pontosnews.gr
Κυριακή, 3/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ισραήλ έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Ράφα – Πλωτή πλατφόρμα στήνουν οι ΗΠΑ στη Γάζα

Καθυστέρηση σημειώνεται στις συνομιλίες για εκεχειρία, ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό υλοποιεί σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας

9/03/2024 - 8:04μμ
Πλωτή πλατφόρμα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία. Ανάλογο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοικτά της Γάζας (φωτ.: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ)

Πλωτή πλατφόρμα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία. Ανάλογο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοικτά της Γάζας (φωτ.: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έπληξε το Ισραήλ, εντείνοντας την πίεση στην τελευταία περιοχή του θύλακα στην οποία δεν έχει εισβάλει ακόμα, και όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο.

Το 12ώροφο κτήριο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα με την Αίγυπτο, υπέστη ζημιές από την επιδρομή.

Δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά. Ένας από τους 300 ενοίκους του κτηρίου είπε στο Reuters πως το Ισραήλ τους έδωσε περιθώριο 30 λεπτών να το εγκαταλείψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ο κόσμος τρόμαξε, έτρεχε πανικόβλητος στις σκάλες, ορισμένοι έπεσαν, επικρατούσε χάος. Άνθρωποι άφησαν τα υπάρχοντά τους και τα χρήματά τους», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλ- Ναμπρίς, προσθέτοντας πως μεταξύ αυτών που παραπάτησαν στα σκαλιά κατά τη διάρκεια της εκκένωσης ήταν και μια έγκυος γυναίκα.

Ένας αξιωματούχος της Φατάχ, από τη Ράφα, εξέφρασε φόβους πως το ότι το Ισραήλ έπληξε το πολυώροφο κτήριο στη Ράφα, αποτελεί ένδειξη επικείμενης εισβολής.

Πλωτή πλατφόρμα στήνουν οι ΗΠΑ

Πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατασκευάζουν οι ΗΠΑ, ούτως ώστε να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το έργο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και γίνεται για να μπορέσει να μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Με τη διαδικασία αυτή θα παρακαμφθεί και η αναγκαία διαδικασία εύρεσης προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας.

Όπως μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, η κατασκευή της πλωτής προβλήτας και της γέφυρας που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία θα απαιτήσει περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες, προκειμένου να κατασκευαστεί.

(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)

31.000 νεκροί Παλαιστίνιοι

Πέντε μήνες μετά την αμείωτη αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, οι υγειονομικές Αρχές της Χαμάς ανακοίνωσαν πως σχεδόν 31.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 72.500 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις βύθισαν τον παλαιστινιακό θύλακα, που ήδη είχε κλονιστεί από έναν ισραηλινό αποκλεισμό 17 ετών, σε ανθρωπιστική καταστροφή. Μεγάλο μέρος της περιοχής έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, και το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων έχει εκτοπιστεί, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για την εμφάνιση ασθενειών και λιμού.

Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση και υποσιτισμό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Άσραφ αλ Κίντρα. Ο Κίντρα είπε με τις απώλειες αυτές ανέρχεται σε 23 ο αριθμός των Παλαιστινίων που πέθαναν από παρόμοια αίτια εδώ και σχεδόν 10 ημέρες.

«Αυτός ο κτηνώδης πόλεμος έχει διαλύσει κάθε έννοια της κοινής ανθρωπιάς», δήλωσε η Μιριάνα Σπόλιαριτς, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η Σπόλιαριτς ζήτησε το τέλος των εχθροπραξιών προκειμένου να επιτραπεί μια ουσιαστική διανομή βοήθειας στη Γάζα, η Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους χωρίς όρους και το Ισράηλ να διαχειριστεί με ανθρωπιά τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και να τους επιτρέψει να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των 134 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα φαίνεται ότι καθυστερούν ενόψει της επιθυμητής ημερομηνίας της έναρξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στις 10 Μαρτίου. Πηγή της Χαμάς είπε στο Reuters πως η αντιπροσωπεία της οργάνωσης είναι απίθανο να πραγματοποιήσει άλλη επίσκεψη στο Κάιρο το σαββατοκύριακο για συνομιλίες.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις, καθώς μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει εγγυήσεις ή να δεσμευτεί για το τέλος του πολέμου ή την απόσυρση των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις του στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως προχώρησε σε συλλήψεις, εντόπισε όπλα και σκότωσε πάνω από 30 μαχητές στη Χαν Γιουνίς, μεταξύ άλλων στην περιοχή Χαμάντ, στην κεντρική Γάζα και στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

3/05/2026 - 4:10μμ
Μερτς και Τραμπ πριν πυκνώσουν τα σύννεφα (φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για απόσυρση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών

3/05/2026 - 11:15πμ
Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε σαν πειρατές», δήλωσε για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

2/05/2026 - 10:29πμ
Αυτοκίνητα προς εξαγωγή στο λιμάνι του Έμντεν στη Γερμανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Δασμοί Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: Προειδοποίηση για «τεράστιο κόστος» – Αντίδραση Βρυξελλών και Γερμανών

1/05/2026 - 11:23μμ
Ο Πάβελ Ταλάνκιν στο κέντρο, με το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin», 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Βρέθηκε το «χαμένο» Όσκαρ Ρώσου σκηνοθέτη – Το είχαν μπλοκάρει ως… επικίνδυνο αντικείμενο

1/05/2026 - 10:11μμ
Ιρανή περνά μπροστά από τοιχογραφία με αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά συνθήματα σε δρόμο της Τεχεράνης, 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Τραμπ – Συμφωνία ή «συντριβή» της Τεχεράνης

1/05/2026 - 9:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: International Judo Federation)

Dushanbe Grand Slam 2026: Ασημένιος ο Τσελίδης στο Τατζικιστάν

4 λεπτά πριν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/pexels-2286921)

Θαλασσάκρι͜α 2026: Η παράδοση γίνεται εμπειρία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

1 ώρα πριν
(Από το εικαστικό της αφίσας)

Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις 35ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

1 ώρα πριν
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί – Αναζητείται ο συνεργός του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign