pontosnews.gr
Σάββατο, 25/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Γκουσγκούνης: Αλήθειες και μύθοι για τον ξεχωριστό Λαρισαίο

Ένας χρόνος χωρίς τον άνθρωπο που υπέδειξε ακόμα και το πού θα γίνει η κηδεία του. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

6/05/2023 - 5:00μμ
Ο Κώστας Γκουσγκούνης (πηγή: Facebook)

Ο Κώστας Γκουσγκούνης (πηγή: Facebook)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δίπλα στο όνομα του Κώστα Γκουσγκούνη δεσπόζουν τίτλοι όπως «Βασιλιάς του σεξ» ή «Μεγάλος Έλληνας πορνοστάρ». Μάλιστα του χρεώνουν ατάκες που δεν είπε, αλλά και ταινίες στις οποίες δεν έπαιξε. Όσο για τον χαρακτηρισμό πορνοστάρ, με μία και… μισή ταινία του είδους, δύσκολα κάποιος θεωρείται πρωταγωνιστής.

Πάμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, έναν ακριβώς χρόνο μετά το θάνατό του.

Τα όρια της… τέχνης

Είναι άλλο η ερωτική ταινία και άλλο το πορνό, και δη το σκληρό. Στην πρώτη μπορεί να βλέπουμε πράξη –ενίοτε και να γίνεται–, αλλά ο φακός δεν δείχνει την πράξη, ούτε γεννητικά όργανα. Σε αντίθεση βέβαια με το πορνό.

Με βάση αυτόν τον κανόνα, ο Κώστας Γκουσγκούνης γύρισε 1½ ταινία για ενηλίκους.

Η μία προβλήθηκε μόνο στα σινεμά που έπαιζαν πορνό και είχε τον τίτλο Ηδονοβλεψίας (1984) – ήταν μάλιστα η τελευταία ταινία στην οποία είχε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι άλλες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει παλαιότερα ήταν ερωτικού περιεχομένου, όχι πορνό. Μετά από τον Ηδονοβλεψία εμφανίστηκε μεν σε κάποια φιλμ –όπως το… κουλτουρέ Ράδιο Μόσχα του Νίκου Τριανταφυλλίδη–, όμως ήταν άλλου είδους.

Όσο για τη μισή ταινία; Ήταν ένα DVD της Sirina λίγο μετά το «θρίαμβο» της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Λεγόταν Next porn model, μια παράφραση του τίτλου του γνωστού ριάλιτι. Εκεί ο Γκουσγκούνης υποδυόταν ένα μέλος της κριτικής επιτροπής. Οι ερωτήσεις και οι ατάκες του ήταν μεν hard, αλλά ο άνθρωπος δεν είχε άλλου είδους δράση.

Οι επιδόσεις επί σκηνής

Έτερος μύθος που ακολουθούσε –και ακολουθεί– τον Κώστα Γκουσγκούνη είναι ότι είχε ανέβει στη σκηνή ερωτικού σινεμά της δεκαετίας του ’80 και είχε συμμετάσχει σε προσχηματική παράσταση με ζωντανές ερωτικές σκηνές. Σε ένα βιβλίο μάλιστα έχει γραφτεί ότι το «σενάριο» ήθελε κάποιους ναυτικούς να ναυαγούν σε ένα νησί όπου μένουν μόνο γυναίκες. Και η συνέχεια γίνεται κατανοητή…

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Στο ίδιο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται ότι κάποια στιγμή ο Γκουσγκούνης αποχώρησε από την «παράσταση» και ο παραγωγός για να μην χάσει κόσμο έδωσε το ρόλο του σε άλλον, με τον ίδιο σωματότυπο και καράφλα, όπως ο Λαρισαίος πρωταγωνιστής. Όταν έγινε αντιληπτός ο ντουμπλέρ το κοινό δεν ξαναπάτησε και το σόου έληξε.

Έτερη γραπτή μαρτυρία αναφέρει ότι στο στόρι ήταν για ένα ζευγάρι που ερωτοτροπούσε· και έβγαινε ο Γκουσγκούνης και τους πέταγε κάτι κότες. Ζωντανές. Έλεγε και τις ατάκες από τις ταινίες του, και that’s all.

Από τη Λάρισα, στην κάμερα

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου του 1931. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του, Μίμη Γκουσγκούνη. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άνοιξε φωτογραφείο στη Λεωφόρο Μεσογείων, στον Χολαργό.

Εκτός όμως από τη φωτογραφική, γοητεία του ασκούσε και η κινηματογραφική κάμερα. Και άρχισε να κάνει περάσματα από ελληνικές ταινίες, αλλά και από μια αμερικανική που γυρίστηκε στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μίτσαμ. Στο μεταξύ τελείωνε και τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο νεαρός τότε συμπατριώτης του Χρυσόστομος Λιάμπος (ή Κρις Λιάμπος, όπως υπέγραφε πολλές ταινίες του). Και τον έχρισε πρωταγωνιστή σε ταινίες κυρίως αστυνομικές, ή περιπέτειες που είχαν και κάποιες τολμηρές για την εποχή σκηνές.

Οι ταινίες αυτές προβλήθηκαν σε κανονικές αίθουσες, όπου γινόταν χαμός. Το κοινό άναβε λαμπάδες, φώναζε συνθήματα και όταν υπήρχε ερωτική σκηνή –όχι hard– αναφωνούσε: «Άξιος, άξιος».

Οι επώνυμοι φίλοι του

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν και ο Βασίλης Γεωργιάδης. Είχε εμφανιστεί στην τελευταία του ταινία Συνομωσία στη Μεσόγειο, αλλά και στην τηλεοπτική δουλειά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, στο ρόλο του σεΐζη Αλή Μουχτάρ (ο ιπποκόμος, δήμιος και δεξί χέρι του Αγά).

https://www.youtube.com/watch?v=QDuyzYqy2bg

Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης ο Κώστας Γκουσγκούνης υπήρξε γνωστός υποστηρικτής και οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα είχε συνδεθεί φιλικά μαζί του, δηλώνοντας: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή». Από την πλευρά του ο Παπανδρέου τού είχε προτείνει να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο ηθοποιός είχε αρνηθεί.

Και βέβαια αξέχαστη παραμένει η κοινή φωτογράφιση που είχε κάνει για το οπισθόφυλλο του πρώτου άλμπουμ των «Μουσικών ταξιαρχιών»: Κώστας Γκουσγκούνης και Τζίμης Πανούσης μαζί. Συλλεκτικό και αξεπέραστο.

(Φωτ.: Facebook)

Η γυναίκα της ζωής του

Από τη ζωή του φυσικά δεν έλειψαν οι γυναίκες και οι σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά είχε δηλώσει ότι ερωτεύτηκε μια φορά στη ζωή του και ότι αυτή τη γυναίκα την παντρεύτηκε δύο φορές, τη δεύτερη μετά το διαζύγιο τους.

Συνολικά ήταν μαζί 50 ολόκληρα χρόνια και ο χαμός της τον βύθισε σε βαθιά μελαγχολία. Μαζί της απέκτησε τη Χαρούλα, η οποία του χάρισε δύο εγγονούς τον Δημήτρη και τον Κώστα.

Πριν από το θάνατό του στις 6 Μαΐου 2022 σε ηλικία 91 ετών, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε νοσηλευθεί και με Covid-19.

Τη γνωστοποίηση του θανάτου του έκανε ο φίλος του Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος στην ανάρτησή του έγραψε ότι πήρε… οδηγίες από τον Κώστα Γκουσγκούνη: «Αυτό είναι το κοστούμι που θα βάλω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα, στο κοιμητήριο Αρτέμιδας, και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη Λεωφόρο Μεσογείων. Μην στεναχωριέστε, καλή αντάμωση». Τόσο cool.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από εξώφυλλο άλμπουμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Φυτούση: Η διανοούμενη ηθοποιός με την ξεχωριστή φωνή και τις μικρασιατικές ρίζες – Ποτέ δεν ξέχασε την προσφυγική παράγκα, παρά την επιτυχία

24/07/2026 - 4:35μμ
(Πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Συνθήκη της Λοζάνης: Η νομική επικύρωση της έξωσης Ποντίων και Μικρασιατών – Το καθεστώς της Κωνσταντινούπολης

24/07/2026 - 2:00μμ
Κολάζ (φωτ.: eurokinissi)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Γκάλης: Ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα το ελληνικό μπάσκετ, σήμερα γιορτάζει τα 69α γενέθλιά του

23/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Γαβριηλίδης: Ο αριστοκράτης δευτεραγωνιστής του ελληνικού σινεμά είχε τις με ρίζες του στη Σμύρνη

23/07/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: Κολάζ φωτογραφιών από alikivougiouklakiofficial/Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Είχε ένα μυστικό «κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη» – Η Αλίκη Βουγιουκλάκη που δεν γνώρισε ποτέ το κοινό

23/07/2026 - 12:20μμ
Διαδήλωση κατά του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, το 1908, στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (πηγή: Dwight, Harry Griswold (1915) Constantinople, Old and New, New York & London: Harper Brothers, p. 465)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Θεσσαλονίκη: Η επανάσταση των Νεοτούρκων το 1908 και το μυστικό κίνημα

23/07/2026 - 9:56πμ
Ο Γ. Κατσάνης στα βουνά της Κύπρου, το 1966 (πηγή: Λίνα Κατσάνη / sigmalive.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κύπρος, 21 Ιουλίου 1974: Ο Σερραίος ήρωας Γεώργιος Κατσάνης πέφτει νεκρός από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή

21/07/2026 - 4:33μμ
(Φωτ.: Instagram / tolis_voskopoulos)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πέντε χρόνια χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο: Η διαδρομή ενός μύθου από τη Μικρά Ασία έως την αθανασία

19/07/2026 - 4:33μμ
Η επιτύμβια πλάκα, και πορτρέτο του Γ. Διλβόη με το μετάλλιό του
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γεώργιος Διλβόης: Ο Μικρασιάτης που υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αποδέκτης του Μεταλλίου Τιμής των ΗΠΑ

18/07/2026 - 6:40μμ
Η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της Ελβίρας ντε Ιδάλγο, της σπουδαίας δασκάλας της Μαρίας Κάλλας
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ρένια Λουιζίδου: Αντί για εκπαιδευτικός, έγινε ηθοποιός. Και δεν το μετάνιωσε

18/07/2026 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

3 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος: 30χρονος προέτρεπε σε επιθέσεις κατά πολιτικών και σχολείων

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 24ο Γαβούστημα Καππαδοκών που έγινε στην Πλαγιά Κιλκίς (φωτ.: Δήμος Κιλκίς)

Γαβούστημα 2026: Τον Αύγουστο το αντάμωμα των απανταχού Καππαδοκών στην Κόνιτσα

4 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/Anka Haber Ajansı)

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» με 91 βουλευτές που αποχώρησαν από το CHP

4 ώρες πριν
(Φωτ.: GoFundMe)

Τραγωδία στη Λέσβο: Ήρθε από την Αυστραλία για να ζήσει το όνειρό της στην Ελλάδα – Νεκρή σε τροχαίο η διακεκριμένη καθηγήτρια Marguerite Johnson

5 ώρες πριν
(Πηγή: geetha.mil.gr)

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign