pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Γκουσγκούνης: Αλήθειες και μύθοι για τον ξεχωριστό Λαρισαίο

Ένας χρόνος χωρίς τον άνθρωπο που υπέδειξε ακόμα και το πού θα γίνει η κηδεία του. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

6/05/2023 - 5:00μμ
Ο Κώστας Γκουσγκούνης (πηγή: Facebook)

Ο Κώστας Γκουσγκούνης (πηγή: Facebook)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δίπλα στο όνομα του Κώστα Γκουσγκούνη δεσπόζουν τίτλοι όπως «Βασιλιάς του σεξ» ή «Μεγάλος Έλληνας πορνοστάρ». Μάλιστα του χρεώνουν ατάκες που δεν είπε, αλλά και ταινίες στις οποίες δεν έπαιξε. Όσο για τον χαρακτηρισμό πορνοστάρ, με μία και… μισή ταινία του είδους, δύσκολα κάποιος θεωρείται πρωταγωνιστής.

Πάμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, έναν ακριβώς χρόνο μετά το θάνατό του.

Τα όρια της… τέχνης

Είναι άλλο η ερωτική ταινία και άλλο το πορνό, και δη το σκληρό. Στην πρώτη μπορεί να βλέπουμε πράξη –ενίοτε και να γίνεται–, αλλά ο φακός δεν δείχνει την πράξη, ούτε γεννητικά όργανα. Σε αντίθεση βέβαια με το πορνό.

Με βάση αυτόν τον κανόνα, ο Κώστας Γκουσγκούνης γύρισε 1½ ταινία για ενηλίκους.

Η μία προβλήθηκε μόνο στα σινεμά που έπαιζαν πορνό και είχε τον τίτλο Ηδονοβλεψίας (1984) – ήταν μάλιστα η τελευταία ταινία στην οποία είχε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι άλλες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει παλαιότερα ήταν ερωτικού περιεχομένου, όχι πορνό. Μετά από τον Ηδονοβλεψία εμφανίστηκε μεν σε κάποια φιλμ –όπως το… κουλτουρέ Ράδιο Μόσχα του Νίκου Τριανταφυλλίδη–, όμως ήταν άλλου είδους.

Όσο για τη μισή ταινία; Ήταν ένα DVD της Sirina λίγο μετά το «θρίαμβο» της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Λεγόταν Next porn model, μια παράφραση του τίτλου του γνωστού ριάλιτι. Εκεί ο Γκουσγκούνης υποδυόταν ένα μέλος της κριτικής επιτροπής. Οι ερωτήσεις και οι ατάκες του ήταν μεν hard, αλλά ο άνθρωπος δεν είχε άλλου είδους δράση.

Οι επιδόσεις επί σκηνής

Έτερος μύθος που ακολουθούσε –και ακολουθεί– τον Κώστα Γκουσγκούνη είναι ότι είχε ανέβει στη σκηνή ερωτικού σινεμά της δεκαετίας του ’80 και είχε συμμετάσχει σε προσχηματική παράσταση με ζωντανές ερωτικές σκηνές. Σε ένα βιβλίο μάλιστα έχει γραφτεί ότι το «σενάριο» ήθελε κάποιους ναυτικούς να ναυαγούν σε ένα νησί όπου μένουν μόνο γυναίκες. Και η συνέχεια γίνεται κατανοητή…

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Στο ίδιο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται ότι κάποια στιγμή ο Γκουσγκούνης αποχώρησε από την «παράσταση» και ο παραγωγός για να μην χάσει κόσμο έδωσε το ρόλο του σε άλλον, με τον ίδιο σωματότυπο και καράφλα, όπως ο Λαρισαίος πρωταγωνιστής. Όταν έγινε αντιληπτός ο ντουμπλέρ το κοινό δεν ξαναπάτησε και το σόου έληξε.

Έτερη γραπτή μαρτυρία αναφέρει ότι στο στόρι ήταν για ένα ζευγάρι που ερωτοτροπούσε· και έβγαινε ο Γκουσγκούνης και τους πέταγε κάτι κότες. Ζωντανές. Έλεγε και τις ατάκες από τις ταινίες του, και that’s all.

Από τη Λάρισα, στην κάμερα

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου του 1931. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του, Μίμη Γκουσγκούνη. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άνοιξε φωτογραφείο στη Λεωφόρο Μεσογείων, στον Χολαργό.

Εκτός όμως από τη φωτογραφική, γοητεία του ασκούσε και η κινηματογραφική κάμερα. Και άρχισε να κάνει περάσματα από ελληνικές ταινίες, αλλά και από μια αμερικανική που γυρίστηκε στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μίτσαμ. Στο μεταξύ τελείωνε και τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο νεαρός τότε συμπατριώτης του Χρυσόστομος Λιάμπος (ή Κρις Λιάμπος, όπως υπέγραφε πολλές ταινίες του). Και τον έχρισε πρωταγωνιστή σε ταινίες κυρίως αστυνομικές, ή περιπέτειες που είχαν και κάποιες τολμηρές για την εποχή σκηνές.

Οι ταινίες αυτές προβλήθηκαν σε κανονικές αίθουσες, όπου γινόταν χαμός. Το κοινό άναβε λαμπάδες, φώναζε συνθήματα και όταν υπήρχε ερωτική σκηνή –όχι hard– αναφωνούσε: «Άξιος, άξιος».

Οι επώνυμοι φίλοι του

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν και ο Βασίλης Γεωργιάδης. Είχε εμφανιστεί στην τελευταία του ταινία Συνομωσία στη Μεσόγειο, αλλά και στην τηλεοπτική δουλειά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, στο ρόλο του σεΐζη Αλή Μουχτάρ (ο ιπποκόμος, δήμιος και δεξί χέρι του Αγά).

https://www.youtube.com/watch?v=QDuyzYqy2bg

Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης ο Κώστας Γκουσγκούνης υπήρξε γνωστός υποστηρικτής και οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα είχε συνδεθεί φιλικά μαζί του, δηλώνοντας: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή». Από την πλευρά του ο Παπανδρέου τού είχε προτείνει να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο ηθοποιός είχε αρνηθεί.

Και βέβαια αξέχαστη παραμένει η κοινή φωτογράφιση που είχε κάνει για το οπισθόφυλλο του πρώτου άλμπουμ των «Μουσικών ταξιαρχιών»: Κώστας Γκουσγκούνης και Τζίμης Πανούσης μαζί. Συλλεκτικό και αξεπέραστο.

(Φωτ.: Facebook)

Η γυναίκα της ζωής του

Από τη ζωή του φυσικά δεν έλειψαν οι γυναίκες και οι σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά είχε δηλώσει ότι ερωτεύτηκε μια φορά στη ζωή του και ότι αυτή τη γυναίκα την παντρεύτηκε δύο φορές, τη δεύτερη μετά το διαζύγιο τους.

Συνολικά ήταν μαζί 50 ολόκληρα χρόνια και ο χαμός της τον βύθισε σε βαθιά μελαγχολία. Μαζί της απέκτησε τη Χαρούλα, η οποία του χάρισε δύο εγγονούς τον Δημήτρη και τον Κώστα.

Πριν από το θάνατό του στις 6 Μαΐου 2022 σε ηλικία 91 ετών, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε νοσηλευθεί και με Covid-19.

Τη γνωστοποίηση του θανάτου του έκανε ο φίλος του Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος στην ανάρτησή του έγραψε ότι πήρε… οδηγίες από τον Κώστα Γκουσγκούνη: «Αυτό είναι το κοστούμι που θα βάλω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα, στο κοιμητήριο Αρτέμιδας, και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη Λεωφόρο Μεσογείων. Μην στεναχωριέστε, καλή αντάμωση». Τόσο cool.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ηλίας Λογοθέτης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σοφός του ελληνικού θεάτρου

28/02/2026 - 12:48μμ
(Πηγή: youtube.com/@ΑρχείοΛάμδαΆλφα-ΛεύκιοςΑλωνεύτης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μακαρόνια made in Greece από τον Μικρασιάτη Μιχαηλίδη και τον εβραϊκής καταγωγής Κωνσταντίνη – Τα πρώτα βήματα μιας ελληνικής εταιρείας που έγραψε ιστορία

27/02/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: Κώστας Κατωμέρης/EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μανώλης Λιδάκης: Ένας χρόνος σιωπής από τη φωνή που ράγιζε καρδιές

26/02/2026 - 3:22μμ
Ο Κώστας Βουτσάς το 2007, στη σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα για τον Φρέντυ Γερμανό (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα πέθανε ο Κώστας Βουτσάς – Η συγκλονιστική ιστορία του παππού που σκότωσαν οι Τούρκοι επειδή αρνήθηκε το φέσι

26/02/2026 - 10:52πμ
Η πρώτη εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, πριν από 60 χρόνια, άναψε η ελληνική τηλεόραση – Η πρώτη μετάδοση που έγραψε ιστορία

23/02/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: Facebook/ Γιώργος Πάντζας)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Πάντζας: Ο ζεν κομίκ της ελληνικής σκηνής έχει σήμερα γενέθλια

22/02/2026 - 1:01μμ
Ο Σαμ Πέκινπα στα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος «Σιδηρούς Σταυρός», το 1977 (φωτ.: EMI Productions Ltd.)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαμ Πέκινπα: Ο «αιματοβαμμένος» σκηνοθέτης που απεχθανόταν το Χόλιγουντ

21/02/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κώστας Νεγρεπόντης: Η εμβληματική μορφή που συνέδεε την ΑΕΚ με το παρελθόν της στην Πόλη

19/02/2026 - 11:27πμ
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης στη σκηνή (πηγή: Glomex)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντώνης Τουρκογιώργης: Ο αυθεντικός ροκάς που δεν μένει πια εδώ

18/02/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα η ΑΕΚ στην κορυφή του κόσμου: Κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο

18/02/2026 - 9:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιπολικό των Βρετανικών Βάσεων της Κύπρου έξω από τη βάση του Ακρωτηρίου (φωτ.: philenews.com)

Κύπρος: Επίθεση με ιρανικό drone στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν μετέχουμε σε οποιασδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»

9 λεπτά πριν
Με αμπελόφυλλο και χωρίς κρέας, τα γνωστά σαρμαδάκια γιαλατζί γιαλαντζί (πηγή: TikTok / Π.Ε.Ν. Ανατολικής Μ. & Θράκης)

Σαρμαδάκια στο TikTok: Όταν η παράδοση γίνεται viral

44 λεπτά πριν
Ιρανικός πύραυλος διακρίνεται στον ουρανό της Δυτικής Όχθης, πάνω από την πόλη Ναμπλούς (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, ισχυρές εκρήξεις σε Ιερουσαλήμ, Ντόχα, Ριάντ και Ντουμπάι

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο του σερ Κιρ Στάρμερ (πηγή: x.com)

Μέση Ανατολή: Πράσινο φως από το Λονδίνο να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ βρετανικές στρατιωτικές βάσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό, βοριαδάκι και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο «απολογισμού» του Ντ. Τραμπ (πηγή: x.com)

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίθεση στο Ιράν θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι – «Αναμενόμενες οι απώλειες»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign