pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ισραήλ έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Ράφα – Πλωτή πλατφόρμα στήνουν οι ΗΠΑ στη Γάζα

Καθυστέρηση σημειώνεται στις συνομιλίες για εκεχειρία, ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό υλοποιεί σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας

9/03/2024 - 8:04μμ
Πλωτή πλατφόρμα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία. Ανάλογο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοικτά της Γάζας (φωτ.: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ)

Πλωτή πλατφόρμα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία. Ανάλογο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοικτά της Γάζας (φωτ.: Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έπληξε το Ισραήλ, εντείνοντας την πίεση στην τελευταία περιοχή του θύλακα στην οποία δεν έχει εισβάλει ακόμα, και όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο.

Το 12ώροφο κτήριο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα με την Αίγυπτο, υπέστη ζημιές από την επιδρομή.

Δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά. Ένας από τους 300 ενοίκους του κτηρίου είπε στο Reuters πως το Ισραήλ τους έδωσε περιθώριο 30 λεπτών να το εγκαταλείψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ο κόσμος τρόμαξε, έτρεχε πανικόβλητος στις σκάλες, ορισμένοι έπεσαν, επικρατούσε χάος. Άνθρωποι άφησαν τα υπάρχοντά τους και τα χρήματά τους», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλ- Ναμπρίς, προσθέτοντας πως μεταξύ αυτών που παραπάτησαν στα σκαλιά κατά τη διάρκεια της εκκένωσης ήταν και μια έγκυος γυναίκα.

Ένας αξιωματούχος της Φατάχ, από τη Ράφα, εξέφρασε φόβους πως το ότι το Ισραήλ έπληξε το πολυώροφο κτήριο στη Ράφα, αποτελεί ένδειξη επικείμενης εισβολής.

Πλωτή πλατφόρμα στήνουν οι ΗΠΑ

Πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατασκευάζουν οι ΗΠΑ, ούτως ώστε να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το έργο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και γίνεται για να μπορέσει να μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Με τη διαδικασία αυτή θα παρακαμφθεί και η αναγκαία διαδικασία εύρεσης προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας.

Όπως μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, η κατασκευή της πλωτής προβλήτας και της γέφυρας που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία θα απαιτήσει περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες, προκειμένου να κατασκευαστεί.

(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)

31.000 νεκροί Παλαιστίνιοι

Πέντε μήνες μετά την αμείωτη αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, οι υγειονομικές Αρχές της Χαμάς ανακοίνωσαν πως σχεδόν 31.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 72.500 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις βύθισαν τον παλαιστινιακό θύλακα, που ήδη είχε κλονιστεί από έναν ισραηλινό αποκλεισμό 17 ετών, σε ανθρωπιστική καταστροφή. Μεγάλο μέρος της περιοχής έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, και το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων έχει εκτοπιστεί, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για την εμφάνιση ασθενειών και λιμού.

Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση και υποσιτισμό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Άσραφ αλ Κίντρα. Ο Κίντρα είπε με τις απώλειες αυτές ανέρχεται σε 23 ο αριθμός των Παλαιστινίων που πέθαναν από παρόμοια αίτια εδώ και σχεδόν 10 ημέρες.

«Αυτός ο κτηνώδης πόλεμος έχει διαλύσει κάθε έννοια της κοινής ανθρωπιάς», δήλωσε η Μιριάνα Σπόλιαριτς, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η Σπόλιαριτς ζήτησε το τέλος των εχθροπραξιών προκειμένου να επιτραπεί μια ουσιαστική διανομή βοήθειας στη Γάζα, η Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους χωρίς όρους και το Ισράηλ να διαχειριστεί με ανθρωπιά τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και να τους επιτρέψει να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των 134 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα φαίνεται ότι καθυστερούν ενόψει της επιθυμητής ημερομηνίας της έναρξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, στις 10 Μαρτίου. Πηγή της Χαμάς είπε στο Reuters πως η αντιπροσωπεία της οργάνωσης είναι απίθανο να πραγματοποιήσει άλλη επίσκεψη στο Κάιρο το σαββατοκύριακο για συνομιλίες.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις, καθώς μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει εγγυήσεις ή να δεσμευτεί για το τέλος του πολέμου ή την απόσυρση των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις του στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως προχώρησε σε συλλήψεις, εντόπισε όπλα και σκότωσε πάνω από 30 μαχητές στη Χαν Γιουνίς, μεταξύ άλλων στην περιοχή Χαμάντ, στην κεντρική Γάζα και στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

4/11/2026 - 1:00μμ
Τηλεοπτική οθόνη στον σταθμό της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, προβάλλει ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προς την Ανατολική Θάλασσα, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα πυραυλική δοκιμή εν μέσω οξυμένης έντασης με τις ΗΠΑ

4/11/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: EPA / Richard Rodriguez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Συντριπτική νίκη των Δημοκρατικών – Κερδίζουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και παίρνουν τον συνολικό έλεγχο του Κογκρέσου

4/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

3/11/2026 - 10:14μμ
Γιγαντοαφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Λικούντ, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μαχητικά αεροσκάφη, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Τέλος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ έως το τέλος του 2026

3/11/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

3/11/2026 - 3:36μμ
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

3/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/inosxenis?locale=el_GR)

«Οι Μικρασιατικές Πολιτείες και η Νίκαια της Αττικής»: Ιστορικός περίπατος και ξενάγηση στην Οσία Ξένη

16 λεπτά πριν
To pontosnews ξεφυλλίζει λεξικά, ακούει τραγούδια και διαβάζει θεατρικά και παραμύθια, για τις ποντιακές λέξεις

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποια είναι η φουρουντζάβα;

45 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» (φωτ.: Σπίτι της Κύπρου)

Ρίγη συγκίνησης στο Σπίτι της Κύπρου με το ντοκιμαντέρ «Πέλλα Πάις – Νυν και Αεί» και τον θεατρικό μονόλογο «Η μάνα του Αγνοούμενου»

1 ώρα πριν
Αφίσες με τα πρόσωπα των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη στον μεταλλικό φράχτη του Συνεδριακού Κέντρου όπου διεξάγεται η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα (φωτ.:  Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις επιζώντων του τρίτου βαγονιού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου ο 43χρονος αρχιδιαιτητής για τα «στημένα» παιχνίδια

2 ώρες πριν
Plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) (φωτ.: cupraofficial.gr)

Plug-in υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως και έξι φορές υψηλότερες οι πραγματικές εκπομπές ρύπων το 2024

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV