pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γάζα: Νύχτα τρόμου με τη μεγαλύτερη ισραηλινή επίθεση – Αποκλεισμένη και από επικοινωνίες

Ο ΟΗΕ, που ζητά να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, τόνισε πως φοβάται «χιονοστιβάδα ανθρώπινων δεινών άνευ προηγουμένου»

28/10/2023 - 9:15πμ
Παλαιστίνιοι στα συντρίμμια κτηρίων στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Παλαιστίνιοι στα συντρίμμια κτηρίων στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις πιο σφοδρές ολονύχτιες επιθέσεις στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων έζησε η Λωρίδα της Γάζας, η οποία δέχθηκε σφυροκόπημα από τον αέρα και από την ξηρά· ο αποκλεισμένος παλαιστινιακός θύλακας έχασε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Οι μάχες ακολούθησαν την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πως εντατικοποίησε «με πολύ σημαντικό τρόπο» τα πλήγματα και πως θα «επεκταθούν» οι χερσαίες επιχειρήσεις του.

Για «βίαιες συγκρούσεις» με τον ισραηλινό στρατό που διείσδυσε σε δύο τομείς στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο η Χαμάς. Σε αντίποινα, έπληξε με ρουκέτες πόλεις του Ισραήλ. «Αντιμετωπίζουμε ισραηλινές χερσαίες εισβολές στην Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και στην Αλ Μπουρέιτζ (κεντρικά). Βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές μάχες», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς.

Ο ΟΗΕ, που ζητά να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, τόνισε πως φοβάται «χιονοστιβάδα ανθρώπινων δεινών άνευ προηγουμένου» στα 362 χιλιόμετρα της παλαιστινιακής περιοχής με τους 2,4 εκατ. κατοίκους που στερούνται τα πάντα.

Εκρήξεις και φωτιές στη Γάζα από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα (φωτ.: twitter.com / Timesofgaza)

Χιονοστιβάδα

«Αν δεν υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή, ο πληθυσμός της Γάζας θα υποστεί άνευ προηγουμένου χιονοστιβάδα ανθρωπίνων δεινών», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα» λόγω της πολιορκίας που επιβάλλει το Ισραήλ από την 9η Οκτωβρίου, προεξόφλησε από την Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

«Βασικές υπηρεσίες καταρρέουν, τα αποθέματα φαρμάκων, τροφίμων και νερού εξαντλούνται, οι υπόνομοι ξεχειλίζουν στους δρόμους», περιέγραψε.

«Η οσμή του θανάτου είναι παντού, σε κάθε συνοικία, σε κάθε δρόμο και σε κάθε σπίτι», δήλωσε ο Ράεντ αλ Αστάλ, γιατρός στη Γάζα.

Πιθανόν στο πρελούδιο της χερσαίας επιχείρησης την οποία έχει αναγγείλει επανειλημμένα, ο ισραηλινός στρατός έκανε δυο εισβολές σε 48 ώρες. Μονάδες του με αεροπορική υποστήριξη έβαλαν στο στόχαστρο θέσεις της Χαμάς, την οποία κατηγόρησε πως διεξάγει πόλεμο «από νοσοκομεία» και ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν «ανθρώπινη ασπίδα». Η Χαμάς διαψεύδει τις κατηγορίες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε χθες πως 7.326 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 3.000 και πλέον παιδιών, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας αφότου άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Κατά τον ισραηλινό στρατό, η Χαμάς κρατά 229 ομήρους – η παλαιστινιακή οργάνωση άφησε ελεύθερες τέσσερις γυναίκες, ενώ την Πέμπτη ανέφερε πως «σχεδόν 50» όμηροι σκοτώθηκαν στους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς.

Ψίχουλα

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ διαμηνύει πως θα «αφανίσει» τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ωστόσο η προοπτική χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, εντείνει τις ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο και οι εκκλήσεις να προστατευθούν οι άμαχοι έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η χερσαία επιχείρηση θα έχει αποτέλεσμα «ανθρωπιστική καταστροφή κολοσσιαίων διαστάσεων για χρόνια», τόνισε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν «παύσεις» στη σύρραξη και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. Οι ΗΠΑ, βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, ανέφεραν πως θα τάσσονταν υπέρ «ανθρωπιστικών παύσεων». Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση ζήτησε χθες βράδυ «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία». Το Ισραήλ απορρίπτει όλες αυτές τις εκκλήσεις και χθες χαρακτήρισε «όνειδος» την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την οποία απεναντίας εξήρε η Χαμάς.

Από τις 21 Οκτωβρίου έχουν φθάσει μέσω Αιγύπτου μόλις 74 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που υπολογίζει πως χρειάζονται πάνω από 100 την ημέρα. «Μερικά φορτηγά δεν είναι παρά ψίχουλα που δεν θα κάνουν καμιά διαφορά για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια», όπως το έθεσε ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε πως «μείωσε κατά πολύ τις επιχειρήσεις της» εξαιτίας των βομβαρδισμών και της έλλειψης καυσίμων. Τα 12 από τα 35 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αναγκαστεί να κλείσουν.

Ανάφλεξη;

Από τις 15 Οκτωβρίου ο ισραηλινός στρατός δεν σταματά να απαιτεί οι άμαχοι να φύγουν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι βομβαρδισμοί είναι πιο εντατικοί, και να κινηθούν προς το νότο. Όμως τα πλήγματά του συνεχίζονται και στο νότο όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, κοντά στα πάντα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

Η διεθνής κοινότητα φοβάται εξάπλωση του πολέμου, περιφερειακή ανάφλεξη, την ώρα που το Ιράν, τα τελευταία χρόνια σθεναρός υποστηρικτής της Χαμάς, έχει απευθύνει επανειλημμένα προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες πως εξαπέλυσε την Πέμπτη επιθέσεις εναντίον αποθηκών πυρομαχικών των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, και «οργανώσεων συνδεόμενων» μαζί τους στην ανατολική Συρία.

Η ένταση έχει φθάσει στο κόκκινο στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967, όπου πάνω από 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου οι ανταλλαγές πυρών είναι καθημερινές ανάμεσα στον ισραηλινό και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χεζμπολάχ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

1/02/2026 - 4:29μμ
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ  σε εκδήλωση ενόψει της 47ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Τεχεράνη, 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ: EPA / Iran’s Supreme Leader Office – Handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο χείλος περιφερειακής κλιμάκωσης Ιράν και ΗΠΑ

1/02/2026 - 3:40μμ
Με την πλωτή παρέλαση στο Μεγάλο Κανάλι ξεκινούν κάθε φορά οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Βενετίας, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Carnevale di Venezia - Official Page)
ΚΟΣΜΟΣ

Καρναβάλι Βενετίας 2026: Ο Όλυμπος κατεβαίνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

1/02/2026 - 2:27μμ
Πελάτης βιβλιοπωλείου κρατά τα απομνημονεύματα της Βιρτζίνια Τζουφρέ, η οποία αυτοκτόνησε την άνοιξη του 2025, αφού είχε κατηγορήσει για χρόνια τον πρώην πρίγκιπα Άντριου και τον Τζέφρι Έπστιν ότι την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά (φωτ.: EPA/Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Έγγραφα Έπστιν: Τα μηνύματα που «καίνε» Μπιλ Γκέιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ίλον Μασκ – Η νέα επίμαχη φωτογραφία του πρώην πρίγκιπα Άντριου

31/01/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ουκρανία-ΗΠΑ: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

31/01/2026 - 10:06μμ
Μέλη ΜΚΟ μπροστά στα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία ακινητοποίησαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στην κουρδική πόλη Κομπάνι στη Συρία

31/01/2026 - 7:46μμ
Διαδηλωτές κρατούν πανό που αναγράφουν «Δικαιοσύνη για τα θύματα του Έπσταϊν» και «Δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα» έξω από το Καπιτώλιο, κατά την παρουσίαση των εγγράφων της υπόθεσης (φωτ.: EPA/Luke Johnson)
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιοποιήθηκαν 3 εκατ. έγγραφα για τον Τζέφρι Έπστιν – Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες κυρίως πορνογραφικού περιεχομένου

31/01/2026 - 11:23πμ
(Φωτ.: EPA / J.J. Guillen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας

31/01/2026 - 9:04πμ
Η Κάθριν Ο’ Χάρα σε φωτογραφία του 2024 (φωτ.: EPA/Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάθριν Ο’Χάρα: «Έφυγε» στα 71 η μαμά του Κέβιν, που τον άφησε «Μόνο στο σπίτι»

30/01/2026 - 11:58μμ
Από αριστερά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσίμε τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει να συνάψει συμφωνία – Η Τεχεράνη απαντά ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση

30/01/2026 - 11:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Αποκάλυψη Γκίλφοϊλ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έρθει στην Ελλάδα

7 λεπτά πριν

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: «Χέρι με χέρι» για 8η χρονιά – Η παράδοση στην υπηρεσία του συνανθρώπου

41 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Νευροκόπι και περιοχές της Ξάνθης και του Σουφλίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Από το κόκκινο στο πορτοκαλί – Περιορίζεται η κακοκαιρία

2 ώρες πριν
Εικόνα από την επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, και της μετονομασίας της πλατείας Δημαρχείου σε πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Υπ. Εθνικής Άμυνας / Χρήστος Πελεκούδας)

Ιωάννης Καποδίστριας: Ανδριάντας του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και μετονομασία της πλατείας Δημαρχείου

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Ισόπαλο με… VAR το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign