pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το άρθρο περί «μονταζιέρας» στο «Βήμα της Κυριακής»

Τι λένε κυβερνητικές πηγές, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά

24/03/2024 - 11:12πμ
Τα μοιραία βαγόνια απομακρύνονται από το σημείο της τραγωδίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τα μοιραία βαγόνια απομακρύνονται από το σημείο της τραγωδίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής που μιλάει για αλλοιωμένες ηχητικές καταγραφές του ΟΣΕ το βράδυ του θανατηφόρου σιδηροδομικού δυστύχηματος στα Τέμπη προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Η μεν κυβέρνηση διαψεύδει την κατηγορία περί «κρατικής μονταζιέρας» και υπογραμμίζει ότι η Δικαιοσύνη έχει αυθεντικό υλικό για τα Τέμπη ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νέα Αριστερά και ΚΚΕ υπογραμμίζουν πως η παράθεση στοιχείων στο άρθρο με τίτλο Μονταζιέρα στα Τέμπη αποδεικνύει ότι υπήρξε “συρραφή” συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Σχολιάζοντας το άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν:

1. Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές Αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας. Το γεγονός της μη αλλοίωσης αναγνωρίζεται άλλωστε και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο.

2. Η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο.

3. Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους». Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος. Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό;

4. Είναι προφανές πλέον, ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά τη δουλειά της.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάνει λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» που τίθενται. Ειδικότερα, σε ορθή επανάληψη που εξέδωσε επί της πρωινής ανακοίνωσης του με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

»Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

»Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία.

»Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε «συρραφή» συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος.

Τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση των δήθεν αρίστων είναι αμείλικτα:

1. Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2. Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η “κηλίδα”, που αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι τα δημοσιεύματα, αλλά οι πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;».

Η θέση του ΚΚΕ

«Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που αναφέρεται σε παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών για να ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή η κυβερνητική θεωρία του “ανθρώπινου λάθους”, παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης» σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Τα ερωτήματα για το πως, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πως έφτασαν στα χέρια των “μοντέρ” τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις», επισημαίνει.

«Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως», σημειώνει.

Νέα Αριστερά: Η συγκάλυψη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

«Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο», σχολιάζει ο υπεύθυνος πολικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά “ανθρώπινου λάθους”, σοκάρει», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για απύθμενο θράσος». Προσθέτει ότι παράλληλα έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ «μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις και διαρροές, ακολουθώντας τα τυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «η μονταρισμένη συνομιλία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα την 1η Μαρτίου του 2023 και ώρα 22:11. Η αστυνομία παρέλαβε τις συνομιλίες την επόμενη μέρα» και κατόπιν αυτών υπογραμμίζει ότι «τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

1. Ποιος είχε πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία;
2. Ποιος έκανε το μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών την επόμενη μέρα από το δυστύχημα (1/3/2023);
3. Ποιος διέρρευσε σε ιστοσελίδα το παραποιημένο ηχητικό;».

«Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει», αναφέρει.






ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσόγκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωτήρης Τσόγκας: Το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά έναν γνήσιο υπηρέτη του

18/06/2026 - 4:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

18/06/2026 - 10:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Μουντιάλ 2026: Ισόπαλες αλλά ελπίζουν Τσεχία και Νότια Αφρική

20 λεπτά πριν
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

48 λεπτά πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρτυρία Κυριακής Τσάπα: 159 άτομα πήγαμε στην εξορία. Εννιά άτομα γυρίσαμε στο χωριό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Ανατροπή από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Γαλλία: Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα – Στους 40°C θα φθάσει η θερμοκρασία στο Παρίσι και στα κεντροανατολικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: allwyn)

Η καρδιά του παγκόσμιου kitesurf χτυπά στη Μύκονο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign