pontosnews.gr
Σάββατο, 23/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Covid-19: Ο Μπόρις Τζόνσον ρωτούσε επιστήμονες αν θα μπορούσε να… σκοτώσει τον κορονοϊό με πιστολάκι μαλλιών, όταν η χώρα του μετρούσε 200.000 νεκρούς

Θα θέλαμε να βλέπαμε το ύφος των επιστημόνων όταν άκουγαν την ερώτηση...

1/11/2023 - 11:05μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Andy Rain)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Andy Rain)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κι όμως, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον είχε ρωτήσει δύο εξέχοντες επιστήμονες –συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης– αν θα μπορούσε ένα… πιστολάκι για τα μαλλιά να «σκοτώνει» τον κορονοϊό SARS-CoV-2, υποστηρίζει ο πρώην ειδικός σύμβουλός του.

Στη γραπτή κατάθεσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δημόσιας έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Ντόμινικ Κάμινγκς υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2020 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας μοιράστηκε με άλλους «ένα βίντεο ενός τύπου που χρησιμοποιούσε ένα ειδικό πιστολάκι στη μύτη του για να σκοτώνει την Covid-19, και ρώτησε τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο Κρις Γουίτι τι άποψη είχαν γι’ αυτό».

Το εν λόγω βίντεο (δυστυχώς) δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο, γιατί το κατέβασε η πλατφόρμα YouTube.

Ο Κάμινγκς περιέγραψε τον Μπόρις Τζόνσον ως «εξαιρετικά απρόσεκτο» εκείνη την περίοδο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εξαιτίας του διαζυγίου του που όδευε προς την οριστικοποίηση. «Η νυν σύντροφός του ήθελε να οριστικοποιήσει την ανακοίνωση του αρραβώνα τους» και ο ίδιος «έλεγε ότι ήθελε να δουλέψει το βιβλίο του για τον Σαίξπηρ», το οποίο ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Η δημοσιοποίηση αυτής της κατάθεσης έρχεται μία μέρα μετά την εξαιρετικά δυσάρεστη για τον Τζόνσον μαρτυρία άλλων συμβούλων του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία.

Όπως υποστήριξαν, «τα γεγονότα τον είχαν ξεπεράσει» και δεν ενδιαφερόταν σχεδόν καθόλου για τα θύματα, μολονότι η χώρα είχε πληγεί πολύ σοβαρά, μετρώντας 230.000 νεκρούς.

Σήμερα, μια ανώτερη δημόσια λειτουργός, η Χέλεν ΜακΝαμάρα, η οποία λέει ότι έγινε στόχος «βίαιων και μισογυνικών» μηνυμάτων εκ μέρους του Ντόμινικ Κάμινγκς, κατήγγειλε το «τοξικό» κλίμα που είχε δημιουργήσει στην Downing Street ο τότε σύμβουλος του Τζόνσον. Ο ίδιος ο Κάμινγκς βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επειδή έκανε ταξίδια εν μέσω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όμως ο Τζόνσον τον στήριξε και τον κράτησε στη θέση του παρά τις καταγγελίες.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 2022 λόγω των αλλεπάλληλων σκανδάλων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, πολλά εκ των οποίων σχετίζονταν με την παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών για την πανδημία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Σάφερν της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/ KENA BETANCUR)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικός συναγερμός στις ΗΠΑ: Σχέδια για άμεσους βομβαρδισμούς στο Ιράν – Κατηγορίες από την Τεχεράνη για σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις

23/05/2026 - 8:57πμ
Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Μάχη για το CHP, βουτιά της λίρας και πανικός στις αγορές

22/05/2026 - 3:26μμ
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: fosfanariou.gr)

Κωνσταντινούπολη: Η Μεγάλη του Γένους Σχολή χτίζει γέφυρες επικοινωνίας με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού

4 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/xorosimo.argos)

Μ’ ένα εντυπωσιακό διπάτ’ το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο» τίμησε τη 19η Μαΐου

41 λεπτά πριν
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας)

Νέα Σάντα Κιλκίς: Μήνυμα ενότητας με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 19ης Μαΐου

2 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καταλειφός στην τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2022-23. Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Δημήτρης Καταλειφός: Ο σπουδαίος ηθοποιός και η πορεία του στο χρόνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / EPT 2 Σπορ)

Diamond League Σιαμέν: Νίκη Τεντόγλου με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign