pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο απειλεί τον Παναμά με μέτρα αν δεν υπάρξουν άμεσες αλλαγές στη διώρυγα

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Παναμά προτείνει «τεχνικές» συνομιλίες για να απαντηθούν οι αμερικανικές ανησυχίες

3/02/2025 - 9:03πμ
Ο πρόεδρος του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Government of Panama)

Ο πρόεδρος του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Government of Panama)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με «μέτρα», αν δεν γίνουν άμεσα αλλαγές στη Διώρυγα, απείλησε ουσιαστικά ο Μάρκο Ρούμπιο τον Παναμά, υποστηρίζοντας ότι η συνθήκη παραχώρησης έχει παραβιαστεί.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο στον Παναμά, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «δήλωσε ότι ξεκάθαρα αυτό το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες αλλαγές οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη συνθήκη», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει κάνει την προκαταρκτική διαπίστωση ότι η σημερινή θέση επιρροής και ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επί της ζώνης της Διώρυγας του Παναμά συνιστά απειλή για τη διώρυγα και αποτελεί παραβίαση της συνθήκης που αφορά τη διαρκή ουδετερότητα και τη λειτουργία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Αν και ο Παναμάς είναι αυτός που διαχειρίζεται τη διώρυγα, τα δύο λιμάνια στις δύο άκρες τα διαχειρίζεται η εταιρεία CK Hutchinson που είναι καταχωρισμένη στο Χονγκ Κονγκ, ενώ άλλα γειτονικά λιμάνια τα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες από τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Ο πρόεδρος του Παναμά, από την πλευρά του, πρότεινε συνομιλίες σε «τεχνικό» επίπεδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να απαντηθούν οι ανησυχίες του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την κινεζική επιρροή.

«Παρουσιάσαμε τη δυνατότητα οι τεχνικές ομάδες μας να αποσαφηνίσουν «όλα όσα πρέπει να αποσαφηνισθούν», δήλωσε ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο σε συνέντευξη Τύπου.

Υπογράμμισε δε ότι η κυριαρχία επί της διώρυγας είναι εκτός συζήτησης, ωστόσο προσφέρθηκε να βοηθήσει να επαναπατρισθούν μερικοί μετανάστες, αν οι ΗΠΑ πληρώσουν για τον επαναπατρισμό τους.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι δεν βλέπει κάποια «πραγματική απειλή» για τις συνθήκες βάσει των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες παραχώρησαν τη Διώρυγα του Παναμά.

«Δεν έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πραγματική απειλή αυτή τη στιγμή εναντίον της συνθήκης, της εγκυρότητάς της, και ακόμη λιγότερο για χρήση στρατιωτικής ισχύος για τον έλεγχο της διώρυγας, δεν έχω αυτή την εντύπωση», ανέφερε ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
(Πηγή: instagram)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέθανε ξαφνικά στα 35 η ηθοποιός Ετζέ Ιρτέμ – Μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

16/06/2026 - 9:23μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχεται τον Ουκρανό ομόλογό του στη Σύνοδο της G7 (φωτ.: ΕΡΑ / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7: Κοινή βούληση για ενίσχυση της πίεσης επί της Μόσχας – Στόχος, ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία

16/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ipsos: Το 38% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντέξουν άλλα 250 χρόνια!

16/06/2026 - 5:08μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Φρένο» από τους εφοπλιστές στην αισιοδοξία Τραμπ – Γιατί καθυστερεί η επιστροφή των πλοίων

16/06/2026 - 2:33μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ στο Hotel Royal ενόψει της 52ης Συνόδου Κορυφής της G7 στο Εβιάν-λε-Μπεν της Γαλλίας (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

16/06/2026 - 9:45πμ
Μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου φρουρεί γειτονιά που έγινε στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στα νότια προάστια της Βηρυτού, στις 14 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν φέρνει ελπίδες για αποκλιμάκωση, αλλά αφήνει ανοιχτά κρίσιμα μέτωπα

15/06/2026 - 8:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Αλβέρτης)

Ενοχλημένοι οι Τούρκοι που στο πούλμαν της ΑΕΚ αναγράφονται ονομασίες πόλεων του προσφυγικού ελληνισμού

12 λεπτά πριν
Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κύπρος: Πολιτικός σεισμός μετά το πόρισμα για το «Κράτος-Μαφία» – Στο κάδρο ο Αναστασιάδης και 12 ακόμη πρόσωπα

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δήμος Νάουσας)

Νάουσας: Στο φως το βασιλικό γυμνάσιο του Φιλίππου Β’ όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο στη Μίεζα

59 λεπτά πριν
Καταναλωτής ψωνίζει σε σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

PosoKanei: Η νέα πλατφόρμα που συγκρίνει τιμές σε 10.000 προϊόντα σουπερμάρκετ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Με Πάκσι ο Παναθηναϊκός στον Β΄ προκριματικό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων – Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Κάτω Πατήσια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign