.gr
Πέμπτη, 29/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τεχνητή νοημοσύνη: Στην Αθήνα ο επόμενος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας Microsoft ΑΙ

Στις 16 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

5/06/2025 - 2:58πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μετά από επιτυχημένες στάσεις σε περισσότερες από 15 χώρες και τεχνολογικές αγορές παγκοσμίως, το Microsoft AI Tour φτάνει στην Αθήνα φέρνοντας μαζί του τον παλμό της παγκόσμιας καινοτομίας.

Στις 16 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε κόμβο τεχνολογίας, φιλοξενώντας ηγέτες, ειδικούς και επαγγελματίες που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Τζάντσον Άλτχοφ, Executive Vice President & Chief Commercial Officer της Microsoft, ηγετικό στέλεχος του παγκόσμιου τεχνολογικού κολοσσού και εκ των βασικών διαμορφωτών της εμπορικής στρατηγικής και της αξιοποίησης των καινοτόμων εργαλείων της εταιρείας παγκοσμίως.

Μετά την παρουσία του στο AI Tour του Λονδίνου, ο Άλτχοφ, βασιζόμενος σε στοχευμένα παραδείγματα από διαφορετικές αγορές και κλάδους, θα μοιραστεί με το κοινό την οπτική του για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει το επιχειρηματικό τοπίο και επιταχύνει την καινοτομία.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Συζήτηση του Τζάντσον Άλτχοφ με τους: Χάρη Μαργαρίτη (Group COO, Τράπεζα Πειραιώς), Γιάννη Παπίδη (Chief Technology & Business Change Officer, Κωτσόβολος) και Φωτεινή Ιωάννου (Chief of Staff, Metlen), όπου παρουσιάζονται οι στρατηγικές υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης στον ιδιωτικό τομέα και ο ρόλος της ως επιταχυντή καινοτομίας.
• Συζήτηση για τη χρήση της TN στον δημόσιο τομέα, με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Κύπριου υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημου Δαμιανού, και του CEO της MITA (Malta Information Services Authority) Emanuel Darmanin, με έμφαση στις εθνικές στρατηγικές ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στις δημόσιες υπηρεσίες.
• Ειδική ενότητα «Our AI Journey» όπου ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Chairman, Όμιλος ΤΙΤΑΝ) και ο Αλέξανδρος Πατεράκης (Deputy CEO & Executive Board Member, ΔΕΗ) παρουσιάζουν απτά παραδείγματα αξιοποίησης της AI, αναδεικνύοντας τη μετρήσιμη αξία της στην επιχειρησιακή λειτουργία και στρατηγική.

Το Microsoft AI Tour αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα διαλόγου και καινοτομίας, προσφέροντας σε επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό και τεχνολογικό χώρο τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις πιο προηγμένες λύσεις AI, να εμπνευστούν από πραγματικά παραδείγματα εφαρμογής και να συμμετάσχουν σε στρατηγικές συζητήσεις για το μέλλον της τεχνολογίας.

Απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Από ανώτερα στελέχη που ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέχρι τεχνικούς ειδικούς, προγραμματιστές και επιστήμονες δεδομένων, η εκδήλωση προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στο κοινό, να εξερευνήσει τα πιο προηγμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, να παρακολουθήσει ζωντανές παρουσιάσεις και να συμμετέχει σε στρατηγικού χαρακτήρα συζητήσεις γύρω από την καινοτομία, την αποδοτικότητα και τη βιώσιμη τεχνολογική πρόοδο.

• Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους, με απαραίτητη την προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Microsoft. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπείτε εδώ.
• Πηγή: naftemporiki.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ωριωνίδης στον νυχτερινό ουρανό, σε φωτογραφία της 21ης Οκτωβρίου 2020. Διακρίνεται επίσης ο γαλαξίας της Ανδρομέδας (φωτ.: Wikimedia Commons / David Wipf)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ωριωνίδες 2026: Τα «πεφταστέρια» του Χάλεϊ πλησιάζουν – Πότε να κοιτάξουμε τον ουρανό

20/10/2026 - 3:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Δαίδαλος»: Μπήκε στην πρίζα ο εθνικός υπερυπολογιστής – Τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

19/10/2026 - 1:59μμ
Ψηφιακή μακέτα του χώρου όπου φιλοξενείται ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»: Σήμερα τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Μετσόβιου

19/10/2026 - 9:46πμ
Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

18/10/2026 - 9:20μμ
Η αριστερή ωμοπλάτη του «Shanidar A» (φωτ.: University of Cambridge)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νεάντερταλ: Τραύμα 75.000 ετών ίσως αποκαλύπτει την αρχαιότερη θανατηφόρα επίθεση με ξύλινο δόρυ

16/10/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: Reuters)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Ανακαλύφθηκε θηλαστικό με γιγάντια ουρά που ζούσε πριν από 160 εκατ. χρόνια

11/10/2026 - 2:24μμ
Οπτικό στοιχείο του KM3NeT (φωτο.: KM3NeT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής: Από τον πάγο της Ανταρκτικής στα βάθη της Μεσογείου – Η ελληνική συμμετοχή στην αναζήτηση των νετρίνων

8/10/2026 - 9:19μμ
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

8/10/2026 - 8:09μμ
Μέλη της Επιτροπής Νόμπελ Χημείας ανακοινώνουν τους παραλήπτες του Βραβείου Νόμπελ Χημείας 2026, Κένσο Σοάι και Ανρί Μπ. Καγκάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας στη Στοκχόλμη (φωτ.: EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Χημείας 2026: Στους Ανρί Καγκάν και Κένσο Σοάι για τις ανακαλύψεις στην ασύμμετρη κατάλυση

7/10/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

7/10/2026 - 11:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ottoman Greeks of the United States Digital History Project/Facebook)

Έφυγε από τη ζωή η Ρενέ Χίρσον Φιλιππάκη – Η επιστήμονας που κράτησε ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου παραμένει στην εξουσία μετά το εκλογικό θρίλερ – Ρυθμιστές οι Άραβες

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ekalexandria.org)

28η Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις του Ελληνισμού για την εθνική επέτειο

6 ώρες πριν
Επιστολές που εστάλησαν από το μέτωπο και σήμερα φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Εστίας Νέας Σμύρνης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η Εστία Νέας Σμύρνης (δια)φυλάσσει τα γράμματα του ’40 και το ανθρώπινο ίχνος πάνω στο χαρτί

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ISMAEL HERRERO)

Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Εθνικό πένθος και ερωτήματα για μοιραία λάθη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV