pontosnews.gr
Κυριακή, 4/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έξαλλη η Τουρκία με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ – «Πολιτικοί τσαρλατάνοι»

Νέα κόντρα μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή τα τραγικά γεγονότα του 1915

24/04/2023 - 4:35μμ
Από αριστερά, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μεχμούτ Τσαβούσογλου (φωτ.: EPA/Tolga Akmen/Necati Savas)

Από αριστερά, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μεχμούτ Τσαβούσογλου (φωτ.: EPA/Tolga Akmen/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για «πολιτικούς τσαρλατάνους» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα, στην επιστολή που φέρει το όνομα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τα γεγονότα του 1915 χαρακτηρίζονται ως «γενοκτονία, και συστηματική εκστρατεία βίας», καθώς «ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται επίσης αναφορά «στο κακό του μίσους».

Στην ανακοίνωση δε, η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται με το ιστορικό της όνομα, Constantinople, όπως και ήταν την εποχή που λάμβαναν χώρα τα τραγικά γεγονότα.

«Τσαρλατάνοι και καιροσκόποι»

«Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με πολιτικές δηλώσεις. Οι καιροσκόποι που επιμένουν σε αυτή τη στάση θα μείνουν στη μνήμη για τα απώτερα κίνητρα και την υποκρισία τους. Δεν είναι δουλειά κανενός να δώσει μάθημα ιστορίας στο Μεγάλο Τουρκικό Έθνος» ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης του Τούρκου ΥΠΕΞ, σε απάντηση της δήλωσης Μπάιντεν.

Yet another attempt by political charlatans to distort history!

Politically-driven statements cannot change the facts.

Those intentionally insisting on their mistakes are destined to be remembered as hypocrites.

No one shall dare to lecture us on our history. #1915events

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) April 24, 2023

Στη συνέχεια, ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην οποία σημειώνεται:

«Οι ατυχείς δηλώσεις για τα γεγονότα του 1915, που είναι ασύμβατες με την πραγματικότητα και το Διεθνές Δίκαιο, είναι μάταιες προσπάθειες να ξαναγραφτεί η Ιστορία με πολιτικά κίνητρα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να οριστούν σύμφωνα με τις ατζέντες των πολιτικών και τις εσωτερικές πολιτικές εκτιμήσεις. Μια τέτοια προσέγγιση οδηγεί μόνο σε παραποίηση της Ιστορίας. Όσοι επιμένουν να διατηρούν αυτή την προκατειλημμένη στάση θα αναφέρονται στην Ιστορία ως φθηνοί πολιτικοί καιροσκόποι. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις, που είναι άκυρες για εμάς, και με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζουμε όσους επιμένουν σε αυτό το λάθος. Κανείς και κανένας θεσμός δεν μπορεί να διδάξει στην Τουρκία τη δική της Ιστορία. Καλούμε αυτούς τους κύκλους, που υπηρετούν στενόμυαλους πολιτικούς υπολογισμούς και προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την Ιστορία, να διορθώσουν αυτά τα σοβαρά λάθη, να υποστηρίξουν την Κοινή Επιτροπή Ιστορίας που προτείναμε και να συμβάλουν στις προσπάθειες περιφερειακής ειρήνης και συνεργασίας».

Τζο Μπάιντεν«: Υπόσχεση να μην ξεχάσουμε ποτέ»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα, κάνουμε μια παύση για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern —της γενοκτονίας των Αρμενίων— και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.

»Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη – η έναρξη μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους — μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών.

»Καθώς συμμετέχουμε με τα έθνη σε όλο τον κόσμο στη μνήμη αυτής της οδυνηρής ιστορίας, στοχαζόμαστε επίσης την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του αρμενικού λαού. Τόσοι πολλοί από αυτούς που επέζησαν αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν νέες ζωές σε νέες χώρες —συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ και σε όλο τον κόσμο, ο Αρμενικός λαός έχει αντιμετωπίσει το κακό του μίσους με ελπίδα. Ανοικοδόμησαν τις κοινότητές τους. Έθρεψαν τις οικογένειές τους και διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν το έθνος μας. Είπαν επίσης τις ιστορίες τους —και των προγόνων τους— για να θυμηθούν και να διασφαλίσουν ότι γενοκτονία όπως αυτή που συνέβη πριν από 108 χρόνια δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.

»Σήμερα, ας ανανεώσουμε αυτή τη δέσμευση. Ας δεσμευτούμε εκ νέου να υψώσουμε τη φωνή ενάντια στο μίσος, να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουμε τις φρικαλεότητες. Και μαζί, ας διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον – ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης «Absolute Resolve» στη Βενεζουέλα, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Βενεζουέλα: Το πετρέλαιο στο επίκεντρο των αμερικανικών κινήσεων, χωρίς άρση του εμπάργκο

4/01/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: Case Western Reserve University/thegreekherald.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολυξένη Φιλιππίδου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια σε αμερικανικό πανεπιστήμιο που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς

4/01/2026 - 1:40μμ
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε παλαιότερη φωτογραφία που δόθηκε εκ νέου στη δημοσιότητα, μετά την απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο από τη χώρα (φωτ. αρχείου:   EPA/RAYNER PENA R)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος κυβερνά τη Βενεζουέλα μετά την αρπαγή του Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ – Η τριάδα Ροντρίγκες-Καμπέγιο-Λόπες

4/01/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη σύλληψη Μαδούρο

4/01/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

3/01/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

3/01/2026 - 10:46μμ
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: «Ήρθε η ώρα της ελευθερίας», δηλώνει η Ματσάδο – Παγκόσμιες αντιδράσεις μετά τη σύλληψη Μαδούρο

3/01/2026 - 8:55μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη – Με χειροπέδες στο Iwo Jima

3/01/2026 - 6:31μμ
Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Αντόνιο Νοριέγκα σε φωτογραφία σύλληψης, 4 Ιανουαρίου 1990 (φωτ.: EPA / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν οι ΗΠΑ κάνουν προεδρικές… απαγωγές: Από τον Νοριέγκα στον Μαδούρο

3/01/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε εκδήλωση για την Ημέρα Αντίστασης των Ιθαγενών στο Καράκας, 12 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο για να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη – Νέα διεθνής κρίση, με τη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 2:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγρότες: 48ωρος αποκλεισμός εθνικών οδών και παραδρόμων – «Όχι στη Mercosur. Ο αγώνας δεν σταματάει»

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών)

Πρωτοχρονιάτικος ετήσιος χορός για τους απανταχού Κιζαριώτες

1 ώρα πριν
Πάνω από 2.000 άνδρες πλήρωσαν έναν dating coach για να μάθουν πώς να «ρίχνουν» μια γυναίκα (φωτ.: PixaBay)

Επιχείρηση «Τα Καμάκια»: Όταν το φλερτ έγινε business και το TikTok… φορολογικός φάκελος

2 ώρες πριν
Αποκλεισμός της Κορίνθου-Τριπόλεως από αγρότες, στο ύψος της Αρχαίας Νεμέας. Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή προς Αθήνα – Πού καταγράφονται καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό

2 ώρες πριν
O Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης «Absolute Resolve» στη Βενεζουέλα, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / The White House)

Τραμπ για Βενεζουέλα: Το πετρέλαιο στο επίκεντρο των αμερικανικών κινήσεων, χωρίς άρση του εμπάργκο

3 ώρες πριν
Μωμόγεροι στην καρδιά του Ντίσελντορφ, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Sissy Radiokalavryta Stefanidou)

Μωμόγεροι στο χιόνι: Όταν ο Πόντος χορεύει στην καρδιά του Ντίσελντορφ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign