pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας χρόνος «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» – Τα λαμπρά εγκαίνια και η φιέστα πρωταθλήματος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από έναν χρόνο και βίωσε την αναγέννηση

30/09/2023 - 10:54πμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της ΑΕΚ (φωτ.: pontosnews.gr)

Οι σημαίες της Ελλάδας και της ΑΕΚ (φωτ.: pontosnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένας χρόνος πέρασε από την ιστορική στιγμή που η «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena» άνοιξε τις πύλες της και η ΑΕΚ επέστρεψε στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Για 19 χρόνια και 5 μήνες η Ένωση ήταν πρόσφυγας, βίωσε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της, αλλά σε όλα αυτά μπήκε ένα τέλος το βράδυ της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

Εκείνο το βράδυ η ΑΕΚ έκοψε την κορδέλα της νίκης και επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η βραδιά των εγκαινίων ήταν αξέχαστη, με την ομάδα να έχει ετοιμάσει μια αξέχαστη και γεμάτη αναμνήσεις και συγκινήσεις εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν 32.000 φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο και χιλιάδες κόσμου από την απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ3. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη.

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έκανε αυτό ακριβώς που είχε υποσχεθεί στους κιτρινόμαυρους οπαδούς πριν από περίπου 10 χρόνια: Ένα γήπεδο-κόσμημα το οποίο θα θαυμάζουν όλοι, και η ΑΕΚ θα μπορέσει να μεγαλουργήσει μέσα σε αυτό.

Το πρώτο ματς, η πρώτη νίκη και η αφιέρωση σε όσους δεν πρόλαβαν…

Αυτή ήταν η πρώτη από πολλές βραδιές συγκίνησης και χαράς στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Τρεις μέρες αργότερα ακολούθησε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας στην «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena», όπου υποδέχτηκε τον Ιωνικό. Η επιβλητική νίκη με 4-1 αφιερώθηκε σε όσους δεν πρόλαβαν να δουν το όνειρο του γηπέδου να γίνεται πραγματικότητα, με την Original να έχει ετοιμάσει ένα πανό για το κλαμπ παραδείσου, για τα παιδιά εκεί ψηλά.

Η φιέστα στο φινάλε της σεζόν

Η αύρα του γηπέδου, αλλά και η δημιουργία μιας ομάδας που θα νικά κάθε αντίπαλο, έφερε την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena», την έκαναν απόρθητο κάστρο, κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια.

Η πρώτη σεζόν της ΑΕΚ στο σπίτι της ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, δείχνοντας εμφατικά πόσα στέρησε από την ομάδα η προσφυγιά δύο δεκαετιών.

Ευρωπαϊκή «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena»

Το γήπεδο της ΑΕΚ ήδη φιλοξένησε τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δύο για τα προκριματικά του Champions League και πλέον αυτά των ομίλων του Europa League. Παράλληλα, η «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena» αποτελεί τη νέα έδρα της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να την βοηθήσει να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.

Όμως οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς ανεξάρτητα από την πορεία της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA έχει επιλέξει την «ΟΠΑΠ Arena» ως έδρα για τον τελικό του Conference League, τον Μάιο του 2024.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σταύρος Τσιώλης παραλαμβάνει το βραβείο του, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 20 Νοεμβρίου 2006 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σταύρος Τσιώλης: Ο ξεχωριστός δημιουργός και η ακόμα πιο ξεχωριστή πορεία του

6/10/2026 - 5:39μμ
Οι δύο εκδοχές της λιθογραφίας «Τα Βαλκάνια κατά του Τυράννου»: Aριστερά η αρχική του 1912 και δεξιά η ανατύπωση του 1913. Στη δεύτερη προστέθηκαν μούτζες στη βουλγαρική σημαία και στο πρόσωπο του Βούλγαρου στρατιώτη, καθώς και το σατιρικό κείμενο «Δέκα μούτζες», πάνω αριστερά (εικ.: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο / Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Βαλκανικοί Πόλεμοι: Από τη συμμαχία στις «δέκα μούτζες»

5/10/2026 - 5:23μμ
Το μνημείο για τη σφαγή των Φιλίππων, με τα ονόματα των θυμάτων (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

4 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Φιλίππων – Το προσφυγικό χωριό της Καβάλας που πνίγηκε στο αίμα

4/10/2026 - 9:16πμ
Ο Γιώργος Βακαλό στην εικαστική εκπομπή «Εικόνες», το 1979, με αφορμή έκθεσή του στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ώρα» για τα 40 χρόνια παρουσίας του καλλιτέχνη στην Ελλάδα (πηγή: ert.gr/ert-arxeio/giorgos-vakalo-2-oktovriou-1991/)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βακαλό: Ο Κωνσταντινουπολίτης που μας έμαθε το design

2/10/2026 - 6:40μμ
Ο Νίκος Καζής είναι ο Πάρης και η Αντιγόνη Βαλάκου η Ιουλιέτα στο ανέβασμα του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 1961, από το Εθνικό Θέατρο (πηγή: Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Καζής: Ο ξεχασμένος ζεν πρεμιέ

1/10/2026 - 4:18μμ
Κατηγορούμενοι στο εδώλιο της Δίκης της Νυρεμβέργης, το 1945–1946. Στην πρώτη σειρά, από αριστερά, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Ρούντολφ Ες, ο Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ και ο Βίλχελμ Κάιτελ (φωτ.: NARA / U.S. Army)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δίκη της Νυρεμβέργης: 80 χρόνια από την ετυμηγορία που άλλαξε το διεθνές δίκαιο

1/10/2026 - 1:59μμ
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ σε νεανική ηλικία, την 15η Φεβρουαρίου 1916 (φωτ.: Ernest Hemingway Photograph Collection, John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston. Public Domain/EH 7743P)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

29 Σεπτεμβρίου 1922: Ο Χέμινγουεϊ φτάνει στην Κωνσταντινούπολη – Από τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, «Στην προκυμαία της Σμύρνης»

29/09/2026 - 2:34μμ
(Εικ.: pikabu.ru)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ιωάννης Καποδίστριας: Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1831 στο Ναύπλιο

27/09/2026 - 1:26μμ
Ο Νικόλαος Πλαστήρας έφιππος, στη Μικρά Ασία, γύρω στο 1922 (πηγή: commons.wikimedia.
org/wiki/
File:PLASTIRAS-1922)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Τσακίστε το Συναγερμό»: Το μανιφέστο Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών στην αναπληρωματική εκλογή Έβρου του ’53

27/09/2026 - 11:06πμ
Δείπνο της εκστρατείας «Golden Rule» στο Willard Hotel της Ουάσινγκτον, 24 Οκτωβρίου 1924 (φωτ.: 	
Library of Congress / National Photo Company Collection)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, το 1924: Τα κύπελλα των ορφανών από τη Μικρασία σε δείπνο της Νέας Υόρκης

25/09/2026 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλεκτρική διασύνδεση (φωτ.: ΑΔΜΗΕ)

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Με ορίζοντα την 26η Οκτωβρίου η επανεκκίνηση των εργασιών

4 λεπτά πριν
Σκίτσο της Αν Κάρσον για λογαριασμό της Σουηδικής Ακαδημίας (πηγή: Χ / The  Nobel Prize / Niklas Elmehed)

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026 στην ελληνίστρια Αν Κάρσον – «Είναι τρελό. Είναι όλοι τρελοί»

27 λεπτά πριν
(Φωτ,: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης)

Η Παναγία Χοζοβιώτισσα στη Θεσσαλονίκη: Στον Άγιο Δημήτριο η υποδοχή της Ιερής Εικόνας

50 λεπτά πριν
Το προικοσύμφωνο βρίσκεται στον «Κώδικα της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας Καβάλλας» (πηγή: gak.kav.sch.gr)

Σπάνιο προικοσύμφωνο του 1901: Εργοδότης προίκισε την οικιακή του βοηθό με 6.974 γρόσια και 15 χρυσές λίρες

1 ώρα πριν
(Φωτ:. Rania Pantazidou/Facebook)

Πάταρα Αλεξανδρούπολης: Ο προσφυγικός οικισμός που ζει στη μνήμη των απογόνων του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΟΠΕΚΑ: Αύριο, Παρασκευή, η συμπληρωματική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού Α21 – Ποιοι θα λάβουν χρήματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV