pontosnews.gr
Σάββατο, 19/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αθήνα: Άρμα μάχης διακοσμημένο με την ελληνική σημαία θα ηγηθεί της παρέλασης

Έλληνες χομπίστες διακοσμούν από τεθωρακισμένα μέχρι αεροπλάνα, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις

24/03/2023 - 7:57μμ
Το διακοσμημένο άρμα μάχης Leo 2 HE πρόκειται να ηγηθεί της αυριανής, μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το διακοσμημένο άρμα μάχης Leo 2 HE πρόκειται να ηγηθεί της αυριανής, μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα άρμα μάχης Leo 2 HE, διακοσμημένο με την ελληνική σημαία πρόκειται να ηγηθεί της αυριανής, μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Πρόκειται για το έργο που έφεραν εις πέρας μια ομάδα χομπίστες με αγάπη για το μοντελισμό και την αναπαράσταση σε κλίμακα μηχανών, ειδικά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

«Είμαστε μια ομάδα που εδώ και μερικά χρόνια ως μέλη της IPMS Ελλάδος, της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικομοντελιστών, πλαισιωμένοι από κάποιους επαγγελματίες του χώρου που μας βοηθούν σε θέματα γραφιστικής και εκτύπωσης, εργαζόμαστε ώστε να ετοιμάζουμε ένα όχημα, άρμα ή και αεροπλάνο. Διακοσμούμε τέτοια αντικείμενα, από τεθωρακισμένα μέχρι και αεροπλάνα εδώ και μερικά χρόνια με περίσσιο μεράκι», εξήγησε ο Σταύρος Σούλης, μέλος της ομάδας που ετοιμάζει πρότζεκτ ειδικού διάκοσμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η διαδικασία μέχρι την εφαρμογή ενός σχεδίου πάνω σε ένα άρμα μάχης ή αεροσκάφος αρχίζει από την επικοινωνία με την ηγεσία του Στρατού ή της Αεροπορίας, τη μεταφορά στο χαρτί πολλών επιλογών, μέχρι την τελική έγκριση για το σχέδιο που θα διακοσμήσει το τεθωρακισμένο ή το αεροσκάφος, εξηγεί ο χομπίστας-μοντελιστής.

Φέτος οι εργασίες έγιναν στο ΚΕΤΘ στον Αυλώνα και συμμετείχαν επτά άτομα της IPMS Hellas (International Plastic Modellers Society – Hellas) ενώ χρειάστηκε μία μέρα εργασίας.

Οι συγκεκριμένες προσπάθειες ξεκίνησαν από μοντελιστές για πρώτη φορά το 2018 και από τότε δεν έχει σταματήσει η εικαστική δημιουργία για τους άμισθους, αφανείς χομπίστες.

Το 2022 ήταν η πιο γεμάτη χρονιά για την ομάδα αφού ετοίμασε για παρελάσεις τρία οχήματα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Φέτος έχουμε μόλις ολοκληρώσει ένα άρμα μάχης Leo 2 HEL που το κοινό και οι τηλεθεατές θα δουν στην παρέλαση. Συνολικά από το 2018, και ένα βαμμένο με την ελληνική σημαία Leo 1Α5, προχωρήσαμε στο 2019 σε ένα Leo 2HEL, για να ακολουθήσει το 2021 ένα φροντισμένο Leo 2HEL μαζί με ένα βαμμένο M-113A2. Το 2022 ήταν η πιο γεμάτη χρονιά για την ομάδα αφού ετοίμασε για παρελάσεις τρία οχήματα: ένα βαμμένο Leo 2HEL, ένα M-113A2 αλλά και ένα M-11117, μέχρι να φτάσουμε στο 2023 και το Leo 2 HEL που ολοκληρώθηκε», περιγράφει ο Σταύρος Σούλης.

Αύριο, κοινό και τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το γαλανόλευκο Leo 2 HEL να ανοίγει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επόμενο πρότζεκτ για την ομάδα είναι η δημιουργία ενός επετειακού διάκοσμου σε ένα ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος C-130 τον ερχόμενο Μάιο, καθώς το καλοκαίρι η 356η  Μοίρα Τακτικών Μεταφορών γιορτάζει τα 70 χρόνια της και πρόκειται να στολιστεί «ένα αεροσκάφος της που θα δίνει πολύχρωμο παρών στους ουρανούς», ανέφερε ο χομπίστας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Ρεκόρ με 107.677 αιωνόβιους – Οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα

15/09/2026 - 10:47μμ
Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

3/09/2026 - 11:52μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Σχολείο… στον αέρα για τους μαθητές – Τελεφερίκ πάνω από φαράγγι αντικαθιστά τρίωρη διαδρομή

1/09/2026 - 1:44μμ
(Φωτ.: X.com/@PopBase)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έθελ Κέιτερχαμ: Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έγινε 117 ετών – Έχει ζήσει με έξι μονάρχες και 28 πρωθυπουργούς

21/08/2026 - 5:43μμ
(Πηγή: YouTube/ Thrakinet TV Channel)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλεξανδρούπολη: Μια κόκκινη καρδιά αντί για τον «Σταμάτη» σε φανάρι πεζών

20/08/2026 - 11:34πμ
(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

27/07/2026 - 7:58μμ
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

18/07/2026 - 11:26πμ
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

8/07/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νίκαια: Εργαζόμενη καταδίωξε με… σφουγγαρίστρα ληστή που την απειλούσε με ψεύτικο όπλο

6/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2/07/2026 - 3:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις πρώτες φωτογραφίες των ορφανών προσφυγόπουλων που συγκέντρωσε και περιέθαλψε το Άσυλο Παιδιού Βόλου  (πηγή: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Μαγνησίας)

Σαν σήμερα, 1922: Το «μαύρο κύμα» φτάνει στον Βόλο – 12.000 πρόσφυγες σε μια πόλη 30.000 κατοίκων

21 λεπτά πριν
Εικόνα από το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: X / Visegrád24)

Ριάντ: Στις φλόγες δεξαμενή της Aramco κοντά στο αεροδρόμιο – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Εθνική άμυνα: Στη Βουλή δύο αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Σερβία

1 ώρα πριν
Τμήμα της αφίσας του παρακάθ'

2ο Ποντιακό Παρακάθ’ Νεολαίας από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»

2 ώρες πριν
Από την αφίσα της φιλανθρωπικής διοργάνωσης στο Φράγμα της Θέρμης

«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς…»: Βραδιά φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης στο Φράγμα Θέρμης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Σπείρα διαρρηκτών «σήκωνε» σπίτια στην Αττική: Έκαναν «φτερά» 179.000 ευρώ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV