pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μη φύγεις! Όχι κι εσύ!» – Ανατριχιαστικές στιγμές περιέγραψε ο αναισθησιολόγος

Περί τα 45 δραματικά λεπτά είχε διαρκέσει η διαδικασία ανάνηψης της Τζωρτζίνας

30/03/2023 - 2:32μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανατριχιαστικές στιγμές από την αγωνιώδη και απελπισμένη ανάνηψη της Τζωρτζίνας όταν υπέστη ανακοπή περιέγραψε κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Ο γιατρός με μία περιγραφή που καθήλωσε τους πάντες και προκάλεσε κλάματα στην κατηγορούμενη μητέρα, έδωσε πλήρη εικόνα για όσα έγιναν μέσα στο θάλαμο που μεταφέρθηκε το παιδί χωρίς σφυγμό, αλλά και για τις σκέψεις, την αγωνία και το πείσμα που έδειξε για να σώσει το κοριτσάκι.

«Όρμησα στο θάλαμο… το παιδί δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αναπνοή… Έγινε μία έκρηξη στο κεφάλι μου… Λίγες ημέρες πριν είχε έρθει η Ίριδα στα εξωτερικά ιατρεία… το παιδί ήταν νεκρό όταν ήρθε στο νοσοκομείο… Σκέφτηκα ότι η Τζωρτζίνα πρέπει να ζήσει… Έλεγα “μη φύγεις, μη φύγεις! Δεν θα πεθάνεις. Όχι και εσύ”».

Ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο μία εικόνα απόλυτης αγωνίας για το παιδί λέγοντας πως συνέχιζαν απελπισμένοι την προσπάθεια επί 45 λεπτά όταν το παιδί έδωσε ένα σήμα. «Είδαμε μια ένδειξη στο μόνιτορ!» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου. Την ημέρα εκείνη είχα εφημερία, ήμουν εκεί μέχρι το μεσημέρι και μετά στο σπίτι σε ετοιμότητα. Εκεί δέχθηκα κλήση από το νοσοκομείο να έρθω γρήγορα για επείγον περιστατικό. Μέσα σε πέντε λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο. Όρμησα στο θάλαμο. Το παιδί δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αναπνοή. Οι συνάδελφοι είχαν ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητή αναπνοή. 

»Από όταν πήγα ανέλαβα επικεφαλής, κάναμε αμέσως διασωλήνωση και ζήτησα απινιδωτή. Συνεχίσαμε ΚΑΡΠΑ, δίνοντας δόσεις αδρεναλίνης και κάνοντας απινιδώσεις. Δεν μπορώ να περιγράψω την ένταση της στιγμής. Το άγχος, το στρες. Μόνο αν ζήσεις κάτι τέτοιο μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ δύσκολο είναι για ένα γιατρό να αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό και μάλιστα σε παιδί.

»Ρωτούσα τους γιατρούς γιατί νοσηλεύεται το παιδί. Μου είπαν για αναφερόμενους σπασμούς και ότι η οικογένεια έχει χάσει αλλά δύο παιδιά. Εκείνη την στιγμή έγινε μια έκρηξη στον εγκέφαλο μου. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει στο νοσοκομείο η Ίριδα, στα εξωτερικά ιατρεία. Είχε κατέβει μια συνάδελφος καταταραγμένη, το μωρό ήταν ήδη νεκρό όταν ήρθε στο νοσοκομείο.

Έγινε αυτή η έκρηξη στο κεφάλι μου και σκέφτηκα ότι αυτό το παιδί πρέπει να ζήσει. Έκανα τεράστια προσπάθεια. Συμπιέσεις, αδρεναλίνες, αμπούλες, επαναλαμβανόμενα. Έλεγα “μη φύγεις, μη φύγεις, δεν θα πεθάνεις, όχι και συ”. Είχαν περάσει τρία τέταρτα και ήμασταν απελπισμένοι ότι δεν γίνεται τίποτα. Είμαστε έτοιμοι να την αφήσουμε. Ξαφνικά είδαμε μια ένδειξη στο μόνιτορ. Λέμε συνεχίζουμε! Και μετά από λίγο το παιδί απέκτησε ξανά ρυθμό στην καρδιά. Αποκαταστάθηκαν οι σφίξεις και η αναπνοή. Ήταν συγκλονιστική στιγμή και αρχίσαμε να κλαίμε. Ακόμα και εγώ που είμαι τόσο έμπειρος, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τη συγκίνηση όταν είδα το παιδί να γυρίζει στη ζωή».

Ο Ι. Χασαπόπουλος ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν στο βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών υπήρχε κεταμίνη και ο αναισθησιολόγος απάντησε θετικά:

«Είναι ένα αναισθησιολογικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται και στα παιδιά και στους ενήλικες. Στα παιδιά, κυρίως, είναι ένα φάρμακο στην αναισθησιολογική φαρέτρα. Επιλέγει ο γιατρός ανάλογα με το περιστατικό».

Πρόεδρος: Την χρησιμοποιήσατε;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν υπήρχε λόγος γιατί το παιδί ήταν νεκρό. Κεταμίνη χρησιμοποιούμε για να καταστείλουμε κάποιον.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως ο αναισθησιολόγος τόνισε πως «συνήθως πριν από μια ανακοπή υπάρχουν πρόδρομα σημεία. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιο περιστατικό τόσο αιφνίδιο. Ένα παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, θα έχει τέτοια ορατά σημάδια. Το παιδί δεν ξέρουμε ακριβώς πώς αντέδρασε. Νομίζω ότι ήταν στο θάλαμο μόνο η μητέρα, μόνο αυτή μπορεί να το περιγράψει».

Ρωτήθηκε επίσης αν η περιγραφή της κατηγορουμένης ότι «η Τζωρτζίνα σηκώθηκε και έπεσε απότομα πίσω» μπορεί να ανήκει στα πρόδρομα σημεία και απάντησε: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Η περιγραφή δεν μου φαίνεται ιατρικά εξηγήσιμη. Δεν έχω δει τέτοιο θάνατο. Μου φαίνεται λίγο θεατρικό αυτό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καθίζηση στην περιοχή του εργοταξίου για την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη, στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καθίζηση-σοκ στους πρώην Στάβλους Παπάφη – «Σκάψιμο στα τυφλά» για οπτική ίνα

20/04/2026 - 3:24μμ
Άποψη της Σαντορίνης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Ανοίγουν την Τρίτη οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές της ΔΥΠΑ

20/04/2026 - 2:14μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εκτός φυλακής ο 70χρονος γυναικολόγος που καταδικάστηκε για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών του

20/04/2026 - 12:30μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Τουρισμού (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από το κτήριο του υπ. Τουρισμού

20/04/2026 - 11:15πμ
Εικόνα από τον αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης από κτηνοτρόφου (φωτ.:   Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Συνεταιρισμοί και σύλλογοι ζητούν καθολικό εμβολιασμό αντί για θανάτωση των κοπαδιών

20/04/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αρχή εβδομάδας με λίγες νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

20/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη στη Λιοσίων

19/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Συνελήφθη 56χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα

19/04/2026 - 10:05μμ
Ο Ρούμεν Ράντεφ (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στη Βουλγαρία: Προηγείται ο σχηματισμός του πρώην προέδρου Ρούμεν Ράντεφ

19/04/2026 - 9:06μμ
Πάντα μπροστά η αρμενική νεολαία (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομιλίες, σιωπηλή πορεία και κατάθεση στεφάνων στην 111η επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

19/04/2026 - 6:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ο Ισραηλινός στρατιώτης καταστρέφει το άγαλμα του Ιησού Χριστού στο νότιο Λίβανο (πηγή: youtube.com/watch?v=o5VFG_9nMu4)

Ισραήλ: Βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιησού στον νότιο Λίβανο – Δέσμευση του IDF για αποκατάσταση της ζημιάς

38 λεπτά πριν
Καθίζηση στην περιοχή του εργοταξίου για την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη, στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Καθίζηση-σοκ στους πρώην Στάβλους Παπάφη – «Σκάψιμο στα τυφλά» για οπτική ίνα

1 ώρα πριν
Παρέα νέων στον Καταχά,* άγνωστο ποια χρονιά. Στη λύρα ο νεαρός Γώγος Πετρίδης (πηγή: facebook / Καταχάς Πιερίας / Ένα χωριό μια ιστορία – Ανάρτηση: Panagiotis Koulaouzidis – Επεξεργασία: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

20 Απριλίου: Σαν σήμερα σίγησε η μαγική λύρα του Γώγου – Τα λόγια ομοτέχνων του ρίχνουν φως στην απαράμιλλη αξία του

1 ώρα πριν
Τοιχογραφία στην Τεχεράνη με αντιαμερικανικά και αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

ΗΠΑ-Ιράν: Διαπραγματεύσεις στον αέρα – Το Ορμούζ και η κλιμάκωση ακυρώνουν κάθε προοπτική συμφωνίας

2 ώρες πριν
Άποψη της Σαντορίνης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Ανοίγουν την Τρίτη οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές της ΔΥΠΑ

2 ώρες πριν
Ο Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή, 18 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αθανάσιος Καββαδάς – Ποιος είναι ο βουλευτής Λευκάδας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign