pontosnews.gr
Κυριακή, 8/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Η αρμενική νεολαία διαμαρτυρήθηκε για το Αρτσάχ – «Νέες ευκαιρίες ομαλοποίησης» στην περιοχή βλέπει ο Ερντογάν

Με τη συμμετοχή της νεολαίας της ΠΟΕ και των Κυπρίων φοιτητών – Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Αλίεφ

25/09/2023 - 8:18μμ
Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα μέλη της Αρμενικής Νεολαίας.

Στο κάλεσμα, που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, ανταποκρίθηκαν επίσης τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) Θεσσαλονίκης «Φιλόθεος Ζαχαριάδης».

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιωρίκας Χατζηκυριακίδης (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) Θεσσαλονίκης Φιλόθεος Ζαχαριάδης (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Μέλη της ΠΟΕ και των Κύπριων φοιτητών στελέχωσαν την πορεία (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κατά της πολιτικής του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ, από όπου, μέχρι τις 17:00 της Δευτέρας, είχαν καταφύγει στην Αρμενία 6.650 άνθρωποι.

Εκπρόσωποι της Αρμενικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης κι ένας τετράποδος φίλος τους στη διάρκεια της διαμαρτυρίας (φωτ.: Άννα Μαρία Αλεξανιάν)

Νέα συνάντηση αξιωματούχων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, στο Ιβανιάν, εκπρόσωποι της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν εκ νέου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, ενώ όπως αναφέρει το πρακτορείο Armenpress, έχει προγραμματιστεί και μια τρίτη συνάντηση τις επόμενες ημέρες, στο Στεπανακέρτ.

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση Αρμενίων και Αζερων αξιωματούχων για την κατάσταση στο Αρτσάχ (φωτ.: armenpress.am)

Έκρηξη με τραυματίες

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Στεπανακέρτ, όπως μετέδωσε το αρμενικό τμήμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για την έκρηξη, που σημειώνεται καθώς χιλιάδες Αρμένιοι εγκαταλείπουν αυτή την ορεινή περιοχή μετά την ήττα των αυτονομιστών δυνάμεων του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν στη στρατιωτική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας.

Αρμένιοι από το Αρτσάχ μεταφέρονται με κάθε μέσο στην Αρμενία (φωτ.: armenpress.am)

Γιόρτασε τη «νίκη» των Αζέρων ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόμενος τον αζέρικο θύλακα του Ναχιτσεβάν, γιόρτασε τη «νίκη» του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια νίκη που, σύμφωνα με τον ίδιο, ανοίγει «νέες ευκαιρίες για ομαλοποίηση» στην περιοχή.

«Αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Τουρκία να βλέπει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν να ολοκληρώνονται με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα και με σεβασμό στα δικαιώματα των αμάχων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους μαζί με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάν Αλίεφ.

«Με αυτή τη νίκη ανοίγουν νέα παράθυρα ευκαιριών για γενική ομαλοποίηση στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Ερντογάν. «Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα σφίξει το χέρι ειρήνης που της απλώνεται», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στον θύλακα Ναχιτσεβάν, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αρμενία και το Ιράν και συνορεύει με την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Αλίεφ τόνισε ότι «οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανεξαρτήτως εθνότητας, είναι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν. Τα δικαιώματά τους θα είναι διασφαλισμένα από το κράτος του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να «εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν» ενόψει συνομιλιών υψηλού ρίσκου στο Ομάν

6/02/2026 - 10:00πμ
Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τη μεταγωγή του Μαροκινού κατηγορουμένου για διακίνηση μεταναστών στον ανακριτή (φωτ.: Κώστας Αναγνώστου/ EUROKINISSI)

Χίος: Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός κατηγορούμενος για το ναυάγιο – Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

11 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης στο Κιλκίς

Κιλκίς: Οι πρόσφυγες στη Μακεδονία – Από την τραγωδία του ξεριζωμού στην εποποιία της αποκατάστασης

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Διαμαντίδης, Βαμβακίδης, Μουμουλίδης: Τρεις Πόντιοι της τέχνης –κι ένα «Ροδάφ’νον»– σε μια σκηνή

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα: Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις

1 ώρα πριν
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ποντιακό γλέντι με ψυχή και παράδοση στη Μεταμόρφωση

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign