pontosnews.gr
Παρασκευή, 15/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ορκωμοσία της νέας Βουλής: Το παρασκήνιο πίσω από τις κάμερες – Ποιοι δεν είχαν πού να καθίσουν

Φωτογραφίες σέλφι, νέα πρόσωπα, νέες θέσεις και έντονα χρώματα για τις εκλεγμένες κυρίες

28/05/2023 - 9:57μμ
Την ορκωμοσία της νέας Βουλής τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Την ορκωμοσία της νέας Βουλής τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μοναδικό παρατράγουδο τη μη εξασφάλιση επαρκούς αριθμού εδράνων για το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κύλησε η ορκωμοσία της νέας Βουλής το απόγευμα της Κυριακής.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς (πρώτος από δεξιά) με τους υπουργούς του (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ειδικότερα, δημιουργήθηκε αμηχανία καθώς δεν είχαν κρατηθεί παραπάνω έδρανα για το σύνολο των βουλευτών του κόμματος που έφθασε στους 41 –από 22 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές– με αποτέλεσμα περίπου 18 άτομα, ανάμεσα τους και ο Γιώργος Παπανδρέου, να μένουν όρθιοι μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα και να αναγκαστούν να αλλάξουν θέσεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν αυτού, οι νεοεκλεγέντες βουλευτές άρχισαν να προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής από πολύ νωρίς, ενώ ορισμένοι έκαναν την εμφάνιση τους συνοδευόμενοι από τη σύζυγο και τα παιδιά τους.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε ήταν οι ασφυκτικά γεμάτοι διάδρομοι της Βουλής, το καφενείο και το εντευκτήριο με τα παιδικά προσωπάκια να κλέβουν την παράσταση.

Σε όλους τους χώρους μέσα κι έξω από τη Βουλή, γινόταν το αδιαχώρητο μέχρι την ώρα που οι βουλευτές εισήλθαν στην Ολομέλεια για την ορκωμοσία.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τον κάθε βουλευτή περίμενε στο έδρανο του μία τσάντα η οποία περιείχε, πέρα από την βουλευτική του ταυτότητα, ενημερωτικό υλικό, δύο βιβλιαράκια για το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και τα βιβλία «Βουλή των Ελλήνων, οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν 200 ετών», «Η πολιτική συμπεριφορά των προσφύγων 1923-1967, «Φοιτητική Ένωση Κρητών και Εθνοτοπικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι την περίοδο της δικτατορίας», «Το Σύνταγμα του 1864:150 χρόνια μετά» και «Η καρδιοβόρος αγωνία της κάλπης».

Στα υπουργικά έδρανα είχε καθίσει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, μαζί με τους υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ στα έδρανα των αξιωματούχων παρίστατο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, δίπλα της η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Πώς κάθισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίπλα του τον Γιάννη Μπούγα και τον Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τον Μιχάλη Κατρίνη και την Ευαγγελία Λιακούλη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον Θανάση Παφίλη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τον Βασίλη Βιλιάρδο και τον Παύλο Σαράκη.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Στα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ δίπλα-δίπλα επέλεξαν να καθίσουν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Μάκης Βορίδης με την Νίκη Κεραμέως και ο Θάνος Πλεύρης με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πολλοί βουλευτές, παλιοί και νέοι, βρήκαν την ευκαιρία, πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία, να βγάλουν σέλφι μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ τα συγχαρητήρια, τα φιλιά και τα πειράγματα μεταξύ τους, έδιναν και έπαιρναν.

(Φωτ.: EUROKINISSI. / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πριν πάρει τη θέση του στα πρώτα κοινοβουλευτικά έδρανα, πέρασε από τα έδρανα πολλών βουλευτών της ΝΔ και τους συνεχάρη προσωπικά.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη κατευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη, ενώ είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Μιχάλη Κατρίνη, τον οποίο και ασπάστηκε.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Από ενδυματολογικής άποψης οι κυρίες επέλεξαν σχεδόν όλα τα χρώματα. Από άσπρο, ροζ, κίτρινο μέχρι πορτοκαλί, μελί, καναρινί και κεραμιδί, ενώ στους άντρες κυριάρχησε το μπλε και το μαύρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, «δεν προβλέπεται η καταβολή βουλευτικής αποζημίωσης αυτής της… φευγαλέας Βουλής».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και πλαφόν στις επιβαρύνσεις των δανειοληπτών

13/05/2026 - 11:49πμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

11/05/2026 - 4:56μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για το ουκρανικό drone στο Ιόνιο: Θα υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης

11/05/2026 - 1:06μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» πολιτικών και αιρετών για το 2025 – Τι περιλαμβάνουν οι δηλώσεις

11/05/2026 - 12:45μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, σε καρέ από ερασιτεχνικό βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπλισμένο ουκρανικό drone στη Λευκάδα και σιγή από την κυβέρνηση

11/05/2026 - 11:57πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου, στη Λάρισα (φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Μην ξεπουλάτε τις ιδιοκτησίες σας στη Βόρειο Ήπειρο – Η φωνή σας πρέπει να ακούγεται

10/05/2026 - 9:26μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σάββατο 9 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜOTIONTEAM /  Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν θα γυρίσουμε στο 2015» – Μήνυμα για χρέος, άμυνα και Έβρο

9/05/2026 - 5:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια τα κέρδη των τραπεζών

9/05/2026 - 12:25μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αντιγόνη Μπάξτον πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη της Αυστρίας (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 10 χώρες που «σφράγισαν» το εισιτήριο στον Β’ Ημιτελικό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καλαμαριά: Ο Δήμος και τα ποντιακά σωματεία της πόλης τιμούν την 107η επέτειο της Γενοκτονίας στην εκδήλωση «10 λύρες για 353.000 ψυχές»

5 ώρες πριν
Η παραλία Μαράθι στα Χανιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κρήτη: Με 154 Γαλάζιες Σημαίες, το νησί διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές το 2026

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΑΑΔΕ: Σε μηδενικό χρόνο εκκαθαριστικά και πρόστιμα

6 ώρες πριν
Το Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη (EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

ΚΑΤ: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε στο κενό με τη φίλη της

6 ώρες πριν
Μέλη της ελληνικής κοινότητας στον αύλειο χώρο του ελληνικού προξενείου στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: facebook.com/
UNIUNEA.ELENA.DIN.ROMANIA)

Ο Ελληνισμός στη Ρουμανία, κοιτίδα της ελληνικής αριστοκρατίας και της Επανάστασης του 1821

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign