pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών – Φωτίζει το δρόμο της ενότητας που θα οδηγήσει στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο

16/06/2023 - 10:22μμ
Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, στο σημείο που ενώνονται η Νεάπολη και οι Συκιές, από τον δήμαρχο του δήμου Σίμο Δανιηλίδη (φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, στο σημείο που ενώνονται η Νεάπολη και οι Συκιές, από τον δήμαρχο του δήμου Σίμο Δανιηλίδη (φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί ένα τόσο δα μικρό σημείο στο χάρτη να αποκτήσει τόσο μεγάλη σημασία όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον; Ναι, εάν συγκεντρώνει την ενέργεια της φλόγας για ενότητα και δικαίωση των προγόνων μας, θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας! Αυτή τη δυναμική έχει αποκτήσει, από χθες, το βιοκλιματικό Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, έργου του επίτιμου καθηγητή της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Τσάρα.

Το μνημείο, ένα τοπόσημο μνήμης και επίγνωσης της ιστορίας σύμφωνα με τον δημιουργό του, αποτελεί έναν φάρο που φωτίζει το ιστορικό μονοπάτι της μνήμης αλλά και τη διαδρομή για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολή.

Το στοιχείο της ένωσης και κατ΄ επέκταση της ενότητας όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στην τελετή των αποκαλυπτηρίων που έγιναν χθες σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, θα πρέπει να χαρακτηρίζει συνολικά όλες τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τα σωματεία που εκπροσωπούν τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες.

Το Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Πάρκο Μνήμης Ρήγα Φεραίου (φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

«Μόνο ενωμένοι και με τη στήριξη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε στον αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να μην ξεχάσουμε, αφού οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον».

(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Ενότητα, διατήρηση της μνήμης και εντατικοποίηση των αγώνων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων Μικρασιατών και Θρακιωτών. Αυτό ήταν και το μήνυμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, του εκπροσώπου του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα πρωτοπρεσβύτερου Νικηφόρου Καλαϊτζίδη καθώς και της εκπροσώπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στεφανίας Τανιμανίδου.

Απόστολος Τζιτζικώστας και Βούλα Πατουλίδου έδωσαν το παρών στα αποκαλυπτήρια (φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Το συγκλονιστικό δρώμενο με τον πόντιο ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη να αφηγείται τη σφαγή των νηπίων της Σάντας από τους ίδιους τους γονείς προκειμένου να μην προδώσουν με το κλάμα τους τη θέση που κρύβονταν, ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές των αποκαλυπτηρίων. Δεν ακουγόταν τίποτε άλλο εκτός από το λυγμό της ερμηνείας του Αλέξη Παρχαρίδη που συνόδευε η λύρα του Δημήτρη Πιπερίδη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που άφησαν ένα δάκρυ να κυλήσει από τα μάτια τους όπως άλλωστε συνέβη και όταν ο Γιάννης Τσάμης ερμήνευσε «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι» υπό τους ήχους της πολίτικης λύρας της Αλεξάνδρας Χρυσικοπούλου. Ούτε η βροχή που άρχισε να πέφτει πιο έντονη σε απόλυτη αρμονία με το κλίμα της βραδιάς, δεν ανάγκασε τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή της εκδήλωσης που αφιερώθηκε στις αθώες ψυχές που χάθηκαν ανοιχτά της Πύλου.

Στη μνήμη τους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικρασίας.

Το μνημείο

Το επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν φυσικά το μνημείο που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Τσάρας, ο οποίος αφού έγιναν τα αποκαλυπτήρια από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, είπε ότι αυτό που γεννήθηκε στο μυαλό ως τίτλος είναι «Το μαύρο κύμα», και αφορά το μαύρο κύμα του 1922 που έφερε τους διωγμούς, την καταστροφή και την απόγνωση σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο επίτιμος καθηγητής της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Τσάρας που φιλοτέχνησε το μνημείο
(φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Το μνημείο έχει τη μορφή κεκλιμένης στήλης ύψους 6 μέτρων, προκειμένου να ξεχωρίζει μέσα στο αστικό τοπίο με τις ψηλές πολυκατοικίες.

Σύμφωνα με περιγραφή του δημιουργού του, στην κορυφή του υπάρχουν επτά φωτισμένα πουλιά για να μεταφέρουν παντού το μήνυμα της ζώσας μνήμης. Στη βάση της στήλης υπάρχουν δύο απεικονίσεις: Στη μία πλευρά απεικονίζεται το δράμα των Πόντιων και στην άλλη των Μικρασιατών τα οποία συνδέονται στενά μεταξύ τους και παρουσιάζονται σαν ένα.

«Τοπόσημο δέησης και μνημοσύνης»

Στη συνοπτική και περιεκτική κεντρική ομιλία του με θέμα «Μνήμη Ποντιακού και Μικρασιατικού ελληνισμού: δικαίωμα και εθνικό καθήκον» ο εκπαιδευτικός και τέως πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Λυσαρίδης παρέθεσε ιστορικά στοιχεία για τα γεγονότα του ξεριζωμού και αναφέρθηκε στην εθνική συλλογική μνήμη στην οποία όπως είπε καταχωρίζονται εθνικοί αγώνες, διεκδικήσεις και σημαντικές επέτειοι αλλά δίπλα στις επιτυχίες συγκαταλέγονται και οι ήττες και οι εθνικές τραγωδίες.

«Τo Μνημείο αυτό, από αύριο, θα αποτελεί ένα τοπόσημο δέησης και μνημοσύνης για τον μικρασιατικό και τον ποντιακό ελληνισμό, ένα τοπόσημο εθνικής αυτογνωσίας που θα παραμένει στο διηνεκές, ως ζώσα μνήμη και φωτοδότης φάρος της ιστορίας μας», είπε μεταξύ άλλων.

Πλήθος κόσμου με συγκίνησε παρακολούθησε τα αποκαλυπτήρια (φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο και τον δήμο για το εμβληματικό έργο

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης χαιρέτισε με συγκίνηση την πρωτοβουλία. «Τέτοια μνημεία», είπε, «δεν τα αναγνωρίζεις με κανόνες αισθητικής, γλυπτικής ή αρχιτεκτονικής δόμησης, ούτε τα μετράς με το μέγεθος ή το ύψος. Με της καρδιάς το αίμα και της ψυχής τη δύναμη τα χτίζεις και θωρείς και τα μετράς και αποτελούν μερική εξόφληση χρέους σε αυτούς που έδωσαν την ψυχή και τη ζωή τους για να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διασώσουν όσο γίνεται αλώβητο τον πολιτισμό μας… Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι ιστορικό χρέος για τον καθέναν μας».

(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλινοστούντων (ΠΟΣΕΠ) Ιωάννης Κοβιτίδης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, χαρακτήρισε τους Παλιννοστούντες «απομεινάρια των προσφύγων» που έπεσαν θύματα και νέας Γενοκτονίας, μετά τον Κεμάλ και από τον Στάλιν. Δήλωσε ότι η Ομοσπονδία είναι πάντα κοντά στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών «γιατί στάθηκε στο πλευρό μας στο νέο μας δύσκολο ξεκίνημα» και υπενθύμισε ότι η ΠΟΣΕΠ έχει καταθέσει αίτημα να καθιερωθεί ως εθνική αργία η 19η Μαΐου προκειμένου στο σύνολό τους οι Έλληνες να θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Παύλος Καρυπίδης εκ μέρους της προέδρου της Ομοσπονδίας Χριστίνας Τσαρτσίδου-Σαχινίδου επισήμανε ότι ο Ποντιακός ελληνισμός «έχει σηκώσει ιδιαίτερο βάρος της μνήμης της ιστορίας των προσφύγων και της ανάδειξής της» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης πήρε τη σκυτάλη του αγώνα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες και τραβάει μπροστά όπως οφείλουν να κάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πολιτεία».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Αντώνης Οραήλογλου, αφού επανέλαβε ότι οι λαοί που ξεχνούν το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον, σημείωσε ότι όλα τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες παλεύουν για τη διατήρηση της μνήμης αλλά και για να λάμψει η ιστορική αλήθεια, και συνεχάρη τον δήμαρχο για το εμβληματικό έργο όπως χαρακτήρισε το Μνημείο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Οι Έλληνες είμαστε αναρίθμητοι και δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι. Στέλνουμε ένα μήνυμα στον Ακάρ: Όχι δεν ξεχνάμε…Ένα πολύ μεγάλο εύγε στο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεαπόλεως-Συκεών. Το μνημείο αυτό είναι ένας κρίκος στη σπουδαία αλυσίδα της παράδοσης και της μνήμης που μας δένουν άρρηκτα με τις ιστορικές μας ρίζες…»

(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης υποστήριξε ότι η μνήμη από μόνη της είναι μία πράξη αντίστασης. «Μας πήραν την πατρίδα, αλλά τη μνήμη μπορούν να μας την πάρουν; Όχι, η μνήμη διατηρείται όχι για λόγους εκδίκησης αλλά για να σπάσουμε το απόστημα της λήθης γιατί η λήθη θα ήταν μεγαλύτερο έγκλημα», επισήμανε.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παρχαρίδης επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και είπε ότι την ευαισθησία του ως προς το θέμα της Γενοκτονίας την έχει αποδείξει με την 20ετή συνεχή παρουσία του στην πλατεία Αγία Σοφίας και στην πορεία προς το τουρκικό προξενείο. «Όμως σήμερα», τόνισε ο Γιώργος Παρχαρίδης, «επισφραγίζεται όλη αυτή η ευαισθησία σας δήμαρχε με τη δημιουργία και την απόδοση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αυτού του σημαντικού μνημείου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ναός του Αγίου Σάββα στην Τραπεζούντα, το 1891 (πηγή: exploretrabzon.com)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Χριστόν και Αε-Σάββας»: Όταν η γυναίκα πήρε για λίγο το πάνω χέρι…

5/12/2025 - 3:38μμ
Μια προσεγμένη τριλογία για τη μικρασιατική φορεσιά και τα κοσμήματα (φωτ.: Facebook / Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μια τριλογία μνήμης: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Το Κιόστε» παρουσιάζει τα ημερολόγια του 2026

5/12/2025 - 2:47μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας χτίζει γέφυρα αγάπης και αλληλεγγύης

5/12/2025 - 11:47πμ
Τα Κοτύωρα το 1920  (φωτ.: eskiturkiye.net)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Θεοχάρη Αλωνίδη: «Κανένας δε θα γυρίσει ζωντανός. Εγώ τον είδα τον κομήτη. Και θα χυθεί πολύ χριστιανικό αίμα»

4/12/2025 - 8:33μμ
Το καλαθόπον, που περιμένει τις προσφορές για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη (φωτ.: Facebook / Despina Kotakidou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Το Καλαθόπον» μεγαλώνει: Μια δράση αλληλεγγύης των ποντιακών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4/12/2025 - 4:48μμ
«Δειλινό σε χειμερινό τοπίο», λάδι σε μουσαμά. Έργο του Τραπεζούντιου Βελισσάριου Βελισσαρίδη. Το δώρισε ο Θεμιστολής Βελισσαρίδης στην Επιτροπή Ποντιακών Μελετών (φωτ.: ΕΠΜ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τα Νικολοβάρβαρα του Πόντου: «Άε-Βαρβάρα φύσα, άε-Σάββα βρέξαν, άε-Νικόλα σόντσον»

4/12/2025 - 12:47μμ
Χαρακτικό του 1857, που απεικονίζει την Αγία Σοφία Τραπεζούντας (πηγή: it.pinterest.com/pin/723038915209436276/)
ΠΟΝΤΟΣ

Δύο διαθήκες Ποντίων από άλλον αιώνα όπου Πατρίδα και θρησκεία ήταν υπεράνω όλων

3/12/2025 - 8:51μμ
(Φωτ.: facebook Σύλλογος Ποντίων  Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: Οι Μωμόγεροι ανοίγουν τις εκδηλώσεις του 2026

3/12/2025 - 1:51μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά τον 86ο ετήσιο χορό των «Ακριτών» Φιλαδέλφειας (φωτ.:  Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Πόντος της διασποράς: Μουσική, χορός και ταυτότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

2/12/2025 - 4:16μμ
Τμήμα της αφίσας της κοινωνικής δράσης
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πόντιοι φοιτητές και σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη συλλέγουν τρόφιμα για καλό σκοπό

2/12/2025 - 3:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

6 λεπτά πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

40 λεπτά πριν
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Griesheim Και Περιχωρων)

Ο «Ελλήσποντος» του Griesheim θα γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα για τον Πανιώνιο στην Τουρκία

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign