pontosnews.gr
Τετάρτη, 8/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Σφοδρή κλιμάκωση του πολέμου – Βομβαρδισμοί από το Ισραήλ σε βορρά και νότο

Από την αρχή των επιθέσεων εναντίον της Χαμάς έχουν γίνει περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα· η σύρραξη ρίχνει λάδι στη φωτιά που καίει σε όλη τη Μέση Ανατολή

4/12/2023 - 8:59πμ
Τραυματίες και πτώματα που συχνά δεν υπάρχει κανείς για να τα αναγνωρίσει φτάνουν έπειτα από κάθε έκρηξη στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, το μεγαλύτερο της νότιας Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Τραυματίες και πτώματα που συχνά δεν υπάρχει κανείς για να τα αναγνωρίσει φτάνουν έπειτα από κάθε έκρηξη στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, το μεγαλύτερο της νότιας Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την προοπτική για ένα νέο σχέδιο εκεχειρίας να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει σήμερα τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των άμαχων Παλαιστινίων γίνεται ολοένα βαρύτερος.

Η σύρραξη ρίχνει λάδι στη φωτιά που καίει σε όλη τη Μέση Ανατολή, με νέα επεισόδια το σαββατοκύριακο από το Ιράκ ως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Ο στρατός επιχειρεί παντού, όπου έχει οχυρά η Χαμάς», είπε αργά χθες βράδυ ο εκπρόσωπός του Ντανιέλ Χαγκαρί. Οι μάχες –και κυρίως οι αεροπορικές επιδρομές– ξεκίνησαν πάλι την Παρασκευή, έπειτα από ανακωχή μιας εβδομάδας με τη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πλήγμα σε είσοδο του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πολλοί» άμαχοι, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Η Χαμάς κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της την «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τον ισραηλινό στρατό.

Η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως εγκαθιστά υποδομές της κάτω από νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί τους άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε χθες πως 15.523 άνθρωποι, εκ των οποίων το 70% ήταν γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν αφότου άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας στις 7 Οκτωβρίου.

«Τις τελευταίες ώρες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 316 νεκροί και 664 τραυματίες και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όμως πολλοί άλλοι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κίντρα. Ο απολογισμός δεν σταματά να γίνεται βαρύτερος μετά το τέλος της ανακωχής.

Στο Ισραήλ, η επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ –ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς– στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις Αρχές.

10.000 αεροπορικά πλήγματα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως έχουν γίνει περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από σχεδόν δυο μήνες.

Στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα από την Παρασκευή οι βομβαρδισμοί είναι συστηματικοί στη Χαν Γιούνις και στα περίχωρά της, όπου καθημερινά γίνονται ρίψεις φυλλαδίων με τα οποία ο Τσαχάλ προειδοποιεί πως επίκειται επίθεση «άμεσα» και διατάσσει τους κατοίκους να φύγουν.

Χθες κάτοικοι έφευγαν, πεζή, στοιβαγμένοι σε κάρα, ή σε οχήματα, με προσωπικά τους είδη στις οροφές τους.

Τα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν κατακλυστεί από τη μαζική ροή τραυματιών, ενώ τα αποθέματα των καυσίμων για να δουλέψουν οι γεννήτριες έχουν σχεδόν τελειώσει.

Στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, το μεγαλύτερο της νότιας Λωρίδας της Γάζας, περισσότεροι τραυματίες, και άλλα πτώματα που συχνά δεν υπάρχει κανείς για να τα αναγνωρίσει, φτάνουν έπειτα από κάθε έκρηξη.

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη φρίκη που ζουν τα παιδιά εδώ», υπογράμμισε χθες ο Τζέιμς Έλντερ, στέλεχος της UNICEF, μέσω βίντεο από το νοσοκομείο Νάσερ. «Βλέπω μαζικές απώλειες παιδιών», τόνιζε νωρίτερα με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Στη γειτονική πόλη Ράφα κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από πελώριο κρατήρα. Έγινε «ασυνήθιστα σφοδρός βομβαρδισμός. Δεν ξέρουμε γιατί. Δεν ξέρουμε για ποιο σκοπό», έλεγε ένας, ο Μοχάμεντ Φατζάν.

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης εφέδρων, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι ο Τσαχάλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με «τόση δύναμη» και θα φέρει «τόσα αποτελέσματα» όσα και στο βόρειο τμήμα του θύλακα, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Υεμένη και Ιράκ

Χωρίς να αμφισβητούν «το δικαίωμα» του συμμάχου τους να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» έναντι της Χαμάς, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ισραήλ εναντίον της περαιτέρω αύξησης των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι», δήλωσε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, υπογραμμίζοντας την «καταστροφή» στη Λωρίδα της Γάζας και καλώντας το Ισραήλ να «κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αθώους».

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει συνέπειες για τις ΗΠΑ που καταγράφουν θεαματική αύξηση των επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών τους στη Μέση Ανατολή, εξαιρουμένης της περιόδου που εφαρμόστηκε ανακωχή, από την 24η Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε χθες τρία drone και προσέφερε συνδρομή σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έγιναν στόχος επιθέσεων από την Υεμένη, γνωστοποίησε η Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας την «άμεση απειλή» για «την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Νωρίτερα, οι Χούθι ανέφεραν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι διεξήγαγαν «επιχείρηση» εναντίον δυο «ισραηλινών πλοίων στο στενό του Μπαμπ ελ Μάντεμπ», στρατηγική οδό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν, πλήττοντας το πρώτο «με πύραυλο» και το δεύτερο «με drone», σε αντίποινα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες εξάλλου οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα «σε άμυνα» για την αποτροπή «άμεσης απειλής» στο βόρειο Ιράκ. Πέντε μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν –η Ισλαμική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει σθεναρά τη Χαμάς– σκοτώθηκαν στο βομβαρδισμό, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαρίν Λεπέν επιστρέφει στη μάχη για την προεδρία της Γαλλίας παρά την καταδίκη της με βραχιολάκι

7/07/2026 - 10:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες κατά του αρχιεπισκόπου του Ραμπάτ: Πέντε γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση

7/07/2026 - 9:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/HANDOUT HANDOUT RESTRICTIONS: ISRAEL OUT - NO ACCESS ISRAEL MEDIA/PERSIAN LANGUAGE TV STATIONS OUTSIDE IRAN/STRICTLY NO ACCESS BBC PERSIAN/VOA PERSIAN/MANOTO TV/IRAN INTERNATIONAL TVHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι τελετές στην Κομ για τον Αλί Χαμενεΐ – Η σορός μεταφέρεται στο Ιράκ πριν από την ταφή στη Μασχάντ

7/07/2026 - 7:28μμ
(Φωτ.: EPA/EMRAH GUREL/ POOL POOL PHOTO/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Ερντογάν ανοίγουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – Στο τραπέζι τα F-35, η ευρωπαϊκή άμυνα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις

7/07/2026 - 4:41μμ
Η Μαρίν Λεπέν κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρίν Λεπέν: Φυλάκιση τριών ετών και 15μηνη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι

7/07/2026 - 3:44μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Εκρήξεις στη Δαμασκό, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Εμανουέλ Μακρόν

7/07/2026 - 11:24πμ
Παλαιστινιακή σημαία υψώνεται ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων στη συνοικία Σεΐχ Ραντβάν της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς διαλύει την κυβέρνησή της, το Ισραήλ μιλά για «τέχνασμα»

6/07/2026 - 11:04μμ
Ο Μαρκ Ρούτε κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Το μήνυμα Ρούτε για το ρόλο της Τουρκίας και του Ερντογάν – «Κρίσιμοι για το μέλλον της Συμμαχίας»

6/07/2026 - 9:04μμ
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα για τη Σύνοδο Κορυφής (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-ΝΑΤΟ: Αύριο στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ – Το Ουκρανικό θα θέσει στη Σύνοδο ο Αμερικανός πρόεδρος

6/07/2026 - 7:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Λέκκας από Βενεζουέλα για τους σεισμούς: Άθικτο το επίκεντρο – Πρωτοφανή τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν

6/07/2026 - 5:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Υψηλή γλυκόζη στο αίμα και εγκέφαλος: Νέα έρευνα φωτίζει τον ρόλο της στην επιτάχυνση της γήρανσης

3 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής/Facebook)

Με ποντιακούς χορούς και ζωντανή μουσική ο Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος χάρισε μια ξεχωριστή βραδιά στη Νέα Ηράκλεια

4 ώρες πριν
Από αριστερά η υπεύθυνη παραγωγής Στελλίνα Ανεμά με τον γιο της Αλέξανδρο Ρούφα, η Γιώτα Τσουνάκα, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Ρούφας, ο πρωταγωνιστής της Δημήτρης Παπακυριάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Ηλίας Κλάππας, η Λένα Νίτσου-Ψαθά, η Γιώτα Μπουρλετίδου
(φωτ.: προσωπικό αρχείο Λένας Νίτσου-Ψαθά)

Το «Ξύπνα Βασίλη» αναβίωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τη θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Μαρίν Λεπέν επιστρέφει στη μάχη για την προεδρία της Γαλλίας παρά την καταδίκη της με βραχιολάκι

5 ώρες πριν
Η δρ Κάθι Έλντερ, η οποία επέλεξε να μάθει ελληνικά μετά τη συνταξιοδότησή της, φωτογραφήθηκε στα στούντιο του SBS στη Μελβούρνη (φωτ.: SBS Greek / Panos Apostolou)

Η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να εμπνέει – Το μήνυμα κορυφαίας διεθνούς γλωσσολόγου που αφορά ολόκληρο τον ελληνισμό της διασποράς

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Καταγγελίες κατά του αρχιεπισκόπου του Ραμπάτ: Πέντε γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign