pontosnews.gr
Σάββατο, 6/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ιστορική ομιλία στο «βαμμένο» με ουκρανικά χρώματα αμερικανικό Κογκρέσο

«Τα χρήματά σας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος προς τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές

22/12/2022 - 9:09πμ
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και η επικεφαλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι χειροκροτούν τον Ουκρανό πρόεδρο μετά το πέρας της ομιλίας του στο Κογκρέσο (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και η επικεφαλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι χειροκροτούν τον Ουκρανό πρόεδρο μετά το πέρας της ομιλίας του στο Κογκρέσο (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, με τα ουκρανικά εθνικά χρώματα να κυριαρχούν και καταχειροκροτούμενος, μίλησε για πρώτη φορά την Τετάρτη (ώρα ΗΠΑ) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον. Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του  αμερικανικού Κογκρέσου, ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την οικονομική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στη χώρα του και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ελεημοσύνη αλλά για επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια και δημοκρατία.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, να σας ευχαριστήσω πολύ για την οικονομική βοήθεια που μας χορηγήσατε και αυτή μπορεί να αποφασίσετε. Τα χρήματά σας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια και στη δημοκρατία, την οποία διαχειριζόμαστε με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο», είπε.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Eric Lee)

Η Ουκρανία «κρατάει τις θέσεις της και δεν θα παραδοθεί ποτέ», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο Κογκρέσο, καθώς ο πόλεμος στη χώρα που άρχισε με την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου οδεύει να συμπληρώσει δέκα μήνες.

Ο Ζελένσκι προσέφερε στο Κογκρέσο ουκρανική σημαία από την Μπαχμούτ, ένα από τα μέτωπα όπου εκτυλίσσονται οι πιο σφοδρές συγκρούσεις. Είπε ότι του την έδωσαν «οι ήρωές μας» όταν βρισκόταν την προηγουμένη στο μέτωπο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρατάει την αμερικανική σημαία που του έδωσε η Νάνσι Πελόζι (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

«Όταν ήμουν στην Μπαχμούτ χθες, οι ήρωές μας μου έδωσαν τη σημαία, τη σημαία τους, το λάβαρο αυτών που υπερασπίζονται την Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο με τίμημα τη ζωή τους», είπε προτού παραδώσει το ουκρανικό εθνικό σύμβολο με τις υπογραφές στρατιωτών στην απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ως εκ του αξιώματός της πρόεδρο της αμερικανικής Γερουσίας. Η Πελόζι, από την πλευρά της, τους παρέδωσε την αμερικανική σημαία.

Με το σύστημα Patriot «θα αποτραπούν πλήγματα σε πόλεις μας»

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν μετά τις συνομιλίες που είχαν στον Λευκό Οίκο, είχε τονίσει πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία θα ενισχύσει σημαντικά την άμυνα της χώρας απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς εναέριου χώρου», είπε ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στο σύστημα αυτό θα αποτραπούν πλήγματα «σε πόλεις μας» και σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε ότι «δεν ανησυχεί καθόλου» για την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Ποτέ δεν έχω δει το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ τόσο ενωμένη», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν προτού σημειώσει ότι «ο Πούτιν νόμιζε πως θα αποδυνάμωνε το ΝΑΤΟ, αλλά αντιθέτως το ισχυροποίησε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον (φωτ.:
EPA/Jim Lo Scalzo)

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως αποκόμισε την αίσθηση ότι ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ανοικτός στην επιδίωξη μιας «δίκαιης» ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου, συμπληρώνοντας ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διευκρίνισε πως «δίκαιη» ειρηνευτική συμφωνία σημαίνει κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε (και) η αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ

5/09/2025 - 5:10μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Πούτιν: «Θεμιτός στόχος» για τον ρωσικό στρατό οποιαδήποτε Δυτική δύναμη στην Ουκρανία

5/09/2025 - 11:48πμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για μια ακόμη φορά (φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το 40% της πόλης της Γάζας ελέγχει ο στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF

4/09/2025 - 11:20μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς στο Paris Match: Όλοι έκαναν λάθος με τον Πούτιν

4/09/2025 - 10:49μμ
Συνάντηση του πάπα Λέοντος ΙΔ' με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ (φωτ.: EPA/Vatican Media)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας σε πρόεδρο του Ισραήλ: Μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα με λύση δύο κρατών

4/09/2025 - 6:56μμ
(Φωτ.: facebook.com/GiorgioArmani)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι

4/09/2025 - 5:50μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο

4/09/2025 - 3:09μμ
Εμπειρογνώμονες στο σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EPA / Tiago Petinga)
ΚΟΣΜΟΣ

Λισαβόνα: Πώς έγινε το δυστύχημα με το ιστορικό τελεφερίκ – Στους 17 οι νεκροί

4/09/2025 - 1:14μμ
Ουκρανός πυροσβέστης επιχειρεί κατά φωτιάς σε οίκημα μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κουπιάνσκ (φωτ.: ΕΡΑ/Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία λέει πως έχει κυριεύσει «περίπου τη μισή» Κούπιανσκ, διαψεύδει το Κίεβο

4/09/2025 - 10:57πμ
Αστυνομικός στέκεται στη σκηνή του δυστυχήματος με το κατεστραμμένο βαγόνι όπου βρήκαν το θάνατο 15 άνθρωποι (φωτ.: EPA/Miguel A. Lopes)
ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικό πένθος στην Πορτογαλία για τους 15 νεκρούς από τον εκτροχιασμό του τελεφερίκ

4/09/2025 - 9:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Εθνική πέντε… αστέρων – Ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

6 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Πιλοτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε 20 λύκεια – «Τεράστια πρόκληση αλλά και ευκαιρία»

6 ώρες πριν
O γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νικόλαος Παπαδάκης (φωτ.: facebook/Kyriakos Pierakkakis)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Ν. Παπαδάκης

7 ώρες πριν
Έλληνες στο Τσανάκκαλε (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Β', εφ. «Καθημερινή»)

1922 – Μαρτυρία Κυριάκου Κουκουλήθρα: Οι άλλοι που ήταν εξορία γύρισαν αποδεκατισμένοι· πέθαναν πολλοί εκεί

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων: Φουλ για μετάλλιο η Εθνική

8 ώρες πριν
Ο όχλος λεηλατεί κατάστημα στο Πέρα (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)

Κωνσταντινούπολη: Σε εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign